ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
КАТ Пловдив съобщи много важна новина и удари по масата: Край на порочните практики!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:42 / 24.04.2017Коментари (15)14774
© Plovdiv24.bg
За подобряване качеството на административните услуги в сектор "Пътна полиция" и предотвратяване на възможни злоупотреби, свързани с регистрацията на автомобили, са предприети редица действия от страна на ръководството на ОД МВР Пловдив. Променен е начинът за обслужване на гражданите, чакащи за регистрация на моторни превозни средства.

Прекратена е практиката едно лице да прави регистрация на повече от един автомобил. Заявлението за регистрация се издава, след като водачът се яви с конкретния автомобил пред самото гише за регистрация, като е въведен един вход и един изход за преминаване. С оглед избягване на предварително обособяващи се опашки пред сградата на сектора, от началото на декември 2016 г. бе въведено ограничение в часовия диапазон между 17 часа и 6 часа за паркиране на моторни превозни на ул. "Напредък" в Пловдив. 

При констатирани нарушения на указателните знаци, автомобилите се репатрират от служители на ОП "Паркиране и репатриране", а на водачите се налагат санкции по Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив и по ЗДвП. Освен това дежурните служители извършват денонощен контрол и периодично пропускат в двора чакащите автомобили. 

В рамките на работния ден, всички чакащи автомобили биват регистрирани. ОД МВР Пловдив апелира гражданите да не се доверяват на лица, предлагащи срещу заплащане да пазят ред или да посредничат за ускоряване на услугите по регистрация на МПС. Създадена е организация и се проверява всеки сигнал за неправомерни действия и закононарушения, свързани с дейността на сектор "Пътна полиция".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как се сменят регистрационните табели на ВСИЧКИ МПС-та на територията на щата Ню Йорк (по разказ на мой познат от там): 1. Получаваш писмо, в което ти се обяснява, че номерата за МПС-та към момента са изчерпани и в тази връзка се налага да се добави нов(и) символ(и). Заедно с това ще се освежи и дизайна на табелите. Предупреждават те, че ще получиш допълнително писмо с подробна информация, когато му дойде времето. 2. Идва му времето и получаваш писмо, в което ти обясняват на кого и по какви начини можеш да платиш за новите табели. 3. Сядаш пред РС-то у дома по халат и чехли и нареждаш едни пари към посочените сметки. 4. След няколко дни пак по пощата получаваш плик с новите регистрационни табели, необходимите крепежи и подробна инструкция как да си отвинтиш старите крепежи и да завинтиш новите табели с новите крепежи. Също ти обясняват, че старите номера можеш да си ги запазиш за спомен или да ги върнеш в КАТ. По избор. Ако, обаче, някога, някъде бъде спрян автомобил с въпросните стари номера, дупе да ти е яко. И толкоз... :)
0
 
 
Това... материалче е написано много ейзуитски. Първо се твърди, че те били взели някакви мерки, все едно това се случва сега. В следващия момент пише, че мерките били взети още Декември миналата година. Последно? Сега или тогава? Ако е сега, добре, да видим? Ако е тогава, кого по-точно се опитват да заблудят...? :)
+4
 
 
Това,което се случва с КАТ е недопустимо дори и за държава от Африка.Не може област с около 700 000 население да се обслужва от 4 лелки,които имат по-голямо самочувствие от Бойко Борисов. На мен лично са ми вдигали скандал,че остават 10-15 мин. до края на работния им ден,а видиш ли ти аз влизам в техния "офис" и ги карам да работят. КАТ ще е последното нещо,което ще се оправи в тази държава...
+4
 
 
представям си как е станало това :) ..... отварят вратата и излизат четирима фатмака с една маса :) ..... слагат я на земята и зад нея застава най главният фатмак :) съобщава тържествено .... край на порочните практики и ...... тряс ... удря по масата :) следва процесията по прибиране на масата :)
+8
 
 
Порочните практики ще свършат тогава, когато КАТ го изтрият от лицето на държавата. Внасяш автомобил, сверяват номерата на КПП-то в специален пунк и ти издават документ. На свой ред на посочения адрес ти изпращат номерата, които ти сам да можеш да си сложиш. Или в краен случай, както по-долу написаха, в пунктовете за ГТП. За всичко друго си има нотариуси и адвокати.
+8
 
 
Защо е необходимо номерата на МПС да се монтират точно в двора на КАТ??? Какво пречи да бъдат монтирани в местата за извършване на годишен технически преглед, а новия талон да пристига с писмо (или дори да бъде печатан на място)??? То начини много... ама желания няма.. или по-скоро кокала не ни се изпуска ;-)
+5
 
 
Преди 3-4 месеца, регистрирах автомобил... чаках си на опашките... имаше доста хора... вече на вътрешното гише, където подаваш документи и те викат - след около половин час чакане, пристигна много яка мацка, която хвана окото на всички ни... 3 минути по-късно я извикаха по радиоуредбата... Аз още чаках, когато тя напускаше вече регистрирала автомобила си... Оказа се, че услугата струвала 30-40 лева на някакави посредници... Незнам къде и как да се възползвам, но се чудя - защо КАТ не направят едно ЗАКОННО експресно регистриране за 50 лева - и аз с удоволствие следващия път ще ги дам... така ПЪРВО, ще се спре курупцията, ВТОРО - повече пари в бюджета на КАТ, ТРЕТО - ще ми спестят късането на нерви и загуба на работния ден... а ако го направят и с някакво записване на час по Интернет - ама айде да не мечтаем толкова....
+2
 
 
Не можах да вдяна как ще се прекратят случаите за нападение на автомобила, кражбите от автомобила и т.н. Значи пак ще има опашка и неизвестно кога ще ти дойде редът. За премахването на посредника срещу заплащане, горе долу добре, въпреки че по принцип не биваше изобщо да се допуска. Големият въпрос е: Кога най-после гражданите ще могат цивилизовано да бъдат обслужвани без да се надпреварват да заемат ред на опашката от сутринта? Кога гражданите могат спокойно да пристигат в посочения час и да не се притесняват?
+12
 
 
Това със сигурност няма нищо общо с някакви телевизионни "инсинуации", а е плод на инициативността и високия професионализъм на служителите в КАТ. "В рамките на работния ден, всички чакащи автомобили биват регистрирани." - това тук какво трябва да означава? Че пристигналият рано сутринта трябва да е щастлив, че евентуално при приключване на работния ден ще успее да си регистрира автомобила? В цивилизования свят има услуги за известяване за тези процедури и няма опашки и губене на БВП от това. КАТ решават проблема със забрана на паркиране и репатриране. :))
+2
 
 
Най после досега дялкяха с мангалитесега кво ша правим
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: