ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Без право на обжалване: 18 години затвор за убийството на Унгареца край Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 04.05.2017Коментари (1)6142
© 168 часа
Върховният касационен съд потвърди решение на Апелативен съд - Пловдив, потвърждаващо присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която Георги Рудов е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата - Пловдив. С присъда от 1.02.2016 г. Окръжен съд - Пловдив признава Георги Рудов за виновен в това, че на 14.03.2015 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил В. С. от същото село, починал на 24.03.2015 г. в Пловдив, поради което и на основание чл. 115 вр. чл. 54 от НК е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода.

Към месец март 2015 година подсъдимият Георги Рудов живеел в село Цалапица, област Пловдивска, в къща с двор, заедно със сина си, свидетеля П.Р. Освен тях в къщата на подсъдимия към месец март 2015 г. живеел и В. С., по прякор "Унгареца". Същият бил познат на подсъдимия Рудов отдавна, още като приятел и на баща му, но живеел в тяхното село като бездомник, без да поддържа връзка с роднини. Подсъдимият Георги Рудов се смилил и прибрал В. С. през месец декември 2014 г. с намерението да го ангажира като свой работник в бъдещи начинания по обработка на земеделски земи. 

По принцип между подсъдимия и неговия помощник нямало никакви проблеми. Както самият подсъдим, така и пострадалият обичали да консумират алкохол, като Георги Рудов често организирал запои с компания свои приятели, с които системно злоупотребявал с алкохолни концентрати. След подобна злоупотреба той ставал агресивен, избухлив и конфликтно настроен.

На 14.03.2015 г. следобед подсъдимият Георги Рудов посетил магазин в село Цалапица. Купил бутилка водка и кока-кола, както и бабекова наденица. Срещнал свидетеля С. Дж. и го поканил у дома си да се почерпят с водката. Споделил с него, че е ядосан на В.С., защото наместо да купи хляб с парите, които му дал, той си купил ракия. Свидетелят С.Дж. и Георги Рудов седнали да се почерпят с водката в стаята на първия етаж. 

След влизането в нея подсъдимият се заел с отоплението на къщата, тъй като забелязал, че помпата на парното не работи. Приел това за грешка на В. С. и отишъл да го събуди в другата стая. Там го заварил да спи, след като бил употребил алкохол - концентрат от бутилка от около 500 милилитра, която бил оставил до леглото си, изпита около три четвърти.

След като В.С. станал, подсъдимият го изпратил да донесе парче сланина. Пострадалият се забавил с разпоредената му дейност. Тогава Георги Рудов сам отишъл да донесе сланина и започнал да се кара на пострадалия, че донасянето на едно парче сланина не отнема много време, като в яда си го замерил с донесената сланина. Започнал да го бие с ръце с шамари по главата още в кухнята. 

След това го издърпал в коридорчето пред нея, където му нанасял силни удари в главата с шамари и юмруци, токати, псувал и заплашвал, че ще изгони пострадалия. След това го съборил на земята, продължил да го удря и го ритнал няколко пъти. Впоследствие подсъдимият издърпал пострадалия и извън къщата - на двора, където продължил с нанасянето на силни удари в главата и тялото на пострадалия с ръце и крака и го потопил в шадравана.

Удряйки силно пострадалия В.С. с ръце и крака, подсъдимият му причинил тежка контузия на главата, счупване на долната челюст в областта на левия ъгъл, счупване на носните хрущяли, счупване на множество ребра, напречно счупване на гръдната кост, контузия на белите дробове. Притискайки шията на пострадалия, подсъдимият Рудов му причинил счупване на ларинкса и счупване на подезичната кост.

Вследствие на получените наранявания пострадалият изпаднал в кома, като междувременно подсъдимият го прибрал вътре в къщата и го сложил да легне на леглото. В стаята той свалил мокрите дрехи на В.С., като го сложил да легне на леглото около 19-20 часа. На следващата сутрин 15.03.2015 г. около 6.00 часа подсъдимият Георги Рудов отишъл да види пострадалия в стаята му. Притеснил се от неговото състояние и се обадил на телефон 112 за медицинска помощ. 

Около 06.30 часа в дома му била изпратена линейка, като пристигнали и полицейски служители на РУ на МВР - Стамболийски. По-късно пострадалият бил откаран с линейката на спешно медицинска помощ в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив, където въпреки оказаната му висококвалифицирана медицинска помощ починал на 24.03.2015 г. в 11.10 часа. Присъдата е окончателна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А ония, дето уби трима на Руски и остави четирима сираци, колко му дадоха ???????? Е*ати държавата....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: