ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ФМИ на ПУ "Паисий Хилендарски“ ориентира специалностите си към очакванията на работодателите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 21.05.2017Коментари (1)10226
©
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За професиите на бъдещето подготовката започва в настоящето, коментират от Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Уменията и компетентностите, придобити в програмите на ФМИ, са ориентирани към очакванията и изискванията на работодателите в сектора, обясни деканът проф. д-р Антон Илиев. Преподавателите в магистърските програми имат непосредствен опит с IT бизнеса, а много от тях са ръководители или специалисти в софтуерни фирми.

Завършилите ФМИ на ПУ намират професионална реализация на силно атрактивни работни места, свързани със съвременните информационни технологии, коментира проф. Илиев и припомня, че възпитаниците на факултета са носители на престижни национални и международни награди.

Очакваме интересът на бъдещите студенти да привлекат и най-новите бакалавърски програми "Софтуерно инженерство" и "Математика, информатика и информационни технологии", каза проф. Илиев. Първата от двете специалности, наред с вече познатите и утвърдени бакалавърски програми "Софтуерни технологии и дизайн" и "Информатика" ще привлекат бъдещите IT експерти.

Ориентираните към бизнес най-вероятно ще изберат специалност "Бизнес информационни технологии", а бъдещите преподаватели и ръководители в училищата ще се спрат на "Математика", "Информатика и информационни технологии" или "Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт". Желаещите да усвоят висшата математика и да я прилагат в различни области на науката и бизнеса, разполагат с три възможности за избор: "Математика", "Приложна математика" или "Бизнес математика". Тези специалности могат да се изучават както в редовна, така и в задочна форма.

Обучението в бакалавърските програми на ФМИ на ПУ "Паисий Хилендарски" предлага базови технологични дисциплини и практикуми, специализирани дисциплини, работа в екип по проекти за разработване на реални приложения, избираеми дисциплини за по-тясна специализация и завършва с дипломна работа или държавен изпит.

Всички студенти от информатичните специалности за бакалаври провеждат практика по специалността и преддипломен стаж във фирма. Учебните планове и програми са съобразени с изискванията на бизнеса и пазара на труда. Редица избираеми дисциплини се преподават от водещи специалисти от софтуерни фирми.

Бъдещите специалисти по софтуерни технологии, избират измежду четири нови магистърски програми според желаната от тях специализация: графични среди и потребителски интерфейси, мобилни системи и приложения, софтуерни архитектури и средства и системи с изкуствен интелект.

Тези, които предпочитат по-скоро да работят в бизнес среда, отколкото да разработват софтуер, или имат желание да съчетават и двете възможности, ще изберат магистърската програма "Бизнес информационни технологии с английски език".

Сегашни и бъдещи учители по математика, информатика, информационни технологии могат да придобият магистърска степен в съответната дисциплина, по която преподават или към която желаят да се насочат.

Хората от приложната сфера, работещи с математика, също могат да продължат образованието си по приложна математика.

За бакалаври, завършили специалност от научното направление на съответната магистратура, обучението е с продължителност 1 година, а за бакалаврите, завършили в други направления - 2 години.

Информация за всички бакалавърски и магистърски програми на Факултета по математика и информатика на ПУ "Паисий Хилендарски" представя специализирания сайт на ФМИ: http://fmi-plovdiv.org. За бакалавърски програми: http://fmi-plovdiv.org/index.jsp?id=1387&ln=1; за магистърски програми: http://fmi-plovdiv.org/index.jsp?id=1388&ln=1








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пълен майтап... отдавна не отговарят на нуждите на ИТ сектора. Не разбраха, че докато не разкарат тежката математика, няма как да стане, защото тя изяжда времето, през което студентите трябва да се обучават на други неща. Знанията, които университета дава са непълни - можете да започнете да работите в ИТ сектора като стажант някъде по фирмите за смешни пари... това, че вадят специалисти, изобщо не е вярно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив задържаха испанец за опит за убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: