ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ниско прелитащи военни самолети над Пловдив?
Автор: Васил Динев 19:47 / 23.03.2017Коментари (21)17799
©
Снимка: Архив
За ниско прелитащи военни самолети сигнализираха читатели на Plovdiv24.bg от жилищен район "Тракия". Ето и официалната информация по случая, която публикуваме без редакторска намеса:

От 22 март до 7 април на летище "Пловдив" се провежда летателно учение "Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация 2017-1" (ЕААТТС 17-1). В него участват транспортни самолети и екипажи от военновъздушните сили на България, Белгия, Чехия, Италия, Франция и Холандия. 

За изпълняване на задачи ще бъдат използвани също така летищата Чешнегирово, Тенево и Черногорово. Ръководител на ЕААТТС 17-1 е полковник Филип Ангелов, заместник-командир по летателна подготовка във военно формирование 32040 - Крумово, а директор на курса е полковник Микеле Рега от Европейската агенция по отбрана. 

От българските Военновъздушни сили в учението ще вземат участие военнослужещи и техника от Командване на ВВС, 24-та авиационна база - Крумово и екипажи от 16-та транспортна авиационна група - Враждебна, 3-та авиационна база - Граф Игнатиево, База за командване, управление и наблюдение - София, База за специална техника - Божурище и от Първа зенитно-ракетна база - Божурище.

Предстои провеждането на брифинги с участващите страни по отношение на правилата, процедурите и мерките за безопасност при организиране, ръководство и провеждане на полетите и използване на въздушното пространство.

Полетите се очаква да започнат на 27 март (понеделник) и да продължат до 6 април. На този ден ще се проведе и церемония по завършването и ще бъдат връчени сертификати на успешно преминалите курса участници.

По време на "Европейския курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация 2017-1" са планирани за изпълнение следните задачи: полети по маршрут на малка и пределно малка височина; десантиране от въздуха; тренировъчни заходи за симулирано хвърляне на товари; преодоляване на противовъздушна отбрана, включващо наземни средства и изтребители; тактически заходи за кацане; кацане и излитане от грунтова полоса; операции по обслужване на самолета от наземния технически състав; тактически прехвати и зенитно-ракетно прикритие на обекти.

Основните цели на българските ВВС в учението са постигане на по-висока оперативна съвместимост за участие в многонационални операции със страни съюзници, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка за изпълнение на транспортни задачи, а за изтребителната авиация - за изпълнение на прехват на транспортни самолети.

Също така се цели повишаване на теоретичната и тактико-специалната подготовка на разчетите от зенитно-ракетните войски за работа по ниско-летящи, малоскоростни цели, както и на теоретичната и практическа подготовка на РП "Контрол" и РП "Бойно управление" за ръководство, насочване и управление на нисколетящи, малоскоростни цели.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Изключително е забранено над населени места да летят самолети, камо ли БОЙНИ!!!! Не учение, а каквото и да било, ЗАБРАНЕНО е прелитането на самолети над града!!!! Ама нали са на "братята" от алианса, може и да ни бомбардират!!!
0
 
 
летят от преди десетина дни и ръсят парашутисти на танковия полигон до червен денем и ноштем до късно
0
 
 
Не прочетох ФАЩ да участват, а само с поглед се вижда на едно от крилата на самолетоте, че пише USAF. Защо!?
0
 
 
те летят от преди 23 и то след 21:00 вечерта !!! Не знам това нормално ли е в късните часове да се изпълняват учебни летежи над града !
+7
 
 
съграждани,има учение и мисля че трябва да не мрънкаме а да се гордеем с така свитата ни армия,поне се опитва да е боеспособна
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-5
 
 
Натовци са в Крумово какво се чудите?
-5
 
 
В кичука .. ежедневие .. общината позволява над 80 000 пловдивчани да се лети от 6 и 30 сутринта
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: