ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Анкетьори на НСИ питат пловдивчани как и с какви доходи живеят
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 31.03.2017Коментари (3)8568
© Plovdiv24.bg
Националният статистически институт чрез териториалните статистически бюра в страната провежда в периода март-май 2017 г. анкетно проучване "Статистика на доходите и условията на живот 2017". С Регламент № 1177/2003 на Европейския парламент и на Съвета се определя обща рамка за системно изготвяне на статистически данни на Европейската общност за доходите и условията на живот (ЕU-SILC), които да включват съпоставима и своевременна информация за моментното състояние и динамиката на доходите. Изследването се провежда върху четиригодишен ротационен панел от обикновени домакинства. 

Избраните домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори от Териториално статистическо бюро - Юг, отдел "Статистически изследвания - Пловдив" за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - въпросник за домакинството и индивидуален въпросник и модул "Здраве" - втори приоритет. 

Домакинствата са включени в извадката на принципа на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите. Обект на наблюдение е домакинството и всички негови членове на възраст 16 и повече години, попаднали в извадката. В Пловдивска област изследването ще се проведе в 55 населени места и ще бъдат анкетирани 772 домакинства. Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени съгласно Закона за статистиката да пазят в пълна тайна получената от тях информация. 

Същите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро - Юг отдел "Статистически изследвания - Пловдив". Изследването ще се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати ще допринесат за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната. 

Допълнителна информация относно провежданото изследване на територията на област Пловдив може да се получи на следните служебни телефони в Териториално статистическо бюро - Юг отдел"Статистически изследвания - Пловдив: 032/ 658717 и 032/ 658714. 

Повече информация за методологията и инструментариума на анкетното проучване "Статистика на доходите и условията на живот" може да се намери в сайта на Националния статистически институт в рубриката "Статистически данни", под рубрика "Социално включване и условия на живот".

Предварително благодарим на домакинствата за сътрудничеството при представянето на страната ни в Европейската общност, казват още от НСИ Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
всички сме с 5 000 лв. доходи за разлика от Софиянци, там са милионери...
0
 
 
То това живот ли е - от вноска до вноска към банката или кредитното дружество. Заплатата му зимата отива за ток, а лятната почивка задължително е на кредит. Вероятно не всички са така, но колко са изключенията? А американския модел го настигнахме: длъжник до живот! И ако не дължиш нищо никому, нямаш кредитна история и съответно не си нито интересен, нито лоялен, което е странното в случая. И тук скоро на дебитните карти ще се цупят. Ще искат кредитни... Става малко като в оня виц за бай Тошо, който се хвалил, че има 8 милиона факири, дето взимали 200, а харчели 400 лева. Което за онези години си беше наистина шега. Но пък е реалност в момента.
0
 
 
С какви доходи ли? Ами погледнете във всеки автомобил в движение по един човек вътре.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: