ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Исторически момент! Откриха мястото, където е създаден Локомотив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:06 / 26.03.2017Коментари (51)20098
© ОТС
Изтъкнат привърженик на Локомотив Пловдив откри и локализира мястото, където на 25 юли 1926 година е учреден любимия на "черно-бялата" общественост клуб. Това направи Ангел Ангелов, който е и един от авторите на книгата "Оттук започва любовта. Хроники за пловдивския любимец".

За изключително ценната историческа находка информира фенската Организация Трибуна Спортклуб, която дори публикува колаж от фотоси и документи на читалището, откъдето започва да съществува Локомотив Пловдив.

Ето какво гласи съобщението на ОТС, което Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

Нямаше как да не споделим с всички фенове на Локомотив Пловдив края на едни многогодишни усилия, от страна на Ангел Ангелов да локализира и намери документи свързани със сградата, където е бил учреден нашия клуб на 25 юли 1926 година!

Днес, с радост можем да кажем, че всичката упоритост, с която той толкова години търсеше всичко свързано с това беше възнаградена!

Успя не само да локализира точното място на несъществуващата от десетилетия сграда, но и да изнамери фотоси, документи и самата история на читалището, което дълги години е било част от историята и инициативите на нашия клуб!

С този колаж, на който се виждат част от нещата, до които се добра той искаме да му кажем едно голямо благодаря, затова че попълни още едно парче в историческия пъзел на нашия клуб, което мислехме за безвъзвратно изгубено. Благодарим ти, Ангеле!
Още по темата: общо новини по темата: 158
26.07.2018
25.07.2018
25.07.2018
02.07.2018
01.07.2018
29.06.2018
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Помияри сте! През 1926 година е създаден ДРУГ отбор, "Локомотив" е създаден като ЖСК 10 години по-късно! Никога "Локомотив"Пд и "Славия"Пд НЕ СА ОБЕДИНЯВАНИ ФОРМАЛНО! През 1949 "любимата народна власт" създава по съветски модел някакви доброволни спортни организации - ДСО. Те са 6: "Академик", "Динамо", "Спартак", "Строител", "Торпедо" и "Червено знаме", военно ДСО няма, отборите са пряко подчинени на военното министерство. При "Академик" и "Спартак" всичко е ясно, локомотивци на набутани в "Торпедо" до 1951г., когато спортните власти се осъзнават, че не може най-стабилното държавно ведомство БДЖ да е в един кюп с военни и машиностроителни заводи и отделя "Локомотив" от "Торпедо" и истинският "Локомотив"Пд пак си е появява със стадиона и т.н. Пак по това време от "Строител" е отделен "Ударник"(към Строителни войски) и това е основната причина някогашната "Славия"Сф да се окаже в "Б"група, защото е прехвърлена към "Ударник", а "Строител"Сф остава в елита. Създадени са още "Септември", "Урожай", "Миньор" и "Червена звезда". При създаването на ДСО ботевистите са натикани към военното министерство, тоест нямат ДСО, а "Марица" и "Славия"Пд са буквално заличени и разпиляни. През 1957г. ДСО са разтурени и възстановени спортните клубове - "Марица" в р-н"Северен" и без ведомство, "Ботев" към Западен и армията, "Локомотив" - на изток от главната и към БДЖ, "Спартак" в Южен и към МВР и "Академик" - чисто ведомствен и без район. КОЙ ЛИПСВА? Познахте, "Славия"Пд! Малко по-късно бачкаторският комунистически "Локомотив" гълта и "Марица", но след 3-4 месеца тази глупост е поправена. И отборите пак са 5. Чак до 1967, когато Кочо Гяуров прави другата глупост - "Ботев" гълта "Спартак"(цели 15 години) и "Академик"(за 23). Така, че НЕ СИ КРАДЕТЕ ИСТОРИЯ, ПРАВЕТЕ СИ Я САМИ! ИМАЛО Е ВРЕМЕНА, КОГАТО ДОСТА ДОБРЕ СТЕ СИ Я ПИСАЛИ
на 26.03.2017 г.
-1
 
 
Историята на Локомотив е славна и истинска. Ние имаме нашия учредителен протокол. Имаме видеа на съвременниците на събитията, които недвусмислено показват, че Спортклуб = Локомотив Пловдив. А вие, жълти цигани какво имате? Една снимка от 1912 година на която са 12 годишни келеши. Къде ви е учредителния протокол на измисления клуб? Къде ви е учредителното събрание? Една лъжа повторена 100 пъти става Ботев. Вие сте просто една комунистическа пръдня, умряла и върнала се като тъпо зомби през 2010 година със Сопотски лиценз населяваща село близо до Пловдив. Страшен кеф е да ви четем злобните селски коментари жълти мангали.
+1
 
 
Мухахаха :) Цирк Клошарски продължава да ни весели както по времето на артистичния си директор Коко Динев :)))))
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+7
 
 
Ха-ха-ха-ха.....казълбашкия фолклор от Лаута!И като ви създадоха точно там,защо стадиона/домът ви/ е на 1 туба бензин от мястото на създаването?По скоро сте създадени на около 2 километра на изток от фотографирания район на Пловдив!
на 26.03.2017 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локо се включи в благотворителна кампания! Урни и турнир на "Лаута" в помощ на млад пловдивчанин
Пловдивчанин от Първа лига свири Локо - Ботев
Бивш футболист на Локомотив пое отбор на Цветомир Найденов
Феновете на Локо вече могат да купуват билети за битката на "Тича"
Сватбата ще свири на Локо, пратиха Давидов на стадион "Христо Ботев"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: