ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин с горчиви размисли след фаталния инцидент със загинал полицай
Автор: Васил Динев 08:53 / 15.05.2017Коментари (32)30991
Във връзка с тежкия инцидент на булевард "Санкт Петербург" от събота редовен читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да сподели своите мисли:

Уважаема редакция, като най-четена пловдивска медия и такава, която се старае да публикува мненията на своите читатели, не мога да не взема отношение относно трагичния инцидент, отнел живота на един млад човек и почернил едно семейство. Мир на праха му!

Прочетох много по темата, но никъде не видях да се повдигне въпросът относно вината в този случай. Никъде не беше посочен главният виновник, никъде не бе поискано обяснение от него. Безспорно тук става въпрос за поредица от злощастни обстоятелства, които в основата си имат един главен виновник. Според мен този виновник е ръководството на КАТ.

Достатъчно е поне веднъж да сте попадали в сградата на тази институция, да Ви се е налагало да регистрирате кола, за да разберете, че това е държава в държавата и място, където липсата на правила, създаваща предпоставка за корупционни практики е основно правило. Да се върнем на това нещастие, което осакати няколко семейства.

Веднага искам да попитам - произшествието става по време на изпълнение на трудово задължения на загиналия полицай - какво точно му е било разпоредено да извършва в този ден?

- Да следи за превишена скорост, респективно да санкционира?
- Да респектира с присъствието си, с цел превенция?
- Да спомага с организацията на движението предвид празника в парка?


Учудващо е как досега никой не зададе тези въпроси и никой не се сети да говори по темата... Ще ми бъде интересно да видя и как точно е разписано да се извършват горепосочените дейности - в кои случаи, обозначение на полицейския пост, знаци, сигнализация.

Преди да бъда нападнат от колегите на загиналия полицай, нека бъда разбран правилно и нека се замислят, че цялата тази безтегловност, съществуваща в тяхната служба, ги прави потенциални жертви. Нека и всички, които плюят по шофьорката, се замислят, че те също ежедневно нарушават правилата за движение - превишават скоростта, преминават на червено, извършват забранени маневри - извършват нарушения. Всичко това е ежедневие в Пловдив, защото в града ни не се усеща присъствието на съответните органи, защото те имат огромна търпимост спрямо нарушаването на закона. 

Виждал съм каруца, преминаваща покрай патрулка, виждал съм коли, спрели напречно в едното платно на оживен булевард и патрулка, преминаваща покрай тях, виждал съм да се извършват нарушения току пред погледа на полицаите и реакция никаква. За всичко това не са виновни полицаите, а тяхното ръководство, което е създало всички тези предпоставки за неизпълнение на вменените им със закон задължения. Именно те са виновни за корупцията, за липсата на кадри, за качественото им обучение, за качествената им екипировка.

Та, питането ми е - кой ще зададе правилните въпроси на точните виновници? Да се върнем на злощастния инцидент - мои роднини са попадали два пъти в същата ситуации, завършили за щастие с минимални материални щети - бул. "Кукленско шосе", три платна - полицай пресича две от тях пред движещите се автомобили и спира автомобил в третата лента, който, за да спре, пресича рязко пътя на движещия се вдясно до него автомобил, следва удар...

Нещастието от събота или поне това, което разбрах от прочетеното, е поредица от нещастно стекли се обстоятелства. Полицай, който слиза на оживен булевард в опит да спре нарушител - жалко, че не преценил до какво може да доведе това...

Нарушител, който се движи в нарушение на правилата за движение, опитващ се да спре на подадения сигнал - грешна преценка при спирането, защото е можел просто да спре плавно и да не предизвика интензивно спиране в следващите го автомобили.

Втори нарушител - жената, която не успява да спре навреме и с цел да не удари предходно движещия се автомобил решава да свие вдясно, като не е очаквала там да има човек изпълняващ служебните си задължения...

Жалко за загубения рано прекъснат млад живот, жалко и за водачите на другите два автомобила, защото и за тях животът няма да е същият, жалко и за свидетелите, които ще трябва да живеят със спомена от видяното... Най-тъжно ми е за дечицата, които са най-пострадали от нещастието. Аз лично очаквам да бъде потърсена сметка от шефовете в КАТ... Всъщност очаквах някой там да подаде оставка...

С поздрав!



Още по темата: общо новини по темата: 73
27.05.2021 »
11.10.2020 »
06.10.2020 »
01.10.2020 »
23.09.2020 »
23.09.2020 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Автора е прав! КАТ е държава в държава! Да се сезира ДАНС! Много работи и нарушения ще открият!
-3
 
 
абе хора оставете КАТ бреееее.....оставете корупцията за момент,видях сас очите си какво се случи и как ,,ЙЕНАТА,, УБИЕЦА вав случая си е абсолютно виновна на 10000% , не гадаите какво и как е станало,и несе оповаваите на празни приказки на този и онзи. Все-пак вярвам на очитеси ,какво се случи и кои адйеба е вав нарушение и за йалост фатално нарушение !!!!! заслуйено ще трябва да понесе присадата си тая йена не да я изкарат света вода, вав случая катадйията които загина е АБСОЛИУТНО НЕВИНЕЕЕЕЕН
+4
 
 
Няма такава мафия като в КАТ Пловдив. Натоканите лелки там се състезават коя ще дойде с повече злато по нея и по-гъзарски тоалет. Умишлено се бавят коли и се взимат пари от хората за да минат по-бързо. Ако не си платите (както направих аз) нервите ви ще бъдат опънати на максимум и ще гледате как няколко мангала прекарват хора преди вас. Много тъжна картинка е държавата ни.
-2
 
 
Този читател с това изказване показва цялата картинка и затова катастрофите не спират.....ако още малко се беше напънал творческо щеше да установи че вината е на ретроградния Меркурий.А колко е просто да се кара с 50км.ч а може и с по малко да не се изпреварва отдясно когато предния намали и изобщо да се спазва правилника.....но комбинацията от комплексирани и диви селяни с малко по мощна кола ражда всичко това.
на 15.05.2017 г.
+2
 
 
Автора е напълно прав, и е поставил с въпросите и мнението си пръста в раната,независимо дали на някой му харесва писмото или не.Въздържах се да коментирам два дни,но исвен тези въпроси ме вълнуват и други.Защо при футболни мачове, на които присъстват 2-3 хиляди човека е пълно с патрулки/ и жандармерия/, а на събора на който се очакват десетки хиляди възрастни и деца,някои от които не познават и района, не е била обезпечена охраната. Поне 3 патрулки е трябвало да има превантивно от кръстовището на стадиона до кръговото на Метро.Не за да спират,а да стряскат водачите.Странно ми е поведението на загиналият.Пътят е фронт на който загиват и водачи и пешеходци.В този смисъл на полицаите би трябвало да се прави периодичен инструктаж,за поведение на пътя.Дали такъв е правен изобщо или работата си върви на самотек.Вълнува ме въпроса,как ще загине пътен полицай в този случай, като той сам предизвиква ситуацията.Не произшествието, а ситуацията. Няма опит за убиство за да коментирам друго.Не пресича по невнимание пътя,а е тръгнал с мисъл за определено действие,с лице е към идващите автомобили,наблюдавал е движението,управлявал е собствените си действия и да бъде пометен...? Полицаят е бил в почивка и е извикан прецедентно на работа,което също ме води до мисълта,че мероприятието е било организирано безотговорно от някои шефове в КАТ и общината. Странно ми задържането на водачката за 4 денонощия и съм убеден,че ще опитат да манипулират и нея и видеорегистратора.
+2
 
 
Ченгетата за 20 лева фиш,са готови да се жертмат в името на какво.Това се е случвало и преди пред очине ми,за едни фарове мина през две платна в трето,че да спре кола.Е на тва не се ли вика идиотизам.И сега деца без баща,за една глобарџ?џ
+1
 
 
А това изказване на човека дали ще го пуснат по медиите както направиха когато плюха по жената на джипа?
+3
 
 
Уникално смислено и вярно написано !
+7
 
 
Напълно съм съгласен с написаното, но началниците на КАТ постоянно се сменят, ама "кервана" си върви по един и същ начин. Необходима е радикална промяна ...
+7
 
 
Ако читателят се обръща към медиите, съм напълно съгласен с него. Иначе много граждани, включително и аз, редовно изразяваме възмущението си към главните виновници, точно както са описани в писмото, така че ние вина за липса на позиция не можем да носим. Оневиняват полицейските ръководители основно две категории - милиционерските съпруги, които са доста активни, и псевдогенетиците, които все хвърлят вината върху веригите в българското ДНК само и само да не лъсне истината, че контрол няма, не е замислен и не е желан. За съжаление коментиращите и пишещите не сме медиа - може би не е лоша идея да станем. Може би скоро точно граждани ще направят активна платформа, която да измести много от контролираните медийни гласове. При свободна медийна среда днес началниците в КАТ-Пловдив нямаше да могат да си пробият път към кабинетите през тълпи от репортери с настойчиви въпроси и гора от микрофони и камери.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: