ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (26)
Световната фехтовка отново се събра в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:14 / 02.04.2017Коментари (0)2687
"Пловдив е фехтовалната столица на България. Вашият град заедно с Българската федерация по фехтовка вече бяха домакини на световните първенства за кадети и младежи през 2004 и 2014 г. Да се организира и проведе такова важно спортно събитие е голямо предизвикателство. Бих искал да изразя своята благодарност към ръководството на Община Пловдив, на Българската федерация и нейния президент Величка Христева".

Това заяви при откриването на Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи снощи в панаирното градче в Пловдив генералният секретар на Международната федерация Емануел Кадзиадакис. Той подчерта, че за всички млади атлети това състезание е едно от най-важните събития в годината.

"Уверен съм, че младите спортисти от цял свят с техните умения ще представят най-доброто и ще станем свидетели на много вълнуващи двубои", заяви още Емануел Кадзиадакис и допълни, че през 30-годишната история на първенствата за кадети и младежи в тях са участвали много фехтовачи, които са се превърнали в звездите на този спорт и печелят авторитетни турнири.

"Уверен съм, че в това първенство ще видим възхода на нови таланти", каза още генералният секретар на Международната федерация.

"Радвам се, че за втори път тази година Пловдив показва, че е град на фехтовката", заяви по време на официалната церемония по откриването служебният министър на младежта и спорта Даниела Дашева. Тя благодари на Българската федерация по фехтовка, че за пореден път показва как трябва да се организира първенство от такъв ранг.

"За това говорят внушителният брой участници - над 1500 от 105 страни. Очаквам българският отбор да ни зарадва с нови отличия", допълни служебният министър на спорта Даниела Дашева и пожела успех на участниците.

Заместник-кметът на Пловдив по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков приветства от името на общината гостите с добре дошли.

"На всички състезатели пожелавам вълнуващи дуели и нови приятелства в нашия красив и древен град. Нека най-добрите да спечелят", каза още той и благодари на Международната федерация, която гласува доверие на Българската федерация по фехтовка и на Община Пловдив за организирането на това първенство.

От името на Международната федерация по фехтовка нейният генерален секретар връчи благодарствени плакети на заместник-кмета Георги Титюков и служебния спортен министър Даниела Дашева.

Още по темата: общо новини по темата: 7
11.04.2017
08.03.2017
07.03.2017
02.03.2017
01.03.2017
27.02.2017
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фенклубът на Локо: Честита победа! Пловдив е само черно-бял!
Фенове пожелаха на Уме и Мертенс "жълто-черна" купа и европейско лято на "Колежа"
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: