ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Още опасни джакузита открити след инцидента с малката Изабела
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:01 / 02.03.2017Коментари (1)5724
©
Куп опасни джакузита са открити по магазините в страната след спешна проверка, разпоредена от Агенцията за метрологичен и технически надзор вчера, пише "Монитор". Поводът стана инцидентът с 4-годишната Изабел, която пострада тежко в джакузи в хотел "Адмирал" в курорта "Златни пясъци" преди три дни.

Инспекторите са проверили 29 търговски обекта, в които се продават джакузита. Общият брой на проверените уреди е 38. Открити са пет джакузита, които не съответстват на изискванията, съобщиха от метрологичната агенция. От тях 2 без нужния европейски сертификат и маркировка, а другите 3 са без инструкция за монтаж и експлоатация на български език. Издадени са заповеди за спиране на 2 продукта и са съставени 5 акта за установяване на административни нарушения. 

Основните препоръки към купувачите на джакузита е задължително да изискват инструкцията за монтаж и експлоатация на български език. Монтажът и свързването им към водопроводна, канализационна и електрическа мрежа трябва задължително да става от компетентни лица, което да гарантира безопасната работа на изделието.

Тъй като в повечето случаи, в плувните комплекси и хотели с басейни, има изградени или свързани джакузита, основната опасност при използването им би могла да бъде от пречистващата и филтрираща помпена система, предупреждават специалистите.

Започва разследване на инцидента с Изабел. То е възложено на следовател след съвещание между административните ръководители на Окръжната и Районната прокуратура във Варна. На него е преценено, че делото е с изключителна фактическа и правна сложност.

Досъдебното производство по инцидента се води срещу виновно лице. Производството е за немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, с причинена средна телесна повреда на 4-годишната Изабел Христова. Това е престъпление по чл. 134, ал. 1 от НК", съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Както Varna24.bg съобщи, от болницата, където се провежда лечението на пострадалото дете, обясниха, че Изабел е в съзнание и е контактна. Лекарският екип се опитва да й даде вода, след което ще предприеме и нормално захранване. Детето обаче все още е с опасност за живота, отбеляза лекуващият д-р Румен Христов, който е началник на отделението по детска хирургия в "Света Анна". 

Изабела от вчера е оставена на спонтанно дишане, а нощта е преминала спокойно и не се е наложило отново да бъде интубирана. "Детето е изкарало спокойно нощта, но все още не се наемаме да твърдим, че животът му е напълно вън от опасност. Травмите са много сериозни, а екип от добри специалисти се бори с пораженията. Момиченцето е в леко упоено състояние, за да му бъдат спестени физическите и психически травми от преживения ужас. Прогнозите са добри. Тя е малка и има всички шансове, след поредица от манипулации, да бъде възстановена напълно, но това ще отнеме доста време. На този етап всички се молим да се стабилизира трайно и да върви в посока на подобрение", каза още д-р Христов.

От БЧК-Варна обявиха, че за обекта в хотела не е издавано разрешение за работа на спасител. Това означава, че работещия там не е бил правоспособен и законно назначен. Собствениците на хотела пък са предложили своята помощ на пострадалото семейство, като са се ангажирали да поемат цялото лечение на детето, дори и да се наложи да замине в чужбина.


Още по темата: общо новини по темата: 10
17.07.2017 »
21.03.2017 »
02.03.2017 »
01.03.2017 »
01.03.2017 »
28.02.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: