ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Грозна кражба в центъра на Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 12.04.2017Коментари (15)11917
© Plovdiv24.bg
Две малки мраморни плочки от водните лилии са изчезнали тази нощ от фонтана с пеликаните на площад "Стефан Стамболов". Докладната с констатираните липси вече е на бюрото на директора на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев, а техническият ръководител чака разпореждането му за възстановяване на щетите. 

"Напоследък вандалските прояви зачистиха из целия град", коментира Алексиев. Като пример посочи как преди броени дни бяха откраднати 15 новозасадени рози от разделителната ивица на бул. "Цар Борис III Обединител" - почти до хотел "Рамада Тримонциум". Пред общината имаше нови насаждения с цветя винка, но за две седмици бяха откраднати, унищожени, стъпкани. Неизвестни пак счупиха пейка до езерото с мечката в Цар Симеоновата градина, редовно трябва да се възстановяват кранове от поливната система на Бунарджика.

Вечнозелена магнолия и червенолистен японски клен са откраднати от наскоро обновената градина "Шуменска" на бул. "Найчо Цанов", две току-що засадени лагерстремии изчезнаха от реконструираната миналия месец градинка между бул. "Васил Априлов" и ул. "Захари Стоянов". Според директора на "Градини и паркове" крадците в тези случаи навярно са били "специалисти", защото са посегнали на скъпи растения - за разлика от възрастни госпожи, които са засичани със супена лъжица да издълбават примерно теменужки от цветни лехи в парковете, за да украсят с тях домовете си. 
 
"Ако видите някой да посяга на общинско имущество - изтръгва дръвчета, цветя, чупи пейки в градските градини и паркове или върши други злосторства, веднага сигнализирайте на телефон 112", призова Стоян Алексиев гражданите.

На него все още му е трудно да проумее как не се е намерил нито един човек, който на мига да подаде сигнал до компетентните институции при последните вандалщини на бул. "Васил Априлов" в края на март, когато за една нощ бяха откраднати 16 укрепващи кола около новите дървета и цял чинар. 

Големи щети върху зелените площи нанасят също домашните кучета. Стопаните не се съобразяват с общинските наредби, много рано сутрин или късно вечер разхождат домашните си любимци - без да почистват след тях, на нерегламентирани места и дори детски площадки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
75 години комунизъм, razrushi BG napulno! Mozechme da budem, sega, Durzava, kato Portugalia...Finland...
0
 
 
Днес ще изчезнат едни 60 .000.000 лв. посред бял ден ,вие за две малки мраморни плочи плачете.
0
 
 
Това си е част от живота, бе, хора! Тук се краде, газят се закони и хора. И колкото и камери да насвяткат в този град, като няма кой да контролира, крадците и нарушителите на закона по принцип ще си вилнеят необезпокоявани. Под една друга статия точно това написах - от лошо семе, лоша реколка. Процесът на облагородяване е дълъг и много тежък. И едва ли има политическа сила в тази страна, която да има кураж да за го започне. Да, некачествени пътища и строителство не са проблем, но реформи, които да направят живота ни наистина по-качествен, скоро няма да видим.
+1
 
 
Прощавайте, но само ИНСТИТУЦИИТЕ могат да ПРЕ-възпитават възрастните, иначе става саморазправа.. децата като си ги възпитаваме и липсва контрол, на фона на общото безхаберие, ползата е минимална.. ТРЯБВА за да се налага ефективен и повсевместен контрол, останалото с времето само ще си дойде на мястото
+3
 
 
Интересно, че всичко коментиращи до тук виждат проблема единствено в общината и охранителите, а не в деянието , морала и възпитанието на извършителите. Общество от самостоятелни индивиди желаещи тотално следене и репресии , но изключващи единение и общо гражданско самосъзнание и непримиримост към такива прояви. Все някой ги е видял тези гамени, но мълчаливо ги е подминал считайки , че това не е негов проблем.
+4
 
 
Повечето граждани ревящи за недостатъчен контрол,забравят ,че най добрия начин е не да ги пазят и охраняват а да ВЪЗПИТАВАТ и да имат самосъзнание. Уви...повечето си мислят,че някой ни е длъжен да ни контролира бъдем човеци и граждани на Пловдив. Винете пак циганите...кмета или Борисов...че е по лесно!
+2
 
 
Миналата година упреквах възрастни жени, бабички, които късаха цветя от уличното озеленяване. Вече ще звъня на 112. Да видим какво ще стане.
+3
 
 
отново доказателство за слаба,корумпирана и глупава държава...има едни такива машинки дето им викат 'КАМЕРИ"..,може и да сте ги чували..,те снимат кой какво върши и може да се възползвате от тази им функция..,макар че се съмнявам.
на 12.04.2017 г.
+5
 
 
Нормално...колко ли пари плаща общината за ефективната охрана
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: