ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уникално видео на гаменска проява на ключов пловдивски булевард! Има ли справедливост?
Автор: Васил Динев 12:33 / 19.03.2017Коментари (120)57180
© Plovdiv24.bg
За поредна агресия на пътя сигнализира читател на Plovdiv24.bg. В конкретната ситуация е попаднал самият пловдивчанин със съпругата си. Ето какво разказа за нашата медия очевидецът:

Здравейте, преди два дни ни се случи нещо отвратително, от което неприятното чувство на яд от неправда и безсилие не ми дава мира, а и още дълго предполагам ще бъде така. И защо, защото един пиян, надрусан или психичноболен човек, за който няма да се докаже кое е истина, избликна с огромна агресия върху мен и съпругата ми. Предизвикана от..., първоначално си мислех от натиснат клаксон, а после се оказа от това, че не съм си пуснал фаровете..., което и сами ще разберете, след като видите клипа. 

Парадоксалното е, че случката се развива в непосредствена близост до съда и ОД МВР-Пловдив.

Нека опиша какво се случи:

На 17.03.2017г., около 14:20 ч. със съпругата ми се движехме със семейния ни автомобила по бул. "6-ти септември" посока бул. "Цар Обединител" (Тунела). Малко преди Съдебната палта на Пловдив, движейки се в лява лента на булеварда, черен пикап започва да сече пътя ми без да подаде светлинен сигнал за престрояване, като последва звуков сигнал от моя страна, за да бъда забелязан. След това пикапът се прибра в дясно и в момента, в който минавах покрай него тръгна да ме изхвърля в насрещно движеща се лента, натиснах спирачки, той мина пред мен и започна заплашително да дава назад. Опитах се да го заобиколя от дясно, но той отново препречи пътя ми, като блокира движението по булеварда и за секунди се оформи голяма колона от натискащи клаксоните си автомобили. 

Може би заради събралите се множество автомобили и силния шум от клаксоните, господинът с черния пикап реши да продължи напред. В този момент казах на съпругата ми да пусне телефоните на видео, за да заснемем номера на въпросния пикап, като не сме предполагали, че няколко метра след това случката ще придобие друго, абсурдно развитие.... Останалото се вижда. А, ако бе с два часа по-късно, когато и четиригодишния ми син щеше да е в колата...???

Моля, попитайте законодателя, какво е, и правилно ли е наказанието на човек с това хулиганско държане, който видимо е употребил алкохол или нещо упойващо, причинил е ПТП абсолютно умишлено, избягал е от него, грубо нарушавайки правилата за движение, и по никакъв начин не му пука, че се намира точно до полиция и съд. Не му пука, че зад нас има пълен автобус с хора, които виждат какво се случва. 

Да ви кажа ли аз... акт за ПТП..., защото на момента не му е взета проба за алкохол, каквато ми бе направена на мен, и полицията няма да подаде сигнал на прокуратурата за въпросното хулиганско държание и грубо нарушаване на закона. Те ще го разгледат само, като пътен инцидент. Закона е такъв, той ще се отърве само с финансово наказание, за което съм сигурен, че не му пука и следващия път ще е още по-силен и може и да убие някой и както правим тук в България, тогава ще питаме кой е виновен. (Това са мои предположения и разсъждения).

А да добавя само, че господинът с пикапа само след минути профуча с бясна скорост в обратна посока, докато говорих със 112 и изобщо не беше трогнат от случилото се.

Благодарности на шофьора на движещия се зад нас автобус на градски транспорт, който си даде имената, за да свидетелства за случилото се, на момчето, което специално слезе от близкия офис на нотариус, за да каже как е видял, че ме удрят и е потресен от случката и също така даде имената си за свидетел. 

Това ни окуражава да се борим, такива хора, които са съпричастни. Но изроди като този трябва да се изкоренят от обществото и тогава ще живеем малко по-спокойно, защото повечето искаме точно това, да живеем по-спокойно, да имаме едно по-спокойно ежедневие. Не да тънем в лукс, да караме много скъпи коли, да имаме власт... просто искаме да живеем по-спокойно. Нещо, което може да се случи само когато полиция, прокуратура и съд започнат да наказват такова поведение,защото чувството на безнаказаност, което се демонстрира ежедневно навсякъде, не само по пътищата, убива всички нормални хора,които са с добри души и искат да живеят просто ... спокойно по правилата.

ТАЗИ АГРЕСИЯ ТРЯБВА ДА СПРЕ!Нека да видим дали полицията ще заслужи доверието ни! Владо Стоянов ... един от мнозинството, които искат да живеят спокойно.





Още по темата: общо новини по темата: 173
20.03.2024 »
21.02.2024 »
01.02.2024 »
01.02.2024 »
20.12.2023 »
13.12.2023 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако мислите, че случилото се е грубо нарушаване на правилата за движение, нека ви разкажа какво ми се случи. В началото 2008г аз и двама приятели се движехме по бул.Дунав,на кръстовището с бул. Васил Априлов аз съм в средна лента,защото ще завивам на дясно, посока КАТ, от ляво на мен черно Волво(лентата е само за на ляво).Светва зелено, тръгваме и господина с Волво-то ми засича пътя,следва клаксон и "Какво правиш бе пич?" от моя страна. Реакцията на другия шофьор бе рязко спиране, излезна от автомобила, с един удар счупи предно ляво стъкло и последва серия от юмруци в лицето ми.След това се качи в колата си и замина. Направих си медицинско, много парченца стъкла бяха извадени от лицето ми.Пуснах жалба в полицията, като следователите се спогледаха като чуха регистрационния номер на черното Волво.Малко след случилото се заминах за чужбина за 6 месеца. Като се прибрах реших да проверя какво се случва с моята жалба.В полицията намериха папката, и в нея пишеше: "Обвиняемия г-н А.Б. се срещна с лицето Р.Ч. Заплати нанесените щети на стойност 400лв и също се съгласи да заплати за нанесената лека телесна повреда обезщетение от 1000лв." Всичко това докато аз съм в чужбина. Ето ТОВА е грубо нарушаване на законите от страна на лицето А.Б., на полицията,следователите, съдията разглеждал жалбата и всички останали по веригата.
0
 
 
Глейте го к’во се пули и отваря една голяма уста.
0
 
 
...ейййй само клипове как злото побеждава....,мн ми са гледа обратното,някаква ладичка да засече некой джип,без да иска,от вътре мутрата да изскочи надъхан,а нещеш ли,от ладичката да се разгъне някво 2.10 чиче ,с ръце груби и изгорели от кърски труд....и да млати,да млати мутрето .....до кат не "покафенее"!
+1
 
 
Пълно с боклуци в този град! Стана масово явление!!!
+1
 
 
Полицията, един подпис, че видето е авторско и... ако е полицай ще си изгуби разрешителното... А отностно фаровете... това си е нарушение, в закона за движение по пътищата ясно е написано, че те тр. винаги да са пуснати... но не това е начина както на господина селяндур му се иска :) .
+3
 
 
Толкова голямо нарушение или пристъпление е това да не си си включил фаровете,до преди няколко години като карахме без фарове,какво.А и този,"човек",той ли трябва да упражнява закона по пътищата.Този, създаде повече предпоставки за ПТП и задръстване без причина.Хора,спрете се осъзнайте се вече,живота е много кратък,не си струва да се нервим за такива неща.Представете си този "врякльо",ако беше попаднал на подходящия човек,какво щеше да се случи...Много,много неприятни,а можеби и трагични неща. За това,хора,бъдете ЧОВЕЦИ и народа го е казал,"човека е човек,когато е на път".
-5
 
 
Уважаеми, г-н Владо Стоянов. В никакъв случай не оправдавам постъпката на човека от пикапа, НО все пак няма как да омаловажа и вашето каране без включени светлини. След като човека от пикапа (макар и много грубо) ви каза, да си включите светлините и след като вие твърдите, че сте много възпитан и любезен, спазващ законите гражданин, защо не се извинихте и да си включите светлините, за да карате правилно автомобила си за движение? Отново казвам , че постъпката на господина от пикапа не е правилна, но все пак всяко действие си има причина и не се ли замислохте, че може би причината сте вие!? Вместо да се налага да пишите обяснителни статии в интернет, по-добре следващия път си включете светлините, защото светлината спасява живот! За да не се получава "крадеца вика, дръжте крадеца"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: