ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Църковни служители изумиха пловдивчанин с арогантността си
Автор: Васил Динев 08:35 / 18.05.2017Коментари (34)29965
© Google
Пловдивчанин се обърна към Plovdiv24.bg, за да разкаже:

Здравейте, обръщам се към Вас, защото мисля, че сте независима медия, за която проблемите на гражданите на Пловдив са от интерес и тук бих намерил публичност. Живея в град Пловдив от рождението си, българин съм, християнин. С малко прекъсване винаги съм живял в Пловдив и се чувствам истински Пловдивчанин. Родната ми къща се намира до църквата "Св. Спас" на улица "Славянска", от дете съм израснал и винаги съм се радвал на камбанния звън от църквата до нас.

За съжаление напоследък биенето на камбаните не е онова очарователно преживяване за сетивата, което ти напомня, че живееш в християнска държава, а е превърнато от новия проповедник в терористичен акт към живеещите в квартала, защото продължава над 15 минути. Събрах мнения от съседите, че не съм единствен на когото му прави вече неприятно впечатление твърде дългото и многократно повтарящо се сутрин биене на камбани и особено в неделя сутринта и реших да поискам обяснение от проповедника там.

Преди дни, след поредната сутрешна терористична акция (биенето започна в 9,00 часа и продължи до 9,15) от страна на църковните служители, отидох и попитах с кого мога да обсъдя проблема. Една жена, която продава свещи в църквата, ми каза, че клисарката биела камбаните и да съм се махал, защото можели да ги бият колкото си искат. Попитах кога мога да разговарям с някой по-висшестоящ, отговорът беше да съм изчакал да свърши литургията.

Изчаках и след литургията дойде попът, който беше извикал и някакви други "длъжностни" лица, които без да ме изчакат да обясня какво искам и защо съм там, започнаха да ме ругаят и обиждат. Миришеха на алкохол, приличаха като размери и държание на охранители на дискотека в малък град. Позволиха си да ме бутат и заплашват.

Не викнах полиция, защото нямам доверие на тази "институция", но не мисля, че това е проблемът. Не съм очаквал да бъда обиждан и блъскан от хора, които претендират, че служат на Бог, още по-малко да миришат на алкохол в неделя сутринта.

Чух реплики от сорта на: "Сектант", " Чукундур", "Луд" и т.н., заплашиха ме, че още веднъж ако стъпя там, ще ми откъснат главата. За съжаление бях сам и нямам свидетели на заплахите. Описаното преживяване ме кара да мисля, че "божите" служители са се самозабравили в наглостта си и на мен не ми остава нищо друго освен да започна борба за правата си на спокойствие и вероизповедание.

Бих помолил Вашата медия да публикува преживяването ми, за да разберат повече граждани за "божите служители", които са се самозабравили в "работата" си.

С уважение,

Станимир Банчев








Зареждане! Моля, изчакайте ...
СподЗдравейте,искам да Ви пиша по повод новата тенденция в плодивските автобуси.ели какво ново....
на 19.05.2017 г.
0
 
 
тази църква не се ли казва "Възнесение Господне"? Там има голям двор с различни игри за деца, пейки, кладенец-стига сте плюли,свещеникът направи много
+2
 
 
Не се учудвам.Отдавна съм разочарована от църковните служители
+5
 
 
"Ако не бият камбани, пее ходжа" - стара народна мъдрост.
+3
 
 
Събираш 2-3-ма приятеля, отивате и бой. Друга оправия няма. И ако не си вземат поука - утре пак и така всеки ден
+1
 
 
Пълни глупости. Като прочетох последното "нямам свидетели, бях сам.. ама вярвайте ми" ми стана ясно. Просто няма начин това да се е случило, с тези обиди, с това държане. Ако има някакви проблеми и оплаквания си има митрополия. Отиваш там, пред свидетели и подаваш оплакване, което са длъжни да уважат (тоест дори може да отидете заедно на място). Такива евтини лъжи са жалка работа.
-4
 
 
НЕКА ДА ОДЕСНИ ТОЗИ ГОСПОДИНЦХО ПОЗВОЛЕНО ЛИ Е ДА УДРАСХ СХАМАР НА ЙЕНА.НЕКА ДА ПРОЦХЕТЕ МАЛКО НАКАЗАТЕЛНИА КОДЕКС И ДА ВИДИ СХТЕ ГО ИЗДИРВАМЕ ДА ЗА МУ СЕ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА НАНАСАНЕ НА ЛЕЛА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА
-2
 
 
Явно тези, на които им пречат камбаните, предпочитат миюзина да им вие от минарето с мегафон!
+9
 
 
Аз също съм християнин. Живея на близо. За съжаление, безумното биене на камбани от църквата св.Спас е ежедневно неприятно изживяване. Многократно съм се въздържал да направя забележка, но както виждам скоро е вероятно миряни да набият служителите там. Поредните неадекватни "божи" служители...
+5
 
 
Вижте кой е над тях - Николай ненормалник.Не мога да забравя ругатните му, които звучаха по високоговорител в църквата Св. Марина на разпети петък преди две- три години. По средата на службата се провикваше "Не пипай иконите с мръсните си ръце" "Къде се вреш?"" и др.подобни непресъщи за " свят"човек ругатни.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 18.05.2017 г.
+6
 
 
Доста прекалиха с цените на свещите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: