ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Марешки: Тролове плюят горивата ми, но хората зареждат при мен и са доволни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 17.03.2017Коментари (3)5876
©
Черните пиар акции на картела в горивата и прозрачността на изборите бяха основните теми, по които говори Веселин Марешки в предаването "Лице в лице" на btv. Той съобщи, че до момента в бензиностанциите му в страната са проверявани над 20 пъти от различни ведомства - НАП, Агенция "Митници" и други институции, 10 пъти го е проверявала Инспекцията по труда, имало е общински проверки в Русе и Добрич, и отделно проверки от МОСВ. Марешки даде и друг пример за натиска върху бизнеса му - преди месец на бензиностанцията в Горна Оряховица час преди проверяващите са дошли медии.

"Ето това е - картелът е октопод с политически пипала. Пращат медиите и им казват, че ще намерят нещо, но като нищо не става, не публикуват истината. Идеята им е да правят черен пиар", категоричен беше Марешки.  

Той представи протоколи от проверките на държавните институции, които показват изрядността на бензиностанциите му и на горивото, с което категорично опроверга клеветите на в."24 часа" и Владимир Каролев, цитирани от водещата, че горивото в бензиностанциите му е некачествено. 

"Не мога да знам какво правят в "Лукойл" и другите рафинерии. Аз съм краен клиент, купувам от складове на едро. Ежедневно ме проверяват. Показах Ви документите. Какви повече доказателства да Ви дам от становището на държавата?!" 

По думите на Марешки хората много добре знаят дали е качествено. или не горивото, защото го усещат, карайки колите си. "Няма как всички да зареждат при мен и да са доволни, а някакви тролове да обясняват, че горивата не са качествени", каза той.

"Бензиностанцията в София е нещо, с което можем да се гордеем - най-голямата на Балканите и в топ 10 в света", заяви Марешки. 

На въпрос на водещата защо не се плаща с карти на неговите бензиностанции, той поясни, че банковите такси са по-големи от надценката. 

"Когато влезем в парламента, ще променим това. Таксата трябва да е отделно. Не може някой да ни задължава да събираме и превеждаме таксата на банките. Нека хората да знаят каква е цената и какво взима банката. Всичко трябва да е прозрачно. Не искам да натоварвам моята цена с банкови такси".

Веселин Марешки категорично опроверга и други тиражирани клевети относно плащанията на фирмата му. "Само за една година, откакто нашата фирма е клиент на една от фирмите, от които купуваме, са платени 50 милиона лева - това сме предплатили като акциз и ДДС, за да може фирмата да ги внесе в бюджета. Нека от "Лукойл" да кажат върху 60 милиарда оборот колко данък печалба са платили", коментира Марешки.

"Ще подкрепим радикална съдебна реформа, но първо трябва да спрем кражбите в държавата. Трябва да осветяваме крадците. Те крадат само на тишина и на тъмно. Ние трябва да им се противопоставим, като ги осветяваме всеки ден", заяви Марешки.

По повод предстоящите избори, Веселин Марешки съобщи, че партия ВОЛЯ е изпратила писмо до всички политически сили, представени в ЦИК, с настояване да бъде разрешено заснемането от медии и застъпници на отварянето на урните, броенето на бюлетините и писането на протоколите. По думите на Марешки по-честно и по-прозрачно от това няма. В закона е разрешено и дано не го променят. Ако го направят, значи, че ще има фалшификации. ВОЛЯ иска честни и прозрачни избори. 

"Не искаме да ни дават, но не искаме и да ни вземат. Бъдете сигурни, че ще следим внимателно процеса. Българите на 26 март ще "благодарят" и на Корнелия Нинова, и на останалите с един невероятен наказателен вот за всички, които са се гаврили с българския народ и българския бизнес", заяви Марешки.



Още по темата: общо новини по темата: 725
11.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
18.02.2024 »
предишна страница [ 1/121 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Само за една година, откакто нашата фирма е клиент на една от фирмите, от които купуваме, са платени 50 милиона лева - това сме предплатили като акциз и ДДС, за да може фирмата да ги внесе в бюджета. Нека от "Лукойл" да кажат върху 60 милиарда оборот колко данък печалба са платили", коментира Марешки.....Лъже ли бе червени мухоморки ? Колко краде вашата рафинерия и после ви отчисляват и процент за да се издържа филиала ви БСП тук.После пък Гергов плаща на всички тези дето са червени трътки и цъкат минус,като се каже нещо против ЧЕРВЕНАТА ИМ КОЧИНА!
+6
 
 
Склонен съм да му повярвам ,сигурно има всекидневно проверки при него за какво ли не ,и ония палячо Каролев и той знае не знае веднага говори ! Всеки има право да зарежда където си иска ! Но Благодарение на него другите фирми започнаха да бутат цените доста ,за 1 ден OMV ги бутна с 15 стотинки демек можело значи !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: