ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шокиращи подробности за едно момиче от Банско и приятеля й психопат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 11.05.2017Коментари (1)10892
©
Районна прокуратура - Разлог внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Лазар З. от Банско за извършени от него серия тежки престъпления, съобщава struma.com. Историята е следната: На 19.05.2016 г. свидетелите В. Киров, К. Поликарпов и Б. Тодев били в училищния двор на СУ "Неофит Рилски" в Банско. Около 15. 10 часа Киров тръгнал към хранителен магазин, находящ се в непосредствена близост до училището. 

По пътя се разминал с обвиняемия, който бил употребил алкохол. Последният, без видима причина, нанесъл удари с крак на Киров и му разпоредил да прави лицеви опори. Уплашен, той се съгласил, след което се върнал обратно в училищния двор. Лазар З. го последвал и отишъл при Поликарпов, като започнал да му дава команди с думите: "Легни", "Седни", "Стани", но същият отказал да се подчини. Това ядосало обвиняемия и последвали множество удари с юмруци в областта на лицето и шията. 

Поликарпов побягнал, като напуснал училищния двор и се отправил по ул. "Тодор Александров", в посока към автогарата на Банско, където се скрил в дома на негова позната. Лазар З. тръгнал след него, но след като не успял да го хване, тръгнал обратно към СУ "Неофит Рилски". В близост видял Киров, на когото безпричинно нанесъл удари по дясната буза и в областта на главата. Няколко дни по-късно, на 22.05.2016 г., непълнолетната М. Я. от Банско отишла в дома на обвиняемия, с когото имала връзка от няколко месеца. 

Лазар З. живеел сам на втория етаж от къща. На първия етаж живеел К. Д. и семейството му, като обвиняемият бил племенник на съпругата на Д. Къщата имала и тавански етаж с общо пет помещения, като същият бил необитаем, а входната му врата била дървена с монтирана секретна брава. Ключ за таванския етаж имал и обвиняемият. След като Я. отишла в дома на обвиняемия, двамата започнали да си говорят и да слушат музика. Мъжът употребил алкохол, вследствие на което станал агресивен. 

Той хванал приятелката си за косата и въпреки нежеланието й, я отвел на таванския етаж на къщата. Там накарал момичето да седне на пода и да започне да чете от библия, като й се заканил с думите: "Моли се за живота си, защото ще ти го отнема", след което излязъл и заключил входната врата на тавана. Я. се опитала да избяга, но не успяла. След около 15 минути Лазар З. се върнал, като носел голяма бутилка с бира. Обвиняемият заковал с два пирона входната врата на таванския етаж за дървената й каса, отишъл при Я. и започнал да я удря. Удрял я с ръце и крака по цялото тяло и главата и не преставал, въпреки молбите й, като същевременно пиел и бира.

Побоят продължил около 45 минути, след което Лазар З. спрял, но не я освободил. Малко след 20.00 часа обвиняемият отново станал агресивен и се заканил на момичето, че ще я убие. Жестокият побой започнал отново. Пострадалата била удряна с юмрук по лицето и с тенекия по главата, ритана с крака по тялото, влачена и удряна с летва по цялото тяло. Въпреки, че момичето го молило да спре, обвиняемият я полял с бира и загасил цигара в дясната й ръка. 

Я. започнала да вика от болка, което ядосало обвиняемия, взел керемида и я ударил с нея по главата, като керемидата се счупила. След това продължил да я рита по цялото тяло, като я наричал с думите "куче", "боклук". Полял я още няколко пъти с бира, като хвърлил по нея още една цигара, но не успял да я улучи. 

Междувременно, Д. чул виковете за помощ, поради което сигнализирал за случващото се в РУ на МВР Банско. На място веднага пристигнали двама полицейски служители, които започнали да тропат по вратата на таванското помещение. Лазар З пуснал Я., която отишла до вратата на етажа и успяла да я отвори. От своя страна, обвиняемият се качил на покрива на къщата и избягал. 

Същият бил задържан впоследствие и било образувано досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди спрямо Киров, Поликарпов и Тодев. Лазар З. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 22. 05. 2016 г. противозаконно е лишил от свобода М. Я., като я е държал против волята й на таванския етаж от къщата, в която е живеел. 

От обективна страна са налице квалифициращите признаци, предвидени в чл. 142а, ал. 3, пр. ІІІ и ал. 4, пр. І от НК, тъй като пострадалата е била непълнолетна и деянието е било осъществено по мъчителен начин за последната. Повдигнато е обвинение за отправената към Я. закана с убийство с думите: "Моли се за живота си, защото ще ти го отнема" и "Сега ще те убия", както и за нанесените й телесни повреди. Предстои разглеждане на делото в Районен съд - Разлог.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Явно алкохола яко отключва агресията в този луд. Дано му наложат нужната присъда.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: