ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Двама чужденци измамиха пенсионер в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:59 / 02.03.2017Коментари (0)1972
©
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Стефан Б., на 41 г., и Алица Б., на 42 г., и двамата граждани на Република Словакия, за това, че в съучастие и като извършители с цел да набавят за себе си имотна облага са възбудили и поддържали заблуждение у другиго и с това са му причинили имотна вреда - престъпление по чл. 209 ал.1 във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо Стефан Б. е повдигнато обвинение и за това, че отнел чужди движими вещи от владението на собственика с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 21 февруари 2017 г. обвиняемите Стефан Б. и Алица Б. пристигнали в Пловдив с лек автомобил "Рено Сценик" със словашка регистрация. Автомобилът бил шофиран от обвиняемия, а придружителката му пътувала на задната седалка. 

На бул. "Шести септември" спрели близо до тротоар, по който преминавал 89-годишен мъж. Двамата го попитали на немски език дали знае къде се намира болницата в Пловдив, защото била станала катастрофа по пътя за София и техен познат е бил откаран по спешност за операция на главата. Възрастният мъж започнал да им обяснява, а те го помолили да се качи в автомобила, за да им покаже пътя. 

Той се съгласил. Когато стигнали, обвиняемият Стефан Б. слязъл от колата, влязъл в болницата и след малко се върнал, като обяснил, че трябвало спешно да даде 400 лева за операцията. Обвиняемата Алица Б. показала, че разполагат с пари, но само в долари.

Пенсионерът ги завел в жилището си в Пловдив. Там извадил спестяванията си от общо 4 684 лева. От тях предал 400 лева на обвиняемите, а другите пари сложил в джоба на якето си, което оставил на закачалката в антрето. Обвиняемият Стефан Б. видял това и излязъл от стаята, за да отиде уж до тоалетната. 

През това време взел парите от дрехата, а след това с обвиняемата Алица Б. напуснали дома на възрастния мъж. След известно време пенсионерът проверил за парите си, разбрал, че са откраднати и че е станал жертва на престъпление, поради което подал сигнал във Второ РУ на МВР-Пловдив. До момента е установено, че нанесената имуществена вреда на пострадалия мъж е в общ размер на 4 684 лева.

На 27 февруари 2017 г. двамата обвиняеми са били задържани на ГКПП-Калотина при опит да напуснат България. С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок до 72 часа. На 4 март 2017 г. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях. Проверява се съпричастността на обвиняемите и за извършени подобни измами в други градове на територията на България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: