ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Представители на най-добрите университети от Европа идват в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 12.03.2017Коментари (1)3032
© Plovdiv24.bg
Достъпното качествено образование в престижни европейски университети ще бъде във фокуса на изложение "Европейско образование", което отваря врати в София на 11 март в и продължава на 12 март в Пловдив ("Гранд Хотел Пловдив", 10,00 часа). Водещи университети от Великобритания, Дания и Холандия ще представят бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности. 

Освен за популярните aрхитектура, бизнес и мениджмънт, медии и комуникации, компютърни науки, посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием и в специалности като авиоинженерство, моден, графичен и индустриален дизайн, криминология, молекулярна биология, медицинска техника, нанотехнологии, биомедицинско инженерство, петролно инженерство, дизайн на компютърни игри и много други.

Сред участващите изложението британски университети се открояват 3 университета от престижната Russell Group. Два от тях - University of Southampton и University of Sheffield, са вече познати на българската публика, докато третият - University of Birmingham, участва в изложението за първи път. Университетът се гордее с 11 носители на Нобелова награда в области като химия, физика, фармакология и медицина и заема челните места в класациите за инженерна химия, компютърни науки, физика, политика, драматично изкуство, танци и др. 

В изложението участват и два топ университета, специализирани в сферата на изкуство, дизайн и медии - Falmouth University и University for the Creative Arts. Кандидат-студентите с интерес към Архитектурата и Строителното инженерство, ще имат възможността да се срещнат с представители на водещи университети в тази сфера като бристолския University of the West of England, Northumbria University, University of Greenwich, De Montfort University, Anglia Ruskin University, University of Salford и др. Един от най-добрите университети за Психология - Royal Holloway University of London, също ще бъде представен на изложението.

След като миналата година българските кандидат-магистри за първи път се възползваха от предоставените от британското правителство студентски заеми за финансиране на магистърски програми в Англия, тази година новините отново са добри: възможно е допълнително финансиране по програмата Еразъм+. 

Българските граждани, които са завършили бакалавърската си степен в университет в България или друга страна от ЕС, ще могат да ползват заем от 9300 и до 13 900 британски паунда за финансиране на своята магистратура. Условието е университетът, в който ще учат, да е приел Хартата за висше образование "Еразъм". На изложение Европейско образование 2017 са представени 18 британски университета, които имат този статут. 

През последните година Холандия стана особено популярна дестинация сред кандидат-студентите. Нулевата лихва по студентските заеми в Холандия несъмнено ще направи висшето образование в страната по-достъпно за българските граждани. Посетителите на Изложението ще се запознаят с програмите по нанотехнологии, биомедицински науки, управление на високо технологични системи и психология в University of Twente - изследователски университет No1 в страната на лалетата. 
 
В изложението участва и още един от холандските изследователски университети - University of Groningen, който се нарежда в топ класациите за медицина и фармация, инженерна химия, право и социални науки. В университета преподава носителят на Нобелова награда за химия за 2016 г. проф. Бен Феринга. 

Холандия се е доказала като отлична дестинация за подготовка на мениджъри в сферата на туризма и хотелиерството; посетителите ще имат възможност да се срещнат с два от най-големите в Европа университети за подготовка на кадри в тази сфера - Stenden University of Applied Sciences и Saxion University of Applied Science. Желаещите да учат авиоинженерство ще имат възможността да разговарят с представители на InHolland University of Applied Sciences, който работи в тясно сътрудничество с TU Delft. 

Университетът също предлага и една рядка, но много перспективна специалност - Mathematical Engineering. Българските кандидат-студенти, ориентирани към специалности в сферата на дизайна ще могат да научат подробности за програмите на един от най-добрите университети по приложни науки в Холандия - Hanze, University of Applied Sciences. 
 
Организаторите на изложението са предвидили и програма от презентации, чрез които бъдещите кандидат-студенти ще научат кои са най-перспективните специалности за професионална реализация и ще се запознаят с тайните на успешното кандидатстване в престижни университети във Великобритания, Германия и Австрия. За предимствата на практичното образование в Холандия ще разкажат български студенти, които вече учат там. 

Посетителите на изложението ще могат да участват в работилници за подготовка на впечатляващо мотивационно есе и портфолио, както и в дискусионно студио под мотото "Образование за успешна кариера" с представители на сдружение "Тук-Там" - организацията на българите с опит и образование и в чужбина, които вярват в България. За родителите на бъдещите кандидат-студенти ще има специален семинар на тема " Какво трябва да знаят родителите за образованието в чужбина". 

За участие в изложение "Европейско образование" 2017, както и за посещение на безплатните презентации и семинари, се изисква предварителна онлайн регистрация на посетител на изложението в София или Пловдив участва в томбола и има шанс да спечели един от 5-те ваучера за самолетен билет на стойност 200 Евро, осигурени от организаторите. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Събират кръвен данък, а ние им се радваме.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: