ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майката на починалото детенце го е чакала пред училището
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:12 / 25.02.2017Коментари (5)37022
© БГНЕС
Младен Маринов
11-годишното момиче, което почина вчера, е било ударено в корема от свой връстник по време на игра. Инцидентът стана в столичното 52-ро училище. Това е изяснило до момента полицейското разследване, заяви пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

"11-годишно момче удря 11-годишно момиче в областта на корема, вследствие на което по-късно на момичето му прилошава. Викат "Бърза помощ", правят опити за оказване на първа медицинска помощ, които не са успешни. Детето е откарано в "Пирогов". Незабавно са предприети действия за реанимиране на детето, но след около час и половина почива в "Пирогов".

Има образувано следствено дело. Продължават процесуално-следствени действия. Началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева каза, че е разбрала за инцидента от директора на 52-ро училище. 

"Момиченце от 4-ти клас е получило последователни три припадъка в коридора на училището, ударило си е главата... Майката е била съвсем близко до училището, тя е чакала детето си - говорим за време, в което приключва целодневната организация на децата", каза Кастрева.

Директорът на училището Данчо Калапиш разказа пред Нова, че след инцидента детето не се е оплакало, че не се чувства добре.

"Никакви признаци не е имало момиченцето на дискомфорт. Едва към 16.30 часа учителката е забелязала, че има промяна в настроението на детето и решава да го заведе до лекарския кабинет. Преди това тя е знаела, за инцидента, но не е имало признаци на видим проблем у детето", разказа директорът.

"В 16.30 часа в училището вече няма медицински специалист. Аз извиках "Спешна помощ", след като детето загуби съзнание и си глътна езика. 30 минути чакахме линейка. В рамките на тези 30 минути детето си гълташе езика три пъти. Първият път езикът беше изваден от охранителя, а вторите два пъти - от родителите на момиченцето", обясни той.

От столичната Спешна помощ са категорични, че линейката е пристигнала в училището 8 минути след подаването на сигнала. Калапиш коментира и защо в 16.30 часа училището не е имало медицинско лице.

"Нашето училище има право на медицински работник, който да работи 4 часа в училището. От бюджета на училището плащаме на медицинската сестра да работи още 4 часа, но тя работи от 8.00 до 16.15 часа. Това е много голям проблем във всяко училище с по-малко от 800 деца", обясни директорът.

По думите на учителката, момичето било разстроено от това, че са се скарали със своя съученик. Детето не е казало, че му е лошо.



Още по темата: общо новини по темата: 10
28.02.2017 »
28.02.2017 »
27.02.2017 »
27.02.2017 »
26.02.2017 »
26.02.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
За съжеление,учителите ги е СТРАХ от злобни родители,и вече пренебрегват насилието и избягват да са възпитатели-което води до подобни случки!!!Детската злоба е най-опасното нещо,но го осъзнаваме твърде късно!!!Дисциплина и уважение вече няма-поведението на подрастващите не го коментирам!!!ЖАЛКО много жалко!!!
0
 
 
Станислава Андреева Фингарова, аз избягвам да пиша коментари във Фейсбук под каквито и да е постове, защото няма абсолютно никакъв смисъл. Всеки си има право на мнение и си го изразява по различни начини. Понякога даже се стига и до обиди, което е излишно, но ние - хората сме такива..... Признавам, че малко се ядосах от думите Ви, че "Всички учители нехаятза децата". Аз съм учителка и може би съм от малкото, които се грижат за децата. Обичам всички деца и не ги деля никога. Смея да твърдя, че в много от случаите се грижа по-добре за тях и от някои родители, но това е друга тема. Съжалявам, че има колеги, на които не им пука за децата. За огромно съжаление е така. Затова и от учителите има добри и от родителите също, както и обратното. Трябва да се молим на Господ да пази децата и нас. Никой никъде не е застрахован. За съжаление като се случи най-лошото, тогава се започва с: "Ама...., ако...., трябваше, не трябваше и т. н..... Времената са трудни, хората са лоши и озлобени и оттам идва и агресията и всичко негативно. Господ да ни пази!
+2
 
 
Защо училище. КЪДЕ Е ВЪЗПИТАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ. .?????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: