ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дани Каназирева обясни защо иска да става депутат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 01.03.2017Коментари (9)6268
©
Адв. д-р Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 г. Завършва "Право" в ПУ "Паисий Хилендарски", доктор е по конституционно право. Специализира "Британско право и право на Европейския съюз" в "Кеймбридж". Основател и лидер на "Съюз за Пловдив", водач на листата за народни представители в Пловдив на дясно обединение "Нова Република" - ДСБ, "Съюз за Пловдив", Граждански блок, БДО

- Г-жо Каназирева, защо решихте да се кандидатирате за народен представител за Пловдив и Пловдивска област?

- Ние сме един регион - с обща икономика, транспортна инфраструктура, с общо образование и система на здравеопазване. Нормално е да поема отговорност и за двете листи. Това обаче не е емоционално решение, което съм взела сама. В "Съюз за Пловдив" имахме пред себе си два пътя - или да стоим отстрани и да наблюдаваме как нищо не се променя, или да се включим и да се опитаме да реализираме нашите предложения. 

Преди да обявим решението си, проведохме разговори с почти 3000 наши членове и симпатизанти от Пловдив. Абсолютно всички, с изключение само на 26 човека, категорично отговориха, че е крайно време в парламентарните избори да има мажоритарен елемент и ни подкрепиха "Съюз за Пловдив" да участва на предстоящите избори.

- Защо точно с ДСБ на Радан Кънев и с Трайчо Трайков?

- Първо, това са хора, които досега са поставяли принципите преди постовете и властта. И второ, имаме обща кауза за истинска децентрализация - хората в общините да бъдат освободени от партийния диктат от София. Време е да прекратим модела "столичани в повече". Не може всякакви партии да изпращат най-послушните си кадри в пловдивския регион и да разчитат хората тук да ги изберат, дори и да нямат нищо общо с нашия град. Всички знаем за какво става дума - в момента, в който влезнат в парламента, забравят за нас и се появяват само пред телевизионните камери по време на честванията на Левски в Карлово и на Ботев в Калофер. 

- Каква е разликата между Вас и депутатите, които досега представляваха Пловдивска област в Народното събрание?

- Аз нямам партийна централа, на която да се подчинявам. Имам свободата открито да посочвам проблемите и да защитавам най-важните проекти на града си. Пловдивска област е един от най-живите региони в страната и не може хиляди жители на села и градове да нямат канализация и физкултурни салони. Улиците да тънат в кал и прах, да няма нормално здравно обслужване, а в същото време за села с няколко десетки души в други краища на страната да се отпускат пари за спортни игрища и хандбални площадки, само защото техните кметове са от ДПС. 

В Първомай, например, има школа по бадминтон, която дава на страната национални шампиони, но няма спортна зала. Чухте ли един депутат да прояви интерес към Летището в Крумово, когато изпадна в тежка криза? Да постави въпрос за проекта за водоснабдяване на няколко общини от каскада "Въча"? Да помогне на общинските болници или училища? В с. Труд инициативният комитет с хиляда жители се бори срещу обгазяване. 

Жителите на Стамболийски не могат да търпят миризмата, която трови живота им години. В Куклен хората протестират срещу строеж на крематориум. Пловдив и областта излъчват 22-ма народни представители, но хората са оставени да се борят сами. За какво ги избираме тогава тези депутати? 

- Вие какво планирате за Пловдив?

- Мога да представлявам Пловдив достойно в Народното събрание, защото обичам града си. Няма да обещавам, че ще оправя България, но мога да предложа конкретни промени в законите, за да реша конкретни проблеми. Обикновените хора не са получили досега защита - например за имотните измами. Подкрепа за важните проекти на Пловдив. И разбира се, активно ще работя за децентрализация., тоест край на партийното разпределяне на парите.

Трябва да прекратим порочната практика да ходиш "на килимчето", за да се молиш за средства, при положение, че твоят град и твоят регион са ги изработили. Не може ключови проекти за Пловдив да чакат своята реализация, защото в някоя партийна централа в София са решили. 

Така никога няма да дочакаме подлез "Модър-Царевец", разширение на бул. "Васил Априлов" и Голямоконарско шосе, Южен обходен колектор и много други важни за града ни обекти. Ето, наближава и 2019 година, когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. Къде са нашите депутати? Това са 11 народни представители, но пловдивчани не ги познават.

- Споменахте имотните измами. Какво може да промените там?

- В момента всеки човек и всяка фирма могат да станат жертва на измама чрез фалшиви пълномощни, фиктивно прехвърляне на фирми, чрез така наречените обстоятелствени проверки. Действащите закони превръщат Записа на заповед в опасен документ и дават право на незабавно изпълнение спрямо длъжника, без той да дължи пари. 

Ако тези закони не бъдат промени в защита на имуществото на хората, пладнешките грабежи ще продължат. Познавам празнините в законодателството и знам по какъв начин те могат да бъдат ограничени. Един от основните ми приоритети е справедливото облагане с данъци и такси. В момента те се събират по крайно незаконен начин. Държавата ни ограбва с такса смет. Ако не ограничим със закон произвола при определянето на размера на таксата, ще продължим да плащаме пари, които не дължим.

- Всички винаги казват, че образованието и здравеопазването са приоритет. Вие някаква промяна предлагате ли?

- Добре е, че повечето партии ги определят като приоритети. Въпросът е, че това е само на думи. Аз не съм видяла един депутат, който да защити училище, застрашено от закриване или да подкрепи лекар от болница пред фалит. Защото властта поощрява кражбите от Здравната каса, чрез пренасочване на скъпоструващи клинични пътеки. Учители от Пловдив не получиха досега подкрепата на нито един депутат. Не може да се прави реформа от кабинета в София или от банката в Народно събрание. Трябват разговори с хората и постоянен диалог. 

- Как ще помагате на малкия и средния бизнес?

- Първата мярка е отмяна на безумния данък "уикенд". На второ място - спиране на произволното увеличаване на осигуровките, защото малкият и среден бизнес изнемогва да плаща всичко, което се изисква от него. Тези допълнителни изисквания водят до съкращаване на работници и преминаване в сивия сектор. 

Малкият и среден бизнес страдат от рекет и корупция, непрозрачен начин за разпределяне на обществените поръчки от партийните централи, данъчните тежести. Ликвидиране на данък "рекет" и данък "бумащина". Не се ли освободим от тези проблеми, ще продължим да тъпчем на едно място.



Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тази е такава пародия, не знам кой я взима на сериозно изобщо.
Сподели какво ново....
на 01.03.2017 г.
+2
 
 
На всички ни е ясно защо иска и е в пълен разрез на това което казва тя !!! Да я попитам, дали тя беше в основата да се обърне движението по ул. Филип Македонски, че като ходи на общински сесии да не я хванат пак, че влиза от към забранената страна.....
+2
 
 
Здравче, голяма амбиция излезе. От таблата до парламента. Може и книга да напишеш.
+1
 
 
Ми то май не е само тя. Видях че и Тютюка разпъна шатра на главната. Той ще обясни ли?
+3
 
 
Нов бардак със стари коври...то е ясно на всеки що иска да стане депутат.
+5
 
 
Здравке,едно кафе с фреш и по-бързичко,че бакшиш няма да има!
+4
 
 
Како Здравкеее, няма кой да гласува за теб вече...
+2
 
 
Дани Каназирева пак ли... айде стига де, все едно и също
+3
 
 
В новото НС Депутатите ще се разписват срещу минимум 5864 лв. всеки месец. Пък и в София има повече молове от Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: