ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Две френски "Мис" идват в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:50 / 18.04.2017Коментари (1)3560
©
Паралелно със старта на новата пролетно-лятна полуинтензивна сесия за всички желаещи реализация с френски език, усилено напредва и подготовката за 14-то издание на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ", който се провежда през юни и тази година се очертава да е още по-мащабен и забележителен. За него и град Пловдив тръгва специален рекламен клип по най-голямата франкофонска телевизия в света TV5 Monde.

Фестивалът за франкфонска песен "Златен ключ"- Пловдив допринася за вписването на "Алианс Франсез" в международната мрежа и календар от франкофонски фестивали, като по този начин помага за популяризирането и добрата реклама на Пловдив и България по света. Община Пловдив е неизменен партньор при провеждането на това мащабно международно събитие.

По традиция участие ще вземат изпълнители от няколко държави, лауреати от франкофонските фестивали в Европа и победителите от предходните издания на Пловдивския фестивал. Вече са известни и българските финалисти от цялата страна, които ще пеят на трите концерта през юни в Пловдив.

Българските лауреати от първите издания на Фестивала, които развиват успешно своята музикална кариера, като Антония Маркова и Лазар Кисьов, са подготвили много приятни изненади за публиката. Тази година за първи път от основаването на "Златен ключ", в партньорство с "Алианс Франсез Толиати", ще има изпълнител и от Русия. Това ще бъде лауреата на техния фестивал за франкофонска песен "Мосю и Мадам Шансон", чийто финал е в неделя на 23 април в град Толиати. 

Подготвя се и специален фестивален брой на списанието "AllianceS" с основна тема за изкуството и маниерите на маса, представяне на френската кухня, като част от културата и добрия живот по френски. 

"Усилията на екипа ни са насочени към това Фестивалът "Златен ключ" да бъде по-атрактивен и вълнуващ за любителите на френския език, дух и култура. ГДК "Борис Христов" ще бъде отново сцена на красота, трепетни мигове и емоции. Новост тази година ще бъде и присъствието на две френски "Мис" и това безспорно ще допълни френския шик на седмицата", заяви директорът на "Алианс Франсез Пловдив" Теофана Брадинска. 

Присъствието на двете "Мис Франция" през седмицата и на сцената е рекламно, а и мотото на концертите е "Мода и Шансони". Те ще представят различни тоалети висша мода, както и специалната златна рокля от конкурса, наречена "Феята Мелюзин", дело на международно признатия дизайнер Пенг Саенпитна, познат на модните подиуми от Париж до Банкок и спечелил конкурса на Организационния комитет на "Мис Франция" за създаването на модели за тях. Роклята "Феята Мелюзин" се отличава с блясък, изтънченост и елегантност. Художникът-стилист Мариана Мукарева ще се грижи за грима на френските Мис, а прическите им ще са дело на коафьори, избрани от г-жа и г-н Давиде Кристиано. 

И тази година провеждането на "Френска седмица" на площад "Стефан Стамболов" пред Общината, в дните от 19 до 25 юни, ще съпътства музикалния фестивал. Различни пърформанси ще забавляват пловдивчани и гостите на града ни, всички фирми участнички готвят изненади и анимации, промоции и различни атракции. 
 
Своеобразна иновация са и информационните сеанси, които се осъществяват директно с Монреал чрез онлайн платформа, даваща възможност проявяващите интерес да се запознаят с най-новите промени при кандидатстването за Квебек. Няма как да не се и отбележи увеличаващият се интерес на желаещите да изучават френски език поради различни причини, част от които са отварянето на трудовия пазар и предстоящата сезонна работна заетост. Всички концерти на Фестивала ще се състоят в Градския дом на културата "Борис Христов" и са с вход свободен за гостите и любителите на музиката.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.04.2017 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: