ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бивш "смърф" за сегашния си отбор: Тук не ти опират пистолет в главата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:53 / 16.05.2017Коментари (0)4296
© Plovdiv24.bg
В началото на сезона никой не приемаше отличния старт на Дунав на сериозно. Всички отдаваха приятната изне­нада на случайността. Пос­тепенно обаче драконите набраха инерция и напълно заслужено са част от пър­вата шестица.

Русенци се завърнаха и на своя стади­он и вече мечтаят за четвъртото място и Лига Европа. За всичко това "Те­ма Спорт" потърси за ин­тервю атакуващия халф Бранимир Костадинов.

Plovdiv24.bg припомня, че Костадинов изкара един сезон в Локо (Пд), но така и не успя да се пребори за титулярно място.

Бранимире, какво е състоя­нието ти след сблъсъка с Хосе Паломино и принудителната смяна в двубоя с Лудогорец (2:2)?
- Направих преглед и наши­ят доктор каза, че имам леко сътресение и трябва да почи­вам два дни. Не е нищо тежко. Утре (б.а. - днес) се надявам да се включва наравно в тренировките. Ако зависи от мен, а не от доктора, съм готов да играя още срещу Черно море 8 сряда. На 99 процента ще съм на линия.

С победата на Локо Пд над Левски интригата за четвъртото място се завърза още повече. Ще успее ли Дунав да я задържи накрая?
- Ясно е, че трябва да гледа­ме и другите отбори как се представят, въпреки че ние ще си гоним победата във все­ки мач до края. В случая е по-важно ние как ще се предста­вим. Лудогорец станаха шам­пиони предварително и пред­полагам в последните си два двубоя с Черно море и Локо Пловдив ще излязат с играчи от втория отбор или с юноши и това малко или много ще наклони везните в полза на съ­перниците ни. Ние ще си игра­ем за точките и премиите пък какво ще се случи, ще видим на 31 май.

Каква е рецептата за успе­ха на Дунав, който се оказа приятната изненада в шам­пионата?
- При нас ги има нещата, ко­ито липсват в повечето от­бори. На първо място е колек­тивът. Никой не гледа да изпъква, никой не играе за себе си. Всеки играе за отбора. Това естествено е и резултат от добрата работа на треньорс­кия екип и ръководството, на които имаме пълно доверие за каквото и да било. Никой не е звезда и не гледа къде е играл преди това и какво е постигнал. Ва­жен е Дунав и това, което се случва сега. Има хора в тима, които са заедно от 3 години и това дава плодове днес.

През следващия сезон обаче очакванията със сигур­ност ще са no-големи, след ка­то сега мнозина ви подценяваха. Какво е готов да пред­ложи Дунав догодина?
- През няколко мача слушах­ме как всичко е било случайно, а вече минаха 32 кръга и ние удържаме четвъртото мяс­то. Явно обаче не е. Сега от нас зависи догодина да затвърдим очакванията на хората. Затова през следващия сезон трябва поне да повторим то­ва, което сме направили до­тук. Това, че вече играем на нашия си стадион в Русе, със сигурност помага. Друго е да играеш пред 8-10 хиляди души и съвсем различно пред 2000 зрители, които успяваха да ид­ват в Разград. Защото не всич­ки фенове имаха възможност.

Общо взето, само за две домакинства в Русе Дунав събра повече публика, откол­кото шампионът Лудогорец във всичките си мачове в Разград...
- Да, но това вече е въпрос на интерес от страна на хора­та. Надявам се този на русен­ци към Дунав да продължи и стадионът да е пълен, колко­то в последните два двубоя.

Намери ли точният прис­тан за себе си в Дунав Русе, след като обиколи доста от­бори, игра и в чужбина?
- Да, може би тук усетих до­верието и подкрепата, които търсих и ми бяха необходими. Никой не стои с пистолет в главата ти и да каже, ти трябва да вкараш 10 гола или да подадеш за 20. В Дунав те оставят да работиш, да покажеш на какво си способен. Ис­тината е, че трябва да демо­нстрираш професионализъм, за да могат да ти се доверят. Оттук нататък другите не­ща вече зависят от теб. Дали ще успееш да влезеш във фор­ма или не. Дали ще можеш да се нагодиш според стила на иг­ра. Нещата са комплексни.

Какво можеш да кажеш за работата с Веселин Великов, който също сякаш е подценя­ван и недооценен, а е в отбо­ра вече трета година?
- Има страхотна комуника­ция с футболистите. Няма притеснение да кажеш какво мислиш за начина на игра. При него се чувстваш добре. Можеш да отидеш и спокойно да говориш с него. Без да се притесня­ваш, че ти е старши треньор. Той гледа да е приятел с всеки един от нас. Съответно изиск­ва максимума от всеки един от нас, както по време на тренировките, така и в мачо­вете, нищо че се държи прия­телски. Това е едно от основ­ните неща. Изградили сме страхотен колектив.

Ще успее ли някой най-пос­ле да спре Лудогорец? Дунав бе отборът, който най-мно­го измъчи шампионите...
- Гледайки обективно какво се случва в българския футбол, скоро може би няма да има от­бор, който да успее да им се противопостави. И то не са­мо заради отбора, който има, а и заради базата, условията, отношението, организация­та. И това не го виждам само аз. Всичко е на много по-различ­но ниво. И ако не се достигне поне наполовина на това, кое­то те са постигнали, няма кой да им се противопостави. Ве­че шеста година се говори как някой ще ги спира и те все са си шампиони. Да, някой отбор успява понякога да измъкне не­що от тях в някой мач, но то­ва се вижда, че не е достатъч­но.

Какво е мнението ти за новия формат на шампиона­та, който е към своя край?
- В началото бях изненадан, като видях новия формат. Да­же доста мои колеги, включи­телно и аз, в началото не го разбрахме с всички тези врът-ки, групи, разделяния, предизвикване... Но по принцип е ин­тересно, защото първенство­то е по-трудно. Ако имаше един директно изпадащ към Монтана например, нямаше да има никакъв интерес. Докато сега до последно те ще мо­гат да се спасят. Ето, че и от­бор с историята и традици­ите на Славия е застрашен от изпадане.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: