ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Димитър Сотиров: Със своята егоцентричност Белчева ни обедини срещу себе си
Автор: Васил Динев 08:55 / 02.03.2017Коментари (1)5082
© Plovdiv24.bg
Миналата седмица ОбС Куклен трябваше да избере представител на община Куклен в съвместния с община Асеновград МИГ (Местна инициативна група на общините за проекти, финансирани от ЕС). Единият от кандидатите бе кметицата Мария Белчева, но тя отложи точката заради липса на подкрепа в местния парламент за кандидатурата си. Въпросната точка ще се гледа отново днес, а Plovdiv24.bg потърси няколко мнения. Третото от тях е на Димитър Сотиров, бивш кмет на Куклен:
- Г-на Сотиров, кметът на Куклен г-жа Белчева публикува една декларация, в която ви критикува за действията ви като общински съветник, така и за действията ви като бивш кмет на Куклен. Тя заяви, че за една година е свършила не по-малко от предишните мандати, нападна съветниците, нападна и нашата медия, явно защото следим изкъсо действията на общината. Къде се корени този конфликт?

- Измина година и 3-4 месеца, много от съветниците са нови, нова е и кметицата, без опит. Около избора й по време на изборите имаше доста странни обстоятелства, които не са тайна за запознатите, но това е тема на друг разговор. Тя не получи особено голяма подкрепа по време на изборите, бе избрана с малко гласове, а листата й получи още по-малка подкрепа. Успя да вкара само двама съветници, има например три листи с по трима съветници. 

Сега да говорим с думите "Аз, аз, аз ...", като нея е излишно. Аз съм печелил избори пет пъти подред, ако става въпрос за хвалене. Още в началото обаче ми направи впечатление, че започнаха да се бракуват машини. Много лесно можеш да прецениш един човек, когато той търси работата, но когато той започне да търси разпределение на средства, нещата стават съмнителни.

Да дойдем и на думата за МИГ-а. В дългогодишната си работа в общината, сме печелили много проекти и сме реализирали, събирали сме се, обсъждали сме ги, спорили сме, а за една година, със своята егоцентричност, г-жа Белчева успя да ни обедини срещу нея. Ние реално погледнато сме група от 8 съветника, ние представляваме мнозинството от гражданите на Куклен и искаме отговори, за да сме информирани, за да можем да се отчитаме пред избирателите си. 

Прозрачност обаче няма, крие се информация, ние питаме, не ни се отговаря, случват се странни неща, сключиха се договори за снегопочистване за 3 години напред, което не е нормално. Ние ще направим каквото е по силите ни, за да не спрем този проект, който не знаем на каква стойност е точно, тъй като от нас се крие информация. Този проект ще го реализираме, въпреки саботажите и спънките. 

Ако госпожа Белчева остане председател, няма гаранция, че парите от МИГ-а ще се разпределят поравно и честно. Може да отидат в 20% от желаещите. Според нас трябва да има ясен избор, всеки кандидатства. Вече се чуват слухове, че те са си разпределили средствата, коментират се имена, всичко това не е приятно. Това е ролята на общинския съвет, да осигури прозрачно управление, докато нашият кмет се опитва да управлява сама и на тъмно. В момента получава съвети от хора, които един ден ще се отдръпнат от нея и ще я оставят сама. Тя ще остане да носи отговорност.

Мога да ви кажа един факт, който е важен, след 2012-а, след моето отстраняване, е изхарчен 1 милион за бонуси в общинската администрация, включително и г-жа Белчева е взела, може би са я заблудили. Тези пари сега ще трябва да се възстановяват. Жалко е, че се случват подобни неща в общината, а преди бяхме първенец по капиталови разходи, заедно с община Марица. Единственият изход е да се обединим и да работим заедно, все пак ние сме мажоритарно избрани от народа и имаме дълг пред него.



Още по темата: общо новини по темата: 53
03.06.2023 »
18.02.2022 »
17.02.2022 »
29.12.2021 »
15.12.2021 »
01.06.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Хората казват, не ни интересува че канализацията нямала акт 16, но е факт , има асфалтирани улици, водопровод подменен, изграден асфалтов път до манастира по проект, а сега главната улица е като швейцарско сирене, поне в дупките да се засее по една роза , за да се виждат.Смешници.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: