ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов: Никога не сме били послушковци в Брюксел
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:43 / 20.02.2017Коментари (1)3652
©
Всяка цифра в предизборната програма на ГЕРБ е вярно изчислена. Синдикатите я одобриха. По основните сектори сме изцяло прогнозируеми, защото продължаваме да развиваме това, което свършихме през годините. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). 

Относно нападките от страна на БСП за държавния дълг Борисов коментира, че синдикалните организации са подкрепили взимането на дълга преди две години, защото това е дало възможности за финансиране на редица сектори.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че опорните точки на БСП вече са писнали на хората. "Ако не им харесва направеното от нас, да не бяха правили зам.-министъра на финансите в нашето правителство Кирил Ананиев министър. Как заместникът на Горанов ще му прави ревизия? Ако не харесваха политиката на Горанов, да не бяха слагали в кабинета на БСП този министър. Все едно Горанов утре да ми прави ревизия на мен! Кирил Ананиев е участвал във взимането на дълга. Парите са във фискалния резерв - разплатили сме дългове и дефицита. Тези хора (КНСБ) щяха да ни посрещнат с камъни, ако сме похарчили 1 лев повече. Парите не са зарзават, да ги скриеш в килера", подчерта Бойко Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ никога не са били "послушковци" в Брюксел. "Извоювали сме всичко, което искаме. Всички програми работят. После аз съм бил послушко - в кое? - че ни пратиха европейска полиция на границата, или че ни дадоха 160 милиона евро за охрана на външната граница на ЕС. Кое сме изпълнили ние като послушковци?", каза Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ призова БСП да коментират действията си на срещата на военните министри на Алианса. "Как се смени позицията на БСП за air policing за три дни? Ние отстоявахме решението да няма военни кораби в Черно море. Това решение се забави с 9 месеца, защото България не пожела да се включи. Сега сме включени - имаме air policing. Сега вече има флотилия, чужди кораби - решено е преди няколко дни, а ни критикуваха нас, че си даваме небето. Всичко това става под сурдинка", коментира Борисов. Той обясни още, че ако служебният военен министър Стефан Янев наистина е член на БСП, то позицията, заявена на срещата, е на БСП.

Според председателя на КНСБ Пламен Димитров за четири години доходите в България могат да нараснат и с по-голям процент от този, разчетен в програмата на ГЕРБ. "Средните работни заплати могат да достигнат и 1600-1700 лева. Да расте заплата с над 150 лева на година е изпълнимо, ако всичко около нас е спокойно, ако няма катаклизми в Европа и в света. Минималната работна заплата е ориентир 50 %, според нас. ГЕРБ говори с конкретни числа, в БСП е доста по-слабичко", обясни той. 

Според Димитров облагането на доходите в страната е справедливо. "В енергетиката искаме да видим ясна визия - намираме я в програмата на ГЕРБ, в която има дългосрочна прогноза за развитието на сектора до 2030 година", каза лидера на КНСБ. По думите му, Парижкото споразумение, което може да затвори производството на въглища, не трябва да се спазва безпрекусловно. 

"Над 50% от добива на електроенергия ще бъде с местни въглища - това е заложено в програмата на ГЕРБ и ние го одобряваме", коментира Пламен Димитров. Той обобщи очакванията на КНСБ с думите: "Представяме си, че в следващите години България ще се развива с малък бюджетен дефицит и продължаваща финансова стабилност, поемане и покриване на всички задължения. Устойчиви параметри на фискалния резерв и на съотношението между дълга и БВП."



Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: