ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Има предаване на инфекция от морбили в пловдивски болници, затягат режима!
Автор: Васил Динев 17:55 / 12.04.2017Коментари (5)11938
©
Осъществено е предаване на инфекцията от морбили в пловдивските болници, където са настанени пациенти със симптоми на болестта. Това отчете Националният координационен съвет за контрол и управление на увеличаващата се заболяемост от морбили към МЗ на второто си заседание.

Съветът взе решение да се оптимизират мерките за недопускане вътреболничното разпространение на инфекцията чрез стриктно спазване на строг противоепидемичен режим в лечебните заведения. Режимът се въвежда за детските отделения на МБАЛ "Св. Мина" и УМБАЛ "Пълмед", и Детската клиника на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

Болни със съмнения за морбили, както и спешни случаи ще бъдат в контакт само с медицински лица, за които е сигурно, че са имунизирани срещу болестта или са я преболедували. Засилва се и контролът при приема на деца в ясли и детски градини, който съгласно нормативната уредба трябва да се извършва само при завършен за възрастта имунизационен статус.

Регионалните здравни инспекции трябва да предприемат мерки по отношение на подлежащите, но необхванати по временни медицински противопоказания лица, които следва повторно да бъдат издирени от личните им лекари предвид евентуални пътувания по Великденските празници.

По данни на РЗИ-Пловдив към 11.04.2017 г. са регистрирани 46 случая със съмнение за морбили, от които до момента лабораторно потвърдени са 21, два са с отрицателни резултати от лабораторното изследване, един е с променена диагноза, а за 22 от случаите се очаква лабораторен резултат. Към момента няма случаи с тежко протичане на инфекцията.



Още по темата: общо новини по темата: 66
19.09.2019 »
13.09.2019 »
11.09.2019 »
23.08.2019 »
13.08.2019 »
30.05.2019 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
като няма сняг .... и морбилите са сняг :) .... дали става нещо по различно от това което става всяка година :) дали има епидемия от катастрофи по пътищата :) вчера са се утрепали трима :) починалото бебе от морбили е първото за тази година а колко бебета са починали от ... грип :) е имаше ли епидемия от грип .... питам реторично онея дето преместиха фонтана :) ... оня на кръговото пред водната палата :)
0
 
 
Починалото дете е от ромската общност, която както добре знаем се "слави" с лоши условия на живот, липса на хигиена, прекалена пренаселеност на малко пространство, по-затруднен достъп до медицинска помощ, ниска или никаква здравна култура и за съжаление кръвосмешения в поколенията, които обуславят повишената честота на заразни (включително морбили) и незаразни заболявания, малформации, мутации и т.н. в сравнение с други популации. Починалото дете не прави изключение и наличието на усложнението, от което е починало, е показателно. Същото се наблюдава и по време на истинската епидемия в България през 2009-2011, където болшинството са роми и от 24 починали само 2-ма са от български етнос. Не става въпрос за дискриминация, а за научни факти. По същата причина епидемията в България се различава от тези в Европа, като тогава се отчита повишена честота на усложнения и смъртност за разлика от там. Най-голямата епидемия от морбили в Северна Америка за последното десетилетие се случва през 2011 г. в Квебек, Канада, където степента на ваксинално покритие от 1 или 2 получени дози сред три годишните деца е 95%-97% и 90% респективно, с 3%-5% неваксинирани. Сред възрастните 22% са получили 2 дози от ваксината. Разследването на епидемията установява, че това съотношение е занижено и реално е имало 130% повече случаи на реципиенти на 2 дози от ваксината. Ваксинационното покритие сред заболелите е било поне 84,5%. Ваксиналното покритие на цялото население е 99,0%. Слабо ваксинационно покритие няма как да бъде обяснение за епидемията в Квебек. Общо 235 случая на симптоми, наподобяващи морбили. 218 диагностицирани като морбили. 36 от тези случаи са били при неваксинирани индивиди, 182 са станали при ваксинирани лица - официалните данни. Данните от епидемията в България 2009-2011 са напълно идентични. Толкова по въпроса за "колективния" имунитет. Да не забравяме, че става въпрос чисто и просто за дребна шарка, а не за наистина сериозна и смъртоносна болест, като вирусен менингит например, срещу който ваксина няма. Освен това има големи ползи от нормалното преболедуване на морбили в детска възраст. Първо, получаваш истински, доживотен имунитет. И второ, дългогодишен имунитет към дегеративните заболявания на костите и хрущялите, към кожните заболявания, към имунореактивни заболявания и също така към някои видове тумори. Повече - в тази статия: Measles Vaccines Part II; Benefits of Contracting Measles ~ by Dr Viera Scheibner (PhD). Първата част на въпросната статия, пък, обсъжда неефективността на ваксината: Measles Vaccines Part I; Ineffectiveness of Vaccination and Unintended Consequences. ~ by Dr Viera Scheibner (PhD). Имам позната, която три пъти е боледувала от морбили - първия път веднага след ваксинацията, третия път - в седми клас. Въпреки "страшната" болест, от която е боледувала, все още е жива и здрава и има две здрави деца... :)
0
 
 
Уважаеми СветославК, минаващи оттук, и всички потенциални заядливи коментатори, Да, жалко, че това 10 месечното бебе беше заразено и почина, но още по-жалко е, че преди това, вероятно разпространи инфекцията. Защото подозирам, че както то (поради факта, че не е достигнало възраст за имунизация), така и голяма част от обкръжаващите го (за които съм сигурен, че са преминали възрастта за имунизация) НЕ СА имунизирани. Защото има достатъчно истерични гласове против ваксините (Боже, защо ли не се чуват тези дни?!?) и едни други, безхаберни, на които все ще се намери някой да им е крив. И да Ви обясня, уважаеми, ако "към момента няма случаи с тежко протичане на инфекцията." това е , защото хората СА били имунизирани. Защото в това е смисълът на имунизациите - да защитиш не само себе си, но и околните. Защото, ако около това 10 месечно бебе имаше САМО имунизирани хора, те нямаше да боледуват и да го заразят, и вероятно щеше да е живо!!! За имунизирани или преболедували проблем НЯМА.
-1
 
 
Май неподготвени или изненадани се оказаха лекарите и медсестрите в болниците за такава възможност! Прекалено са си въобразили, че за всичко са готови.
-1
 
 
"Към момента няма случаи с тежко протичане на инфекцията." А починалото 10 месечно бебе? И то ли беше първото заразено за което се спомена, че е дало старт на разпространението?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: