ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Читател на Plovdiv24.bg: Ето какво трябва да направим, за да имаме бъдещи шампиони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 10.04.2017Коментари (0)2381
© Plovdiv24.bg
Редовен читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да изрази мнение относно това как да се улесни достъпа на подрастващи пловдивски спортисти до общинските зали и площадки в града.

Публикуваме мнението на Йордан Камбуров без редакторска намеса:

Спортът е неразделна част от живота на всеки човек. Безспорно всички, които спортуват, изграждат характера си и стават дисциплинирани. Всички, които отстрани следим спортните състезания, си създаваме приятни емоции. За съжаление през последните години имаме все по-малко успехи. Повечето ни известни спортисти се развиват и тренират в други държави.

Според мен, за да се промени това, трябва да създадем условия за развитие на спортистите в България. Нека повече да говорим и обсъждаме проблемите, които имат всички спортуващи таланти и да се опитаме да им помогнем. Нашият красив град има традиции и история в спорта. Имаме десетки олимпийски, както и стотици световни и европейски медалисти.

Чрез Вашата медия искам да повдигна въпроса и да направим нещо повече, за да имаме и бъдещи шампиони! Хубаво е, че се облекчи достъпът до зала Колодрума за пловдивските клубове по волейбол и баскетбол. За развитието на тези спортове обаче има нужда да се изградят тренировъчни зали.

Нека се ремонтират и съществуващите зали в района на спортното училище по лека атлетика, спортна гимнастика, бокс, борба и др. Радостното е, че всички те са пълни с деца и това дава надежда, че ще имаме шампиони и в бъдеще. За да се случи това обаче, на тези деца трябва да се осигурят условия да тренират и да се развиват.

В недостатъчните зали в Пловдив условията са мизерни. Хубаво е, че във всеки квартал се направиха детски площадки, но децата не са само от 3 до 10 годишни. Време е общината да задели средства и за спортни площадки в кварталите. Необходими са и зали за клубовете.

Приветствам изграждането и на младежкия център в района на гребната база с всички спортни площадки и игрища в района. Вижда се, че има нужда от такива съоръжения, тъй като те са постоянно заети. Достъпът до тях обаче е платен. Ако целта е да се събират пари, предлагам да заградим и направим платен и достъпа до детската площадка.

Ако целта е друга, защо тогава трябва да се заплаща при организирано посещение с треньор достъпа до баскетболните площадки? Не са ли те направени за бъдещите ни баскетболисти? Защо децата от БК Академик да не ги използват, след като в една залата тренират всички възрастови групи и мъжете? Клубът може да осигури треньори. За зали и площадки обаче са необходими много средства и не може да се разчита само на спонсори.

Нека поне осигурим достъпа да съществуващите съоръжения. Ако се окаже, че има и други клубове, желаещи да ги ползват - още по-добре. Да се направи график, а общината да изградят още площадки в кварталите. Така наистина ще има бъдеще баскетболът в Пловдив.

Сега баскетболните площадки стоят неизползвани през повечето време. По оградата на съоръжението има снимки на много наши шампиони в различни спортове от близкото и по-далечно минало. Дали щеше да ги имаме, ако трябваше да тренират при тези условия? Дали Ваня Гешева е плащала наем за лодките и гребния канал?

Имахме шампиони, когато имаше средства и условия за тренировки. Но инерцията от това време е загубена. Нека общината и държавата направят всичко възможно Пловдив и България да се завърнат на световната спортна сцена.

Бъдещето на футбола няма да коментирам. Там трениращите деца са много и интересът към спорта е запазен. Успехите в ранна възраст са безспорни. Дано обаче имаме футболни успехи и при мъжете. Какво е необходимо за това? Сигурно всеки има свое мнение! Темата е достатъчно коментирана...







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: