ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Баща от Пловдив натири щерка си да проституира в Германия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:27 / 10.03.2017Коментари (2)6898
© Plovdiv24.bg
Ром от "Столипиново" натири 23-годишната си дъщеря да проституира в Германия. В опит да се спаси младата жена избягала от дома си и потърсила помощ от фондация "Джендър алтернативи". За съжаление обаче историята й не завършила щастливо. Таткото сводник все пак успял някак си да "мотивира" момичето си, което заминало да му заработва пари в чужбина.

"На 20 февруари се чух с лелята на момичето, но то вече беше заминало за Германия. Лелята не знаеше в кой град там бащата е изпратил дъщеря си да проституира", обясни адвокат Милена Кадиева от фондация "Джендър алтернативи". Оттам са установили, че ромките между 25 и 35-годишна възраст често са карани от своите близки да проституират.

По започналия преди месец пилотен проект JUSTROM, по който адвокат Милена Кадиева работи като експерт, вече има регистрирани 4 случая, свързани със склоняване към проституция и трафик на жени.

"В ромските фамилии те приемат склоняването към проституция и трафика на секс робини в чужбина като бизнес. Те са готови да си продават жените, дъщерите и сестрите, само и само по този начин да вадят пари. Това са все жени на възраст между 25 и 35 години", разказа адвокат Кадиева, която е експерт и консултант по проекта. 

По думите й четирите случая, които са известни на фондацията, са на жертви, които вече са преживяли много и понеже са били принуждавани дълго време да проституират, са решили, че не могат и не искат да продължават повече по този начин, но не могат да избягат от омагьосания кръг, в който са попаднали.

Програмата JUSTROM е съвместен пилотен проект, изпълняван от Съвета на Европа и Европейската комисия в пет държави в Европа - България, Гърция, Ирландия, Италия, и Румъния.

Програмата дава възможност на уязвими социални групи, с фокус ромски жени, да се информирати защитят правата си чрез правни услуги и консултиране. Дейностите целят овластяване на целевите групи чрез повишаване на тяхната осведоменост и знания за съдебната система и институциите, където могат да подават жалби за дискриминация или друг вид нарушения на човешките права, включително срещу ранни/насилствени бракове, трафик на хора, домашно насилие, изселване/имотни въпроси, полицейско насилие и престъпления от омраза.

По програмата са създадени две правни клиники у нас - в Пловдив и Велико Търново. В града под тепетата в правната клиника освен адвокат Кадиева, като асистент работи Рада Еленкова, а като ромски медиатор - Ангел Михайлов.


Източник: Монитор







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Само истинските ти приятели ще ти кажат, когато лицето ти е мръсно.
на 16.03.2017 г.
0
 
 
До адвокатката Не всички ромски жени поституират, внимавай като се изказваш, защото клевтничиш и обиждаш всички ромски жени.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: