ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кметът на Копривщица: Градът ни е светиня за българите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:40 / 31.03.2017Коментари (2)3121
© БНТ
Бизнесменът Радослав Йовков
До това решение се е стигнало при обсъждане на общия устройствен план на Копривщица, за който работим от много време. Искаме Копривщица да се развива. Този устройствен план е задължителен по закон, коментира кметът на Копривщица Генчо Герданов в ефира на БНТ.

"Извънредното заседание е проведено, когато бях в централата на ЮНЕСКО в Париж по покана на г-жа Бокова. Не знам дали умишлено и тенденциозно е проведено точно тогава. Внесох докладна за връщане на спорното решение. Копривщица е светиня на българите, тя е онова място, което е бащината стряха, възпяна от Димчо Дебелянов", коментира Герданов.

"Не мога да кажа какви са интересите на въпросния бизнесмен, присъствал на заседанието, не знам какво е мотивирало и решението на общинските съветниците", коментира кметът на града. 

"Това е една груба лъжа по мой адрес, че искам да променя облика на Копривщица, призовавам кмета да спре да брани града от несъществуващи заплахи", коментира бизнесменът Радослав Йовков. 

"Във взетото решение никога не е ставало дума за сменяне на статута на Копривщица като културно-историческа ценност. Това дори не е в компетенциите на Общинския съвет. Ставаме свидетели на една откровена лъжа, която предизвика отзвук навсякъде. Днес следобед ще бъде предложено всеки общински съветник да гласува по съвест за решението. Не мога да се съглася бъдещето на нашата държава да бъде коментирано във Фейсбук и да се взимат решения под натиск, за да се угоди на някого", каза общинският съветник Рашко Христов, който е внеслият предложението.

"Това решение няма абсолютно никаква стойност, това предложение е само формално", каза арх. Галя Стоянова от министерство на културата.

"Всичко това, което се случва, е много лошо за Копривщица. Ако държавата милее за Копривщица, час по-скоро трябва да се оправи водопроводната мрежа в града. Никъде думата резерват не съществува. Аз ще гласувам против това днес", коментира общинският съветник Искра Шипева.

"Целият ни град представлява музей, не знам защо се цитира г-н Борисов, той не ми е давал никакви заповеди. Държавата трябва да се намеси, за да се съхранят градове като нашия", допълни кметът на Копривщица.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БУНТ НА КОПРИВЩИЦА СРЕЩУ "МИТНИЦАТА" В Копривщица хората подложени ли са на нечуван тормоз от службата по културните паметници към министерство на културата, май печално известна в архитектурните среди като "Митницата"? Блокират ли въпросните бюрократи с непроизнасяне, бездействие и особено трудно изпълними изисквания практически всичко, дори ремонтите и битовите преустройства нужни на жителите? Докараха ли тези бюрократи с бездействията и действията си населението до там да иска собствения му град да не е паметник на културата? Това ли е причината за гласуването от ОС, този ли е проблема, убива ли Копривщица и всичко над което има власт въпросната служба? Трябва ли да се намери решение запазващо живите хора и селищата на културното ни национално наследство от ярема на бюрократите срещу които населението и Общинския съвет, явно след десетилетия тормоз, въстават?
+2
 
 
Да не забравяме, че т.нар."бизнесмен" Радослав Йовков е обезлесил декари в землището на Копривщица и е стар познайник на всички. Корупцията в емблематични селища се е превърнала в начин на живот. Това Банско, това Копривщица, това Жеравна ... Чакаме Каролев да се появи отново и да обясни как обричаме хората там на глад, отнемайки им правото на развитие с нови строежи, влекове, писти, естествено в модерен стил. Нищо й нямало на гората ... ми да, няма й, то цялата я няма!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: