ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Втрещена пловдивчанка описа преживения шок със снимки и емоционални думи
Автор: Васил Динев 22:10 / 25.04.2017Коментари (20)21450
Втрещена, по думите й, читателка на Plovdiv24.bg ни потърси, за да сподели следното:

"Здравейте, пиша ви, защото на 21.04.2017 г. ми се случи поредната случка с просташки нагъл и на всичкото отгоре непознаващ правилата за движение по пътищата шофьор. Реших, че този път трябва да споделя всичко това, защото този човек три пъти създаде предпоставка за ПТП, единия от които напълно умишлено. Вие преценете дали случаят си заслужава да бъде представен на широката общественост, или за пореден път ще подминем случилото се, като нещо нормално и част от бита ни.

Случката е следната:

Бях спряла на паркинга на "Сани" в "Тракия" в частта му пред МЦ "Димед". Тръгвайки оттам към изхода на паркинга, внезапно ме засече малък джип, който влизаше в паркинга, завивайки наляво, без да подаде мигач. Явно този човек смята, че винаги и навсякъде е с предимство. Набих спирачки, той съвсем невъзмутимо си продължи. 

Прилагам и малка схема, нарисувана от мен за онагледяване /схема 1/. Това всъщност беше първата предпоставка за ПТП. В следващия момент аз си продължих направо, спазвайки онзи член от закона за движение по пътищата, който гласи:

Чл. 8. (1) Водачите на пътни превозни средства използват дясната половина на пътя по посока на движението си, освен в случаите, когато с пътен знак или със светлинен сигнал е указано нещо друго.

Господинът обаче, явно се движи по други правила, защото караше в лявата половина на пътя, т.е в насрещното движение. В следващия миг реши, че ще паркира вдясно - рязко зави и отново ме засече, този път в пъти по-рисково от предния. Отново прилагам нарисувана схемичка /Схема 2/. Този път наруши друг член от закона и отново създаде предпоставка за ПТП.

Чл.5.

4. (нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) да не извършва маневри, изразяващи се в последователно внезапно преминаване в лентите за движение

Отново набих спирачки и натиснах продължително клаксона, защото тотално бях втрещена от наглостта му. Той спря колата си, както беше пред моята и слезе да ми се скара. Въпросът му беше, цитирам "Какво си тръгнала да ме изпреварваш отдясно". 

Обясних му, че в случая той се движи в насрещното и ми отнема предимството, а той ми опонира с "Къде има тука знак, че това е насрещното?!". Наистина се зачудих този човек книжката си в Дивия Тексас ли е получил. Следващото още по-втрещяващо за мен беше, когато от автомобила му слезе жена в напреднала бременност. Стана ми ясно, че щом този простак не се замисля за сигурността на бременната жена, която вози, е напълно безмислено да продължавам спора.

Той обаче беше на друго мнение. Каза ми "Айде да те видя как ще ме изправариш отдясно". Естествено беше съвсем невъзможно да продължа в дясната си половина от пътя напред. Това е видимо от снимката, която прилагам. /снимка/

Реших да го заобиколя отляво, като очаквах той да ми попречи, както се и случи - започна да дава назад, явно реши, че ще ме изплаши. Така съвсем умишлено създаде за трети път предпоставка за ПТП. Аз бях решила, че няма да му отстъпя и този път, като намерението ми беше да повикам КАТ в случай на задълбочаване на конфликта. Господинът простак явно разбра, че няма да ме изплаши и отмести автомобила си. Този човек с цялото си поведение показа абсолютно непознаване и неспазване на законите:

Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:

1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени вреди;

Най-фрапиращото за мен е, че с наглостта си обвинява съвестните шофьори, че се движат по правилата за движение и имат нахалството да му пречат да си кара където пожелае. Страшното е, че този човек ще възпита и едно все още неродено дете явно в същата арогантност и наглост. Поздрави: Свилена"...







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Това не е джип кака,това тойота за любовници на богати мъже.Карай смело в него и да видиш какво ще остане от ламарините.После кажи ууупс и край-са идва КАТ да глобява кифлата.Тези джипчета се карат само от кифли.Предино руси,но има и черни.Само умни няма.
+7
 
 
Те подписки събират за убийци на пешеходна пътека и го подкрепят убиеца вие за това се чудите...
-1
 
 
Тя не шофира а си мисли по коя точка от правилника за движение се движи в момента,след което има всичкото време на света да рисува схеми и да ги публикува.Решението е на жени книжка да не се дава.
+1
 
 
Здравейте! Явно възмутената шофьорка е с малък стаж или не е карала в голям град. На ден виждам поне по 20 подобни случки, както и повечето шофьори. По-фрапиращи са пешеходците които не знаят къде се намират или скачат на пешеходна пътека без дори да са се огледали.
+2
 
 
Нали има номер 8282.Всичко може да прави.Комплексар и простак
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 26.04.2017 г.
+5
 
 
Този начин на каране на превозните средства-от колите до автобусите на градския транспорт забелязах при една екскурзия в Истанбул-значи,приближава ме се до комшиите по манталитет!
+3
 
 
НЕ Е ПОПАДНАЛ НА ЧОВЕК КОЙТО ЩЕ ГО НАКАРА ДА СИ ПРОВЕРИ ГЪРНЕТО НА АУСПУХЪТ НО ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ СЛЕД ТОВА ИЗ ПОД ТАЛИГАТА СИ
+5
 
 
Държавата е пълна с психопати,които убиват за добро утро.Останалите,понякога,си търсят проблемите със свещ.С пиян,дрогиран,селандур,простак НЕ се разправяй.Научете се на самоконтрол,за да оживеете в Булгаристан.
+5
 
 
Не са тъпотии,а реалността по пътищата.Много са такива глупаци с джипове и лъскави коли.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Посетители на нощно заведение в Пловдив се оплакват от полицейско наси
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Удвояват околовръстното на Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: