ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Историята на Сашо Дончев на човешки език
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:38 / 25.04.2017Коментари (3)4066
©
Много е важно какво разбра българската аудитория от историята на Сашо Дончев за срещата му с Цацаров. Бизнесменът всичко обясни подробно, който го е слушал внимателно, няма нужда да е вещ в енергийните интриги и от човешка гледна точка би трябвало да е проумял какво се случва. Проблемът е, че Дончев се изразява малко елитарно, изисква се поне едно висше, за да се вникне. Затова разясняваме случката на популярен език, придържайки се към това, което шефът на "Овергаз" описа по всички телевизии през миналия уикенд.

Отишъл, значи, Сашо Дончев в офиса на Гергов в ЦУМ, за да се срещне с Цацаров. Отначало очаквал да си се видят като граждани, не като главен прокурор и газов бос, да обсъдят времето, Шампионската лига, старческото далекогледство, намаленията в "Лидл", едно-друго. Щото висшият активист на БСП си бил такъв по природа, обичал да събира хората и да им помага, много си падал по добросъседските отношения. Не че на Дончев Гергов му е приятел, по-скоро за добър познат може да мине, ходили си семейно на гости, яли и пили, ама чак много близки не били.

Та както и да е, газопреносителят очаквал непринуден разговор, а станало обратното. Както го описва той, Цацаров бил нещо газиран от партията и медиите, близки до Дончев, и изобщо не се държал като гражданин, ами баш като прокурор. Добре, че без да иска, Сашо си носел в джоба едно прокурорско писмо, та да има и той да каже нещо, иначе направо увисвала срещата, на косъм бил да си тръгне безславно.

За цените на газа дума не обелили, хем на Дончев тая му е силната тема. Помислил си, че е възмутително, дето шефът на "Булгаргаз" има агентурно минало в Държавна сигурност и нищо не разбира от енергетика, обаче си премълчал, не искал да изглежда като доносник, а като принципен човек. Той двайсет и сума ти години никого не е молил за помощ - ни политик, ни магистрат, сам си е творец на своя бизнес, та сега ли ще протяга ръка?

Най-много мрази да го мислят за награден от руснаците селянин или за продукт на статуквото, крайно несправедливо е такова отношение към иновативен ум като неговия, който се мери по размах само с Бил Гейтс. Дончев е измислил още през 90-те гениална бизнес схема, за която никой друг преди него не се е сетил - завършил строителство на газонефтопроводи, газохранилища и нефтобази в Руския държавен университет за нефт и газ и започнал да доставя синьо гориво. За късмет през първите десетина-петнайсет години бил монополист, но българската политическа класа пръста си не е мръднала, за да стане така, напротив.

Преследвали са го като Бен Ладен, завиждали му, понеже се е сетил сам и не му трябвала опеката им. Абе, много изпатил, за да има днес най-подредения поминък. Даже Цацаров му го признал, нямало къде да ходи, на бялото черно не можело да каже. И най-вероятно от яд, че Илия Павлов никога не му е бил съдружник, нито пък е имал съученици, които после са отишли на работа в "Газпром", главният прокурор казал на Дончев, че службите следят всичките му контакти. Ей така, за да го вкисне и да му съсипе прекарването.

Щом излязъл от ЦУМ, бизнесменът звъннал на своя адаш Сашо Диков и всичко му разказал. От игла до конец. По телевизията шефът на "Овергаз" сподели с огромно вълнение колко грамадна била изненадата му, когато след разговора с журналиста получил есемес от Гергов. Пишело: "Много говориш по телефона".

Но понеже бил още под мракобесното въздействие на главния прокурор, босът решил, че Цацаров си показва мускулите и е накарал службите да подслушват българския Гейтс. До ден днешен и през ум не му минава, че може би Гергов дълго се е опитвал да му звънне, но телефонът му е давал заето, та затова му е пратил есемеса. Ама каквото -таквоз, важното е да са живи и здрави.

Може да се предположи, макар Сашо Дончев да не е споменавал подобно нещо, че малко го е яд, дето не са се сетили с неговия познат от БСП да запишат срещата с Цацаров. Може такава мисъл да му е минала през ума, докато се чудел как да огласи публично отблъскващата среща в ЦУМ. Бизнесменът не разкрива защо не е поместил драмата в своя вестник или в друга близка до сърцето му медия, но обществото би трябвало само да се досети, че е дискретен по природа и не обича да демонстрира олигархичната си мощ.

Минало се - неминало известно време, и той решил да изплюе камъчето пред Дамския бизнес форум - ако от тази авторитетна инстанция получи подкрепа, значи е спечелил битката със злото. Речено-сторено, който иска, може да го гледа в YouTube как седи до една адвокатка, излива си душата, а тя подмята "Какъв примитивизъм!" Истинска задушевна тлака!

Добре, че с Гергов не са чак приятели, та да не му пука днес на Дончев особено, дето заради дамското видео Корнелия изгони неговия познат от ръководството на БСП. Ама той пък сам си е виновен, за какво му е трябвало да организира на своя глава тайна среща с главния прокурор, без никой да го е молил? Непоисканото добро винаги се наказва.

Сега Цацаров да си отрича колкото си иска, че не е плашил човека, няма кой да му се върже, че всъщност бизнесменът го е врънкал да спре прокурорската проверка срещу него. Защото хората идеално разбраха кой е добрият и кой е лошият - ако не е Сашо, що ще чиним ний зимъска?

И Борисов не е прав да налива масло в огъня и да се бърка в отношенията на други хора, без да е бил в ЦУМ. Онзиден от Ямбол се изцепи колкото да нарани и без това стресирания газов дистрибутор, че всъщност "червени олигарси правят подобни срещи, за да излезе накрая виновен главният прокурор". С лека ръка определя Дончев като "червен", при положение че човекът сто пъти каза, че няма нищо общо с политиката.

Този не е първият случай, когато омаскаряват невинен човек с тайна среща. През 2003 г. СДС оттегли Пламен Орешарски като кандидат за кмет на София заради едно кафе с Васил Божков-Черепа. 10 години по-късно Димитър Луджев хвърли бомбата, че човекът е бил изгорен без вина, "Аз съм инициаторът", каза. И той като Гергов искал да помогне на бизнеса с най-добро чувство. Надежда Неински, която по онова време беше Михайлова и ръководеше СДС, знаела за тая сгледа, но после се направила на ударена. 

А всъщност цялата работа не била нищо особено, през 2013-а Луджев разказва: "Аз присъствах на тази среща. Тя беше направена нарочно на открито, в кафенето на "Радисън". Дори докато разговаряхме, покрай нас мина Катето Евро и я поканихме на масата ни." Тъпото е, че днес Катето не помни нищо отпреди оня "ВИП Брадър" с Азис и Десислава и макар да има намерение, няма желание да помогне за разплитането на истината. Ето как съсипват качествените политици и бизнесмени в България със скалъпени активни мероприятия, но народът не е прост, той всичко разбира. Те и преди не го харесваха Цацаров, но сега вече край!

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Още по-просто да го кажем. Много крос субсидиране. Газът пак е по-евтин от топлоенергията. Въпреки всички велики инвестиции и напъни, пак ще вдигаме цените на тока. Смятането има 4 действия, но повечето "бизнесмени" знаят само две.
0
 
 
Червени гъзинки....Тук таме изплуват от канала и клатушкат когато им взимат малко по малко от кокалчетата :)
+2
 
 
Чакайте малко, обществена тайна е, че Сашо Дончев дължи всичко на Илия Павлов и Рем Вяхерев, а това, че мина време от смъртта им нищо не променя... за някои неща няма давност. Никак ама никак не може да има определение "честен бизнесмен" :) :) :) Още нещо - и Корнелия и Гергов са продукти на Костов, Костов пък има крив зъб на Дончев, мълвата говори, че тече преразпределение на газовия пазар и естествено сега е моментът, в който някой иска парче и то по-голямо иначе всичко остава в ръцете на Дончев. Колкото до Цацаров, ще се изясни кой го употреби в момента, защото странно от БСП започнаха да го защитават като тяхно момче.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: