ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Защо да изберем частен кардиолог?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 20.04.2017Коментари (0)4110
©
Сърцето е нашият "двигател", преди да се погрижим за всичко останало, грижата за сърцето е приоритетна. Как да предпазим сърцето си? На кого да поверим грижата за сърцето си? Опасни ли са манипулации, като поставяне на стент? 

С годините сърцето ни все по-често напомня, че не бива да го пренебрегваме. Дали поради стресова ситуация, наследствено заболяване или вредни навици, в един момент всеки от нас се сблъсква с високото кръвно, сърцебиене, аритмия и други не до там сериозни заболявания. Не е нужно да се казва, че ако не се обърне внимание на тези заболявания навреме, последиците са фатални. Безброй са примерите, как от немарливост към собственото здраве, незначителните симптоми, дребните болежки нанасят непоправими вреди. 

За щастие, съвременната кардиология, благодарение на усъвършенстваната апаратура предлага адекватни диагнози, лечение и профилактика.

Поставяне на стент 

Пример за напредък в кардиологията е поставянето на стент по безкръвен начин. Всички бяхме разтревожени, когато кръвното на дядо беше над 230 и когато сърцето му изключи от ритъм. Към момента, след успешна коронарна интервенция и спазване на режим, той се чувства добре и засега кръвното е в норми. Но щеше ли да е така, ако не му следяхме кръвното постоянно? Ако лекарят, който постави диагнозата и стента не си разбираше от работа? Помня, че дядо беше уплашен, страхуваше се и не искаше да му се поставя стент, дори не искаше да остане в болница. Самата операция протече безболезнено и може би предотврати нещо много лошо. 

За всички, които се страхуват да се подложат на тази интервенция, помислете, че положението няма да стане по-добре и че сърдечно-съдовата система е в основата на цялото функциониране на нашия организъм.

И така, можем ли да се доврим на всеки лекар и по-добре ли е да изберем частен кардиолог? 

За съжаление, според правилата, утвърдени от Здравната каса, получаването на направление за специалист, не е никак лесна задача. Често нуждата от посещение на клиниката по кардиология е спешна и всяка минута е ценна. Чакането на направление може да се окаже фатално. В случая, алтернативата е посещението в кабинета на частен кардиолог. 

А защо именно частен кардиолог? 

Определено частните клиники са изключително добре оборудвани. Това се оказва решаващо, когато трябва да се действа бързо и компетентно. Частните кардиолози предлагат лечение и спешна помощ, адекватни на нуждата. Апаратурата, с която разполагат частните кардиологични кабинети е на европейско и световно ниво и позволява поставянето на бърза и точна диагноза, която в много случаи може да предотврати фатално развитие на събитията.

Не споменаваме за необходимото неколкократно по-скъпо заплащане на услугата, но ако заложим на "безплатното" лечение по здравна каса, може просто да не го дочакаме или ще бъде с остаряла техника и не дотам добри перспективи за излекуване на проблема. Това разбира се не се отнася за всички болници. Някои от държавните болнични заведения също могат да се похвалят с хай-тек оборудване и отлични специалисти. 

Не поверявайте грижата за сърцето си на кой да е, потърсете мнение и отзиви и не разчитайте на най- евтиния и безплатен вариант. Споделете вашия опит и насочете хората, които не знаят към кого да се обърнат. Къде получихте адекватно лечение и професионална грижа?







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: