ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Наградиха директорката на пловдивско училище, спечелило куп награди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:49 / 11.05.2017Коментари (0)10944
Бивши и настоящи ученици от
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отличи четирима директори на училища с високи резултати в професионалната дейност и принос към образованието с традиционните награди на името на Свети Иван Рилски. Както всяка година отличията бяха връчени в Рилския манастир на 11 май, когато се отбелязва деня на Светите братя Кирил и Методий.

С грамота, икона на Свети Иван Рилски и парична награда от 1000 лева бяха отличени Адриян Христов, директор на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Иваново, Хасковско, Йорданка Чавдарова, директор на езикова гимназия "Христо Ботев" в Кърджали, Славейка Иванова, директор на Националната търговска гимназия в Пловдив и Диана Димитрова, директор на ОУ "Стою Шишков" - с. Търън, Смолянско.
Преди тържеството бе отслужен молебен от игумена на манастира епископ Евлогий, който освети иконите.

"Прекрасна е традицията всяка година Министерството на образованието и науката да отличава директори на училища, които не пестят сили и фантазия да се усъвършенстват, но и да подтикват учителите около себе си постоянно да се квалифицират, за да дадат най-доброто на своите възпитаници", каза министър Вълчев. 

"Не е случайно, че това тържество се случва точно тук. Светата Рилска обител е мястото, където почитаме закрилника на българския народ. Не е случаен и денят, в който връчваме наградите - 11 май е Ден на Светите равнооапостоли Кирил и Методий, чиито следовници са учителите, чиято мисия е да сеят и знания, но и памет за миналото ни", посочи той.

Министър Вълчев изтъкна приноса на всеки от наградените директори за развитието на тяхното училище и приноса им за обучението на учители.
Адриян Христов има заслуга за интеграцията на деца от различни етноси, а от 2016 година и на деца от Сирия. В неговото училище през всяко голямо междучасие всички ученици играят български хора под мотото "Танцът обединява". През 2016 г. клубът към училището "Фолклорът на етносите" заема първо и второ място в международния конкурс "Вълшебен свят". Системната и целенасочена работа на учителите води до повишаване на резултатите на децата от националното външно оценяване.

Йорданка Чавдарова е директор на езикова гимназия, чийто сайт е включен в специален англоезичен каталог, разпространен във всички европейски страни и е своеобразна реклама на българското образование. Този каталог дава възможност за контакти с училища в цяла Европа и за участие в редица международни проекти, по които гимназията работи. Възпитаниците на това кърджалийско училище имат високи постижения от престижни езикови форуми - национални олимпиади и състезания, театрални конкурси и др. По идея на директора е създаден първият ученически гвардейски отряд "Ботеви потомци", а през 2015 г. и ученически фанфарен оркестър - нов символ на училището. 

Славейка Иванова е директор на професионална гимназия, спечелила през учебната 2016/2017 г. най-много отличия: I място, индивидуално и отборно, на XVIII национален конкурс по счетоводство, I място на национално състезание по митническа дейност и много други отличия от състезания и конкурси. Директорът мотивира учителите да прилагат интерактивни методи и иновативни техники. Има богат управленски опит, както и в разработването и изпълнението на различни проекти. 

Диана Димитрова е трето поколение учител. Като директор тя създава благоприятни и иновативни условия за учене и работа, използва нестандартни подходи в работата с екипа си. Лично се ангажира с постоянната квалификация на специалистите. В училището всички педагози работят нестандартно, компютърно грамотни са и привличат студенти-практиканти, чиито наставници са. В училището има два модерни компютърни кабинета, три интерактивни дъски, преносими компютри и мултимедийни проектори за всички класни стаи.

Освен че децата в това училище са с общ успех между много добър 5.05 до отличен 5.57, те участват в множество проекти, печелят награди от конкурси и състезания. Както всяка година, така и днес Министерството на образованието и науката подпомогна светата обител. Министърът подари компютър на Рилския манастир.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: