ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Казаха как се е стигнало до побоя над журналисти край Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:54 / 18.04.2017Коментари (9)11051
©
Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняеми Християн Л., на 28 г., Стилиян Г., на 28 г., Румен М., на 48 г., Марио Г., на 28 г., Димитър Т., на 32 г. и Александър Г., на 34 г., за това, че в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство - престъпление по чл. 325 ал.3 във връзка с ал.1, чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. 

Спрямо Румен М. е повдигнато обвинение и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 във връзка с чл.130 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14 април 2017 г., около 22 часа, на 145-я километър на автомагистрала "Тракия" край Пловдив шестимата обвиняеми заедно с още едно лице, което е обявено за общодържавно издирване, пътували в два леки автомобила "Ауди" в посока от София към Свиленград. На посочения участък от автомагистралата те застигнали лек автомобил, който извършвал изпреварване на друго моторно превозно средство. 

Пътуващите в двата леки автомобила "Ауди" принудили водача на лекия автомобил да спре извън аварийната лента на магистралата, като преследвали колата и подавали различни сигнали. Непосредствено след това двата автомобила спрели на пътното платно, като затворили движението в тази посока на автомагистралата за всички моторни превозни средства.  

Шестимата обвиняеми, заедно с лицето, обявено за общодържавно издирване, извършили хулигански действия спрямо водача на лекия автомобил и неговата спътничка, съответно оператор и репортер в Нова тв. Те отишли до техния автомобил, опитали да счупят стъклото от страната на водача и да отворят вратата, като счупили дръжката на задната врата на автомобила им. Двамата пострадали отворили доброволно вратите на автомобила си, след което обвиняемият Румен М. нанесъл побой на водача на лекия автомобил, а обявеният за общодържавно издирване Р. Ч. отнел със сила мобилния телефон на спътничката му.

С постановление на наблюдаващия прокурор шестимата обвиняеми са задържани в ареста за срок от 72 часа. Единият от автомобилите, с които е извършено деянието, е бил открит в района на с. Капитан Андреево, обл. Хасково и е иззет, а вторият с регистрационен номер СВ 6777 АВ се издирва от органите на МВР.

Днес наблюдаващият прокурор по досъдебното производство е изпратил разпореждане до Главна дирекция "Национална полиция" и СДВР да се изготви справка за четири дружества, в които обвиняемите са служители, за това дали притежават лиценз по Закона за частната охранителна дейност и отговаря ли дейността им на изискванията на този закон.

Районна прокуратура Пловдив отправя призив към свидетелите на инцидента да се обадят на тел. 112, в най-близкото управление на МВР или в Районна прокуратура-Пловдив, като при необходимост тяхната анонимност ще бъде запазена.



Още по темата: общо новини по темата: 9
28.04.2017 »
21.04.2017 »
20.04.2017 »
20.04.2017 »
19.04.2017 »
18.04.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 19.04.2017 г.
+1
 
 
Никога няма да разрешат оръжието, нали тези безмозъчни дебили изпълняват поръчки от най-висше ниво на управление на държавата ?!??!! Та ако някой има оръжие, някой от тези гъзоглави тулупи може да даде фира !!!!
+1
 
 
А ако някой без лиценз и по луд и бесен от тяхните действия измъкне некое пушкало и ги подкара ?! А има и такива. Ха дано следващите бабаити случат на такъв !
+2
 
 
Господата с много седмици в номерата да внимават, че следващия път може да попаднат на някой с огнестрелно оръжие... и да им се подуят малко главите... селяни
+2
 
 
Диви селяндури ! Не само, че нападат ами и затворили движението за всички !? Ако сме нормална държава трябва завинаги да им затворят движението и на тях !
+2
 
 
Прав си,*моби*,но законът е направен така,че да облагодетелства мутри,червеногъзи мафиоти,а не да пази и помага на обикновения гражданин!Направете го като американския,а не сега всичко да зависи от благоволението на началника на районното!И като как той *преценява*,че явния бандит,с недоказани доходи,със съмнителна работа и работодатели,с физиономия и психика на обикновен престъпник е ГОДЕН да притежава оръжие?!?
+4
 
 
Хайде, бе, разрешете на този клет народ да притежава свободно оръжие. И нека да има такива случаи, като този, в които нападаните да могат да се защитават. Да има пръснати мутренски кратуни по магистралата, та белким малко се кротнат. Това в тази държава вече е ежедневие, а не изолиран случай. Куцо и сакато ти скача да те бие. Благодарение на Бог и службите имам законно оръжие и при мен бързичко се отказват... А другите?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: