ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шокиращи подробности: Вакуумната помпа в джакузито изсмукала вътрешностите на 4-годишното детенце
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:20 / 27.02.2017Коментари (37)68425
© Plovdiv24.bg
Лекари от варненската болница "Св. Анна" се борят с всички сили за живота на 4-годишната Изабел, която беше засмукана от джакузи в хотел "Адмирал" на "Златни пясъци", научи Varna24.bg

Днес медиците разкриха ужасяващи подробности за състоянието на детето, чийто вътрешности са били буквално изсмукани от вакуумната помпа в джакузито. Момиченцето живее в с. Кичево край Варна. Майка й е англичанка, женена за българин. Ето какво споделиха днес медиците, които също са били шокирани от гледката, когато детето е било доведено от екип на Спешна помощ:

"Приехме детето на 25 февруари около 15. 30 часа, в 16.10 часа започнахме операция. От екипа на Спешна помощ разбрахме, че е засмукано от помпа на някакво джакузи. Момиченцето беше с ужасно изглеждаща травма, доста драматична картинка...Тънките черва на детето излизаха през ануса. Тези черва под много голямо отрицателно налягане са разкъсали правото черво и са излезли. Голяма част от тънките черва са откъснати от хранещите си съдове. Травмата е животозастрашаваща", сподели д-р Румен Христов, началник на детска хирургия в болницата, който е извършил операцията.

Той обясни, че ако детето оцелее, му предстоят още редица операции. 

"На този етап ние се борим за живота й и може да се наложи да бъде поне още веднъж оперирана, за да ревизираме коремния орган, а е възможно и да не се наложи. Когато детето, дай Боже оцелее, тогава ще се наложи да се направят поне още две възстановителни операции на тези сериозни увреждания.", допълни д-р Христов.

Стана ясно, че момиченцето не е с придружител в болницата. То е поддържано в медикаментозна кома. За това, че живота на детето виси на косъм, потвърди и шефът на Интензивно отделение с-р Валентин Власаков:

"Продължава да има опасност за живота, въпреки, че е стабилизирано. Трябва да видим в следващите дни в каква посока тръгва всичко, тъй като травмата е изключително тежка за това малко 4-годишно дете. То е на изкуствена вентилация, в изкуствена кома. Със сигурност има и елемент на удавяне, защото това е станало във вода, то е аспирирало вода.

Басейните са с прясна вода, с хлор, това поражда допълнително проблем. Така че от много страни дебнат опасности и се опитваме заедно да се преборим. Но поне още седмица или десет дни състоянието му ще бъде критично и ще имаме неяснота по отношение на живота.".

Лекарите споделиха, че по бедрата на детето е имало кръвонасядания от засмукването на помпата.

Ако момиченцето се пребори за живота си тепърва то ще трябва да се лекува, тъй като големи части от храносмилателният тракт липсват. Ще са нужни възстановителни операции, обясниха специалистите, които се надяват Изабел да се справи. 

Лекарите обясниха, че за първи път оперират дете след подобен инцидент. При тях са били водени пациенти след катастрофа в подобно състояние, при което се създава високо отрицателно налягане в коремната кухина.


Още по темата: общо новини по темата: 10
17.07.2017 »
21.03.2017 »
02.03.2017 »
02.03.2017 »
01.03.2017 »
01.03.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Боже,дано детенцето да се оправи. За първи път чувам такова нещо.
Aнонимен
на 28.02.2017 г.
0
 
 
Оставете пумиите които тея са на писали... като гледам предните коментари всички сте много набожни в такива моменти а иначе сигурно не сте влизали през животът си в църква от страх да не се разпадне на главите ви.... толкова сте грешни!!
0
 
 
Не мога да коментирам други майки... Аз познавам нея. Момиче, което става в 5, работи на две места. Дава всичко за детето си. От както се е родило е излиза вечер само веднъж и то на служебно мероприятие. Детето е гледано и обгрижвано както малко деца във България. Инцидентът е станал за секунда. Това е можело да случи на всеки. Колкото и да наблюдаваме децата си, те падат, стават, понякога се удрят и тн. Така че по-добре подлепяйте хора като нея , вместо да подмятате злобни коментари от страни докато не се случи нещо на вашите деца. Което не пожелавам на никого... Не мога да разбера какъв злобен и извратен народ сме...
0
 
 
Преди да си излеете цялата помия и клюкарско самодоволство искам да ви кажа че майката на това дете е една от най-отговорните и любящи майки . Не познавам много хора като нея в личен и професионален план. Така че си запазете заучените фрази за англичаните във България, както и злобните подмятания за безотговорността и като майка. Ако някой от вас я познаваше щеше да се засрами...!
0
 
 
На тази майка да и е***е майката.Боклук!
Aнонимен
на 28.02.2017 г.
+1
 
 
ХА СЕГА ДА ДОЙДАТ АДВОКАТИ ОТ ЛОНДОН И ДА ЗАКРИЯТ ТОЗИ Х."АДМИРАЛ,А СЪЩО И АДМИРАЛ2 И 3,КОИТО СА НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНИ И СА НА 10 МЕТРА ОТ МОРЕТО ВМЕСТО НА 100 М. КАКТО Е В ЗАКОНА. И ВСИЧКИТЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА ИВ.КОСТОВ-КОМАНДИРА ЧРЕЗ ПРОТЕЖЕТАТА МУ СЛ.ХРИСТОВ И ДР. ВРЕМЕ Е БУЛДОЗЕРИТЕ ДА ИДВАТ!!!
+1
 
 
Пази Боже. Дано се оправи без увреждания и психични травми! Съд за олигофрените, безхайни по цялата верига!!!!
0
 
 
"4-годишната Изабела и майка й не за първи път отиват да поплуват в този хотел. Решават първо да загреят в джакузито. Момиченцето влязло във водата заедно с майката и баба си и седнало на другия край. В следващия момент започнало да пищи от болка. Виковете накарали спасителя да изключи смукателната помпа, за да бъде освободено от получилия се вакуум. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда поради немарливост." Дано това даде яснота! Престъпната безотговорност на бизнес интереси и институции не един живот е погубила!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: