ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Водещи ментори от Силициевата долина дойдоха в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:02 / 24.04.2017Коментари (0)3525
©
Срещата за представяне на Българския център за предприемачество (BEC) - нова организация, създадена от успешни американски предприемачи от Силициевата долина, които имат интерес към България бе открита официално от заместник-кмета по образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество на Община Пловдив - Стефан Стоянов

Събитието започна вчера в 17 часа в Дома на културата "Борис Христов" при изключителен интерес, препълнена зала с млада аудитория и множество правостоящи. Заместник-кметът приветства с добре дошли участниците и менторите от Българския център за предприемачество, които са в България с идеята да споделят своя опит и да разкажат как да се изгради добра екосистема с повече инвестиции и как българските стартъпи да получат финансиране в САЩ.
 
"Основно предимство на свободата и демокрацията е, че човек има право на избор. Днес да си предприемач в ИТ индустрията е много благословена и благоприятна дейност. Виждате, че без особени усилия, без да търсим специални контакти и да ползваме скъпи консултации, тук в Пловдив на крака са дошли водещи български и американски експерти.

Днес можем съвсем безплатно да чуем техния богат опит, да споделим нашите идеи, бихме могли да потърсим и бъдещи партньорства за реализацията им. Възползвайте се максимално от добрата възможност да се срещнете с хора с толкова много и толкова ценен опит. Пожелавам изключително ползотворни часове в рамките на срещата и успехи в бъдещата ви работа", каза в обръщението си заместник-кметът Стефан Стоянов
 
Лекторите, водещи имена от Силициевата долина, историческо място в Калифорния, където е създаден първият компютърен чип и от където започват кариерите на хора като Бил Гейтс, Стийв Джобс и Марк Цукербърг бяха представени от българката Лили Друмева-O'Райли, модератор на срещата. На президиума в залата бяха Норман Винарски - водещо име в изкуствения интелект. Президент на SRI Ventures, както и на гласовия асистент Siri, купен от Apple през 2010 г. 

Автор на книга-бестселър, по която се обучават студенти от Станфорд. Майкъл Марвин - човекът, развил повече от 100 технологични компании, водещо име на Tech Valley, еквивалента на Силициевата долина в Ню Йорк. Джейми Уилямс - професионален футболист, звезда на Super Bowl, който след прекарана травма решава рязко да промени кариерата си. Създава успешна филмова компания Ymotion и става известен сценарист и режисьор. Участва и във филма на Оливър Стоун "Any Given Sunday".

Същевременно развива и множество технологични компании и става успешен предприемач и декан на университет в Мериленд. Лари Бийл - водачът на групата и основател на фондация Inter Culture, която финансира проекта. Лари работи в Силициевата долина още от самото ѝ създаване през 60-те години. Той инвестира парите на първите хай тек милионери. Познава исторически личности и е автор на учебник по финанси. 

Сред лекторите в срещата са и трима от най- успешните българи в Долината. Богомил Балански - завършил MBA в Университета Станфорд и постигнал забележителна кариера в VMware. Дафина Тончева - партньор в един от най-големите инвестиционни фондове US Venture Partners. Завършила MBA в Станфорд. Васил Терзиев - познато и популярно име в ИТ сектора като основателя на Telerik. Създател на един от най-успешните български технологични бизнеси. 

Лили Друмева-O'Райли благодари на домакините от Дома на културата, на община Пловдив за партньорството и специално на заместник-кмета Стефан Стоянов за съдействието и подкрепата за осъществяването на срещата, чиято цел е да бъде поставено начало, с което да се създаде устойчива връзка между менторите от Силициевата долина и българските предприемачи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: