ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Божидар Лукарски: Гласувайте с 21, всеки десен глас е важен!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:11 / 24.03.2017Коментари (1)3693
©
- Г-н Лукарски, вече сме на финалната права преди изборите, какви са основните цели, които си постави вашата коалиция "Реформаторски блок - Глас Народен" по време на предизборната кампания?

- Основната цел на КП "Реформаторския блок - Глас Народен" и на мен като лидер на Съюза на демократичните сили, е да не допуснем БСП и ДПС отново да управляват. Да не осъмнем след 26-ти с нов кабинет тип "Орешарски" от 2013г., който да върне България години назад. Убедени сме, че сме единствения гарант за това, защото от десните партии, извън ГЕРБ, само ние влизаме в парламента. Затова призовавам всички демократи да гласуват за нас, за да не се разпилява десния вот и техните гласове да се прелеят за ГЕРБ и БСП.

- Обиколките из страната Ви срещат с много хора, какво най-често чувате от тях?

- Проведох много срещи по време на предизборната кампания и се срещнах с различни хора. Виждам, че хората са уморени и им е писнало от избори. Притеснението, което най-често се споделя по време на срещите, е да няма следващи парламентарни избори наесен. България се нуждае от спокойствие и стабилност, а това може да стане с отговорно дясно - центристко правителство, което да е адекватно на усложнената международна обстановка и предизвикателствата, които очакват Европа. Освен това, нека да не подценяваме и финансовата част - изборите са скъпо нещо и не е разумно през няколко месеца да се харчат толкова много пари от бюджета за провеждането им.

- С какво вашата предизборна програма е по-добра от другите?

- Нашата програма предлага реалистични мерки, а не бомбастични. Ние не си позволяваме да лъжем хората с неизпълними и популистки обещания, както правят другите партии. Те обещават, но крият от хората, че за да се случат техните идеи, трябва да се увеличат данъците или да се теглят нови заеми. Ние отказваме да участваме в тази лъжа. Сред основните приоритети от програмата се отлича запазване на сегашната данъчна система, в т.ч. и на плоския данък и противопоставяне на всички политики и предложения, които директно или индиректно носят след себе си покачване на данъците. 

Намаляване на ДДС за всички до 18 процента, като още първата година очакваме 1 млрд. лева да останат в джоба на хората и бизнеса. Залагаме и на вдигането на прага на регистрация по ДДС от 50 000 лв. на 200 000 лв. Предлагаме и замяна на разрешителните режими с уведомителни, където е целесъобразно, в т.ч. въвеждане на правило, според което нов административен режим е допустим само при отмяна на два съществуващи.

Мога да продължа още дълго да изброявам акценти от нашата програма, но искам специално да кажа, че за нас от изключително значение е и приемането на Българска национална доктрина, която да предложи дългосрочна визия за развитието на българската нация. Вече е неотложно да направим това, защото България трябва да има приоритети, които да следва и те да бъдат приети със съгласие от основните политически сили.

- Акцентирахте основно върху икономическите послания на коалицията Ви, но смятате ли да продължите и започната съдебна реформа, която сякаш се превърна в препъни камък на предишното управление?

- Съдебната реформа винаги е била важен приоритет в нашата програма. Ефективното противодействие на корупцията е свързано със съдебната система, не само с прокуратурата, както твърдят други, маргинални партии. Затова първият закон, който ще предложим в парламента, ще бъде антикорупционният. Корупцията е най-вече в търговското и гражданското право, а само 30 процента от делата са свързани с прокуратурата.

- Според Вас в каква посока ще се развият събитията след 26 март?

- Най-добрият сценарий е дясно-центристко правителство. Само такова управление може да спре подмяната, която готви БСП. Няма как да повярваме на Нинова, която твърди, че демокрацията ни е отнела много, че ще запази посоката на България и ще гледа към Европа, а не към Москва.  

Няма как да забравим, че през последните 28 години винаги когато управляваше БСП, това завършваше с катастрофа. Моят призив е за пълна мобилизация на десните хора. Гласувайте за "Реформаторски блок-Глас народен" с номер 21, за да имаме силна група в парламента и да дадем мощен десен отпор на БСП и ДПС.


Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да де, само дето вие сте всичко друго, но не и десни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: