ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Споразумение между Окръжна прокуратура и двама подсъдими за наркотици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 08.03.2017Коментари (0)1848
©
Окръжният съд одобри споразумение между Окръжна прокуратура и двама подсъдими за притежание на наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд. Окръжен съд - Пловдив одобри споразумение между Окръжна прокуратура и подсъдимите Стоян Касабов и Симеон Каракашев и защитниците им, с което Стоян Касабов е признат за виновен за това, че на 17 май 2016 г. в Пловдив, при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК, и след като е бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението не е отложено по чл. 66 от НК, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови вещества на обща стойност 8 186.97 лв., поради което му налага наказание лишаване от свобода за срок от 4 години и 10 месеца при първоначален строг режим.

Симеон Каракашев е признат за виновен и за това, че на 17 май 2016 г. в гр. Пловдив, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови вещества на обща стойност 7 615.28 лв., поради което му налага наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 5 месеца при първоначален общ режим.

Подсъдимите Симеон Каракашев с прякор Монката и Стоян Касабов с прякор Стоката се познавали от няколко години и се занимавали с разпространение на наркотични вещества. Каракашев извършвал продажба сред ограничен кръг от дилъри, сред които и Касабов, които впоследствие продавали наркотичните вещества на крайните потребители. 

Каракашев спазвал строга конспиративност в отношенията си с клиенти, като държал голямо и разнообразно количество наркотични вещества в багажника на собствения си лек автомобил "Фиат Пунто", който паркирал на място, различно от адреса, на който бил регистриран да живее. Касабов държал наркотичните вещества в квартира на улица в Пловдив, където нямал адресна регистрация. В това жилище държал и два броя електронни везни и водел два тефтера и тетрадка, в които записвал продаденото количество наркотик и полученото, респективно дължимите за него суми. 

В оперативните служби на отдел КП - Пловдив започнала да постъпва оперативна информация, че лице, известно с име Монката, се занимава с разпространение на наркотични вещества - амфетамини, таблетки екстази и марихуана в количества на кантарен грам. Проведени били незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, като била установена самоличността му. Било установено, че Каракашев зареждал с наркотични вещества лице с прякор Стоката, установен като Стоян Касабов. 

В следобедните часове на 17 май 2016 г. била получена нова информация относно двамата. Полицейските служители решили да предприемат незабавни действия по установяване и документиране на престъпната дейност на двете лица. При извършеното претърсване и изземване в офис, стопанисван от Каракашев, и в паркирания пред него лек автомобил "Хонда", негова собственост, както и в жилището му в Пловдив били намерени и иззети наркотични вещества.

Същевременно служители на отдел КП и сектор СПС към ОДМВР - Пловдив организирали наблюдение над квартирата на подсъдимия Касабов. Към 19.20 часа на 17 май 2016 г. той бил забелязан да излиза от входа на кооперацията, при което било предприето задържането му. На подсъдимия Касабов били отправени устни разпореждания от полицейските служители, при което той направил опит да осуети проверката и задържането му, като оказал яростна съпротива.

С цел да предотврати да бъдат намерени от полицейските служители наркотични вещества, които държал в квартирата си, Касабов отказал да предостави код за достъп за входната врата на кооперацията, както и да посочи кой е апартамента, обитаван от него. При извършеното претърсване на жилището му са намерени и иззети наркотични вещества, 2 бр. електронни везни и 2 броя тефтера. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: