ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Превозвач: Такива автобуси Пловдив не е виждал! Немски, широки, удобни!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 15.03.2017Коментари (24)33670
Десет немски автобуса MAN, докарани току-що от завода, тръгват от другата седмица по линиите 9 и 44 в Пловдив. Те са с екологични двигатели Евро 6, нископодови, оборудвани с платформи за инвалиди и с климатици.

"Такива рейсове градският транспорт на Пловдив не познава. Те са широки, удобни и комфортни. Инвестицията е 2 милиона евро", обясни превозвачът Петко Ангелов, който обслужва въпросните линии. Той допълни, че пловдивчани в момента се возят в автобуси, произведени в Турция.

"Държа на немското качество. Новозакупените са с три врати, целият им салон е равен и имат няколко места за хора с увреждания. Седалките са с луксозна тапицерия, а в най-задната част рейсовете са оборудвани с облегалки за правостоящи. Те могат да поберат до 95 пътници.

"Удържах на думата си, след като обещах, че ще внеса от този клас автобуси. Пловдивчани заслужават качествено обслужване", допълни превозвачът. 

Той обясни, че е инвестирал 12 милиона лева в обновяване на автопарка, който разполага с 81 рейса. От тях 50 са с най-високия клас екологични двигатели. Другият голям пловдивски превозвач Веселин Дошков допълни, че разполага със 110 нови автобуса. 40 от тях са с Евро 6. 

"Инвестираме в автопарк, но проблемът с липсата на шофьори се задълбочава. Браншът се крепи на пенсионери", твърдят те. Според Ангелов може да се прибегне до внос на шофьори от чужбина.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 244
08.12.2022 »
05.12.2022 »
04.03.2022 »
13.01.2022 »
06.01.2022 »
01.11.2018 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Първа стъпка към екологичен транспорт : брак на всички метанови машини и замяната им с дизелови покриващи измислени еко норми докато не им се разпаднат ауспусите.И все пак поздравявам гн.Ангелов за инвестицията,за тези пари колко щъркелоподобни пародии на автобуси щеше да вземе..
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 16.03.2017 г.
+2
 
 
Десет немски автобуса.....и един Майбах.-:)) Гледам - тия дни не слиза от него. Иначе, шофьори нямало.. Има, качествени шофьори има, даже и от младите - не не плащате нищо за тая работа на смени и в почивните дни. Момчетата бягат в София, в Испания, Италия. На теб ли да обяснявам Петко, ти дето въртеше геврека на камион толкова години?!
0
 
 
Ами Като минат през 6екера и Столипиново и германците няма да хи познайат
0
 
 
Де да можехме и като възпитание и култура да ги стигнем Немците.В Германия инвалидните места в автобусите, хората стават и отдават място за инвалидите.бременните жени и вазрастните хора и не само това.Даже самите хора помагат да се качат бременните жени с количките в автобуса или да слезнат,както така помагат и на възрастните хора.А за самите инвалиди ,шофьорът отваря вратите на Автобуса и плъзга платформата за инвалиди,качва*слиза) човекът с инвалидната количка в Автобуса,прибира платформата и потегля.....близките 50 години няма да ги стигнем Немците и то за наи елементарното.....възпитанието,съпричастността и добротата.това което в България е отдавна мит и хората гледат само да злобеят,да те използват и завиждат
+1
 
 
Транспорта в Пловдив е агония,събота и неделя просто забрави за градски транспорт да са живи и здрави счупените маршрутки!
0
 
 
На Пловдив му трябва една атомана имплозия да погълне всичката цигания и безпочвено самочувствие. Щастлив съм като избягах от цялата чалгаджийница и тъпоумнщина. Нищо в този , преди обичан от мен град, не се прави за гражданите . :-)
0
 
 
Е, как нали сега трябва да се правят доста реформи нали ще сме европейски град на културата 2019рџ?‡рџ™Џвќ¤!
0
 
 
На Пловдив му трябва нещо ново като надземница или надземен транспорт или надземно метро. Сегашните шофьори ги няма много и понякога създават рискови ситуации, като са притискани да спазват графици, без много автобуси по пътищата биха облекчили трафика. Задръстванията бавят, но ако знаехте, че има транспорт, който не бави не бихте ли го използвали? В Пловдив няма никъде автобусна лента, която да е предназначена специално за придвижване на автобуси. Ето един пример от Китай https://www.youtube.com/watch?v=U_vFsJkgcCQ По този начин първо няма да има проблем при движение от спирка до спирка и влакчето ще пътува непрекъснато без да спира и без да създава предпоставки за катастрофа по време на път, а видеото показва още, че подобен вариант е и екологичен (незамърсяващ въздуха... на "чистия" Пловдивски въздух). Цената е друг въпрос, а не по-маловажен е къде биха били евентуалните линии, защото те не биха могли да покрият текущите, но пък по въздух биха имали малко повече свобода.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: