ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Цял блок крадял парно и топла вода в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:15 / 03.03.2017Коментари (31)22873
©
Абонати от цял блок в продължение на 10 дни крали парно и топла вода в Пловдив. Схемата им била разкрита с анализ на местната топлофикация месец по-късно, съобщи БНТ. Дружеството отчита дистанционно всичките си 1200 абонатни станции в реално време. Тоест във всеки един момент датчици прикрепени към централния топломер и водомер подават информация към системата на топлофикация и тя може да проследи данните.

Ангел Кирилов: "След един такъв анализ се останови, че имаме кражба на топлинна енергия. В какво се състоеше кражбата - беше манипулиран общият водомер за топла вода и общият водомер в абонатната станция". 

Наказанието за абонатите от този блок е начисляване на енергията, която биха потребили за период от 45 дни назад. От дружеството не разкриват адреса на блока, но казват, че измамата е извършена от професионалист - човек, който разбира от топлотехника.

"Тогава когато е била извършена тази манипулация всички живущи в тази сграда са получили по-ниски сметки".

От Tоплофикация проверили дали в блока не живеят хора от самото дружество или свързани с тях. Не открили такива,извършителят на измамата също. Домоуправителят обяснил,че не знаел как е станало. Той обаче бил сменил ключалката на абонатната станция, така че без него проверяващите не можели да влязат.

Проблемите с кражбите на енергията обаче не са само при парното, такива има и при тока, където схемите също стават по организирани, отчитат от доставчика на ток в Югоизточна България.

Калина Трифонова: "В момента правилата за измерване са изписани по начин, по който благоприятстват и стимулират кражбите на енергия, защото когато заловим такива кражби на потребителите им излиза по-евтино да си платят по цената санкционираща кражбата отколкото да платят реално консумираната цена".

На територията на Западна България, където доставчик е ЧЕЗ, също има проблем с кражбитe не само на ток, но и на проводниците, казват от компанията. Заради това през миналата година близо 340 хиляди клиенти на компанията са останали без ток сумарно за 39 дена. От дружеството от години призовават за по-сериозни санкции и дори за затвор за крадците.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Браво ..Те не не ли крадат тези гадове от топлофикация. От тях няма отърване. От лихви и съдебни дела едно върху друго. Малко им е. Повечко е трябвало да откраднат.
+3
 
 
Ние пък им плащаме по 50 - 60лв. на месец без да живеем в жилището - те са крадците! рџ? рџ?Ў
+3
 
 
ЕТО ТАКА ТЪРСЯТ ПОВОД ЗА ДА ВДИГНАТ ПАК ЦЕНИТЕ НА ТОКА И ПАРНОТО ИНАЧЕ ВЕДНАГА ЩЯХА ДА КАЖАТ НОМЕРЪТ НА БЛОКА АКО ТОВА БЕ ИСТИНА
на 03.03.2017 г.
0
 
 
Работата ако опре до съд,санкции сигурно няма да има.Казвам сигурно защото знаем как съди българския съд. Казвате задружни,но това не е вярно. Знаете какви сме българите,двама правим чета а трима чета с предател! Хората изобщо не са знаели и почти нищо не са спечелили защото пак са се стискали в студеното. За заверата са знаели най-много 2-3ма от които един е въпросния домоуправител,на който незнам кой му е разрешил да сменя ключ на абонатната станция и кому е било нужно това! Освен това когато не е открит извършител отде на къде ще плащат 45 дни за 10? Ами те тогава ЕВН могат из целия град да си прецакат водомерите и после да кажат крали сте и сега ще плащате Х3.
+7
 
 
Откога е гордост да не плащаш за услуга, която ползваш? А как ще се почувствате, ако накрая на месеца не получите заплата за това, което сте изработили?
+10
 
 
Прост народ =слаба държава!Докато кражбата и измамата се смятат за национално"геройство" такова ще е положението, не се сърдете на държавата, общината и всякви други институции
+2
 
 
А вие като ограбвате хората мендили такива Браво на челия Блок
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: