ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Адвокатът на момчето, убило жена на зебра в Пловдив: Помислете какво е в главата на едно дете на 19 години!
Автор: Мариана Панчева 13:18 / 25.04.2017Коментари (130)39830
"Трябва да се разгледа личността на Асен - в млада възраст е, за мен дете, момче с отлични характеристични данни: отговорен, уважаван, обичан, винаги добронамерен, отличен ученик с амбиции за бъдещето си. Затова нека не подхождаме бездушно към съдбата на това младо момче." Това заяви защитата на Асен Гюрганчев, прегазил пешеходка на бул. "Шести септември", след което избягал, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Малко крайно се интерпретират събраните доказателства", сподели адвокат Давчев в залата. По думите му по делото са събрани ясни доказателства, че след удара Асен е опитал не да скрие щетите по автомобила, а да ги поправи. 

"Мотивът му да извика съучениците си е бил страхът от баща му, който по ирония на съдбата в този момент не е бил в България. Единственото, което е дошло на ума на това дете, е баща му да не види натрошената кола", посочи Давчев. 

Той бе категоричен, че в такъв дух са и свидетелствата на съучениците, помогнали след инцидента. Единият разказал, че Асен е трябвало да поправи колата, "за да не му се кара баща му". Другият пък споделил следното: "Познавам бащата на Асен и знам, че ще му се кара. Асен изглеждаше много зле емоционално". 

От свидетелствата на близките на младежа пък става ясно, че в деня след катастрофата Асен е решил твърдо да се предаде, изчакал полицаите в дома си, сам им отворил и след това ги е завел до колата. След задържането му пък е съдействал изцяло на органите на реда, пълно и подробно е разказал какво е направил. Осъзнал е вината и грешката си, не е скрил нищо, включително това, че е търсил съученици да поправят колата. Припомняме, че на тях той първоначално казал, че се е блъснал в колчета.

"Помислете какво е в главата на едно дете на 19 години. Възможно ли е да се предаде без родителите си? Той е водел борба със себе си, за което свидетелства и обстоятелството, че след сблъсъка е спрял за секунди, колата е забавила хода си, но страхът, уплахата и шокът са надделели", опита да разчувства залата Давчев. 

Не на последно място той бе категоричен, че липсата на автотехническа експертиза към този момент създава пречки да се създаде пълна картина на събитията от фаталния ден - точната причина за катстрофата, скоростта, с която се движил автомобила, обстоятелствата и прочие.

Самият Гюрганчев промълви, че съжалява, но помоли за по-лека мярка, за да успее да завърши образованието си. По делото защитата представи и подписка от около 900 души в подкрепа на момчето. 

"Подписката не е за някакво снизхождение. С нея съученици, родители, учители, класният ръководител единствен искат да стане ясно, че той е един отговорен, амбициозен млад човек, който е обичан и уважаван от съученици и учители", коментира адвокатът на Асен.

"Очевдино го харесват момчето. Прокуратурата не твърди, че той е лош човек, просто в конкретната ситуация има опасност да се укрие, контрира обвинението. Бягството може да се обясни с младата възраст, със силната уплаха, но последвалите действия, с които е опитал да заличи следите, вместо да се обади в полицията и да се предаде, няма как да надделеят над първото". В крайна сметка съдът остави младежът в ареста.





Още по темата: общо новини по темата: 35
07.03.2018 »
01.11.2017 »
31.10.2017 »
31.10.2017 »
31.10.2017 »
29.10.2017 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Лельо Благо явно ти си майката на този убиец-така яростно го защитаваш.Питаш ли се защо само ти го защитаваш.Вярно е,че катастрофа на всеки може да се случи-всички караме и всички грешим.Различното е,че този убиец не е ожулил някоя кола на паркинг,а е убил човек на пешеходна пътека.После не е спрял,не се е върнал да види какво е направил и евентуално да помогне на жената и да и спаси живота с едно обаждане до 112 ,а е дал газ да бяга и да си спаси кожичката.Не само е избягал и се е скрил като лалугер в дупката си ,ами е започнал да поправя колата-за да не го хванат и да не го съдят.Затова хората го наричат убиец ,какъвто си е и наистина.Мъжкото е като си сгрешил да си признаеш грешката.Децата наистина играят на пясъчника с малки камиончета не карат джипове из града.Като искада е голям ще отива като голям в затвора.
+1
 
 
В тиквата няма нищо, това е ясно- щом най-много се е притенсявал да не му се кара баща му и е тръгнал да поправя колата, а не е слезнал от колата да се опита да е окаже първа помощ или да викне линейка е пределно ясно за к'ъв безмозъчен примат става въпрос... а адвоката си изсмуква защитата от пръстите.
0
 
 
Общо взето- каквото е в тази на 13 годишен. Май е ..проблем
+1
 
 
То е дете. Ами. Тази жена има 4 внуци. Едното е на 2 годинки. Следващо то. Е на 6годинки. Следващо то. Е на 7 годинки. И 14 години. Как. Да им обесним. Кога щте се прибере баба им. Съжалявам за момчето. Но като е приближавало пешеходна пътека да е мислил. А не. Да си гледа телефончето. А пътя да е гледал.
+1
 
 
По тази логика, всяко деяние е оправдано, защото в главите на всичкини, механизмът е увреден ... Само се питам едно - е тия адвокатчета, 'дето защитават УБИЙЦИ, като ги оневиняват, дали биха защитили и оправдали със същата лекота, собствения си убиец?!!!
-1
 
 
Не мога да се стърпя просто! Как не вие срам всички, които говорите така за момчето и го нападате! Много все знаете всички много! Много ви е лесно зад компютрите леете злоба и говорите за морала ама ви липсва елементарна емпатия! Всеки път когато се случи нещо подобно запопвате да поучавате и обвинявате! Да не сте Господ или господин съдия, че осъждате по този начин! Говорете за понасяне на отговорност, но изглежда не осъзнавате какво означава това! Не знаете защото говорите абсурди, не знаете защото по вашата логика всеки за най-малкото трябва едва ли не в Ада да гори! Най-тежко му е на момчето но бездушници няма как да разберат! Защо не вземете тази злоба и морал и не я насочете към истински престъпници като онези от жълтите павета, а се нахвърлят на всеки сгрешил млад човек! Да направил е нещо лошо, цял живот ще си плаща, на себе си и съвеста си! Ама вие много знаете нали! На богове и съдии се правете! Никаква човещина!! Засрамете се от злобните и низки души които очевидно имате!!!!!
+4
 
 
Нищо няма в главата му.... Ако имаше малко мисъл, щеше да си дава сметка калкво и как да прави....
+2
 
 
НА 19 БЯХ В КАЗАРМАТА НА ГРАНИЦАТА А СЕГА
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: