ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кремъл връчил на БСП инструкция за печелене на избори, твърди "Уолстрийт джърнъл"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 24.03.2017Коментари (3)5137
©
По време на кампанията за президентските избори в България миналата година опозиционната БСП е получила таен документ с инструкции как да спечели изборите, съобщава "Уолстрийт джърнъл", като се позовава на пет официални източника от България.

В публикацията, озаглавена "Как Русия се меси в изборите? Вижте Източна Европа", се твърди, че БСП е била съветвана да планира фалшиви новини и раздути прогнози за изборите. Инструкцията от 30 страници, засечена от българските служби, е разработена в мозъчен тръст в Москва и предадена на БСП от бивш руски агент, включен в списъка за санкциите на САЩ, сочат три от източниците.

В публикацията изданието пояснява за читателите си, че на изборите през ноември победи подкрепеният от БСП кандидат Румен Радев, а днес БСП, сочена на челни места за предстоящия вот в неделя, се обявява за отмяна на санкциите срещу Русия и свиване на операциите на НАТО в Черно море.

"Аз съм много притеснен", е цитиран да казва предшественикът на Радев на поста държавен глава Росен Плевнелиев, описан като критик на Кремъл. По думите му руската активност в Източна Европа е преминала на ново ниво.

В публикацията се посочва, че нито от българското президентство, нито от БСП или руското външно министерство са отговорили на настоятелните покани на журналистите да коментират темата. Няма основание да се смята, че Радев е бил запознат с документа, смятат авторите й.

Доскорошният директор на Руския институт за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников, който се срещна с лидера на БСП Корнелия Нинова през август 2016 г. и обсъди с нея кандидата на левицата за президент, е отрекъл да е пренасял подобен документ. Пред "Уолстрийт джърнъл" Решетников, който е бивш шеф на руското външно разузнаване, го е определил като измислица на някой, който иска да охлади отношенията между България и Русия.



Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Същинска новина ще бъде, ако разберем, че Партията има ход през тези 45+27 години, който не е по инструктаж от същия източник.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 24.03.2017 г.
0
 
 
В неделя като се пуснат руските хакери - отидоха ни изборите.-:))
-2
 
 
Че то не е тайна изобщо.И без документи е ясно,че ги извикаха слаНинова и сие УЖ на конгреса на Единна Русия .Там са им обяснили,че ако искат да имат президент е по добре да си вземат неПартийна кандидатура на строгия,образования русофилски задник в натовски колеж,който да умее да прави шпагати между пагона и убежденията си и да е на каишка! И понеже човека му бил слаб ангела и парясал жена си заради една мастия,дето си я назначил за ПР,после и го ожениха...зер не бива да клеца,като ергенче...Та ето ви истинските ФАКТИ документите са бош лаф. И понеже нашите служби са знаели за това Борисов е допуснал,че няма смисъл да рита срещу тази"велика" длъжност БГ президент и издигна НЕИЗБЕРАЕМАТА леля Цецка. Обаче понеже,по важно е кой ще управлява...затова за НС ще бъде ТОЙ. СлаНинова си взе своето и каза много глупости с което дискредитира и началниците си в Москва.Борисов пък показа на Путин,че може да се работи с него и без да се намесва политика.И слаНинова го знае това и прави гафове за да не спечели изборите,но пък симулира и че ще ги спечели и се напъва. Истината е,че ситуацията с президента и с кой ще управлява в НС е малко като салфетката на Сталин,Рузвелт и Чърчил. Русия си има политическо и икономическо влияние тук,но е по малък процент от преди 1990. Та това икономическо влияние си има и политическо чрез президента!Другото е по диктовката на Брюксел.И там трябва да се слуша,щото сме в НАТО и ЕС.Ако президента беше на ГЕРБ,властта трябваше да е на БСП-ДПС. Ако някой се сеща при жребий за спортен двубой как е...Ези-Тура. Който спечели с ези-тура той има правото да избира врата или начало на играта :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: