ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Търновка подписа абсурден договор за секс по график
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:07 / 10.03.2017Коментари (0)5044
©
Жена от Велико Търново е била принудена да подпише декларация, че ще прави секс най-малко три пъти седмично с бившия си любим, за да не бъде насилвана и пребивана. Историята, свързана с много страх и насилие, разказа пред "Монитор" адвокатът на жертвата Дончо Бораджиев.

Жертвата Пламена и насилникът Христо се "срещнали" преди три години в интернет сайт за запознанства. Тя - продавачка в магазин, разведена, той - бивш военен, пенсионер, вдовец. В продължение на 3-4 месеца те излизали на кафе, ходели заедно на екскурзии и се сближили. 

Пламена гостувала редовно на новия си приятел, но двамата така и не се събрали да живеят на семейни начала. Няколко месеца след запознанството мъжът започнал да се променя, да става все по-авторитарен и да тормози жената. Настоявал тя да се премести да живее при него и не търпял отговор "Не". 

Това накарало Пламена да преосмисли поведението си и един ден му заявила, че иска да се разделят. Желанието й отключило цялата агресия у бившия военен Христо, който от внимателен и галантен кавалер се превърнал в брутален насилник. Той задължил приятелката си да му се обажда по 10-15 пъти на ден и да му докладва къде е, с кого е и какво прави, кой филм гледа по телевизията и т.н. 

Карал я да прави насила секс с него, като при отказ я снимал гола и я заплашвал, че ще пусне снимките в интернет с обява, че е проститутка. Отмъкнал дрехите й и заявил, че всеки път, когато тя откаже да му ходи на гости или да правят секс, ще реже по една от тях. 

Бившият военен ежедневно причаквал изгората си пред работното й място с колата, вкарвал я насила вътре и я отвличал у дома си. Опитал се да накара шефовете й да я уволнят от работа, а след като не успял, опитал да търси други начини да я злепостави.

Заливал я с ракия и чеснова паста, търкал в косата й вмирисана рибешка глава, за да мирише на работното си място. Вдигал скандали пред клиентите. Заливал леглото й с вода, мажел бравата на входната врата с олио и пъхал в ключалката кибритени клечки, за да не може тя да се прибере вкъщи. Физическите посегателства също се превърнали в ежедневно явление. 

За да се спаси от побоищата, жената била принудена да подпише съставена от самия насилник декларация, че ще спи поне три пъти в седмицата с него в продължение на половин година или докато той си намери друга "свястна жена". Някои от физическите посегателства ставали пред дъщерята на Пламена и нейни приятелки, които в един от случаите потърсили съдействие от органите на реда.

Тормозената жена няколко пъти подавала сигнал в полицията и на насилника били съставени предупредителни протоколи и му била издадена ограничителна заповед да не доближава дома и работното място на жертвата. Това не помогнало и не го спряло. Той многократно бил арестуван и освобождаван под домашен арест и срещу парична гаранция, но продължавал да преследва изгората си и да я отвлича с колата си. Върхът обаче било едно от нападенията, при което жената подава сигнал за изнасилване. Този път полицията открива веществени доказателства. 

Срещу насилника е започнато наказателно производство и той е изправен пред съда. Там по съвет на адвокатите си той се признава за виновен и е осъден на 4 години условно. След обжалването пред втората инстанция обаче подсъдимият неочаквано се отрича от признанията си и сега делото продължава да се гледа в окръжния съд във В. Търново. Пред съда бившият военен излиза с обяснението, че е причинил всичко това на бившата си изгора само и единствено от любов. Сега насилваната жена посещава психолог, който й помага отново да стъпи на краката си и да се почувства нормален човек.

Адвокат Дончо Бораджиев обяснява, че това не е първият подобен случай на домашно насилие. В много от случаите обаче жертвите чувствали срам и неудобство и не искали да подават жалби срещу насилника и да се явяват на разпит в полицията и на дело в съда. 

"Потърпевшите жени все още се борят с предразсъдъците си и с нагласата "какво ще кажат хората за мене". Вменяват си едно чувство за вина от проваления избор на партньор и водят потиснически живот. Когато разберат, че трябва да споделят с чужди лица преживяното, повечето се отказват. А това е дълбоко погрешно", обяснява адвокат Дончо Бораджиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: