ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обвинен за подкуп пловдивски професор: Името ми бе опетнено!
Автор: Мариана Панчева 16:05 / 22.05.2017Коментари (14)12724
"Желая да остана на работа, за да изчистя своето име, което бе опетнено." Това заяви пред съда Николай Банков, ръководите катедра "Електроника и електротехника", обвинен в уреждане на изпити срещу пари, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

"Няма как клиентът ми да попрече на разследването, тъй като от 3-те тома по досъдебното производство личи, че повечето разпити са проведени и повечето протоколи събрани. Т.е. повечето процесуални действия вече са извършени и няма как той да застраши разследването", заяви адвокатът на Банков Пламен Бонев. 

"Банков работи от 25 години в университета, има куп награди и грамоти. Не е поискал 600 лева подкуп, не е и получил нищо. Някой е направил нещо от негово име, спекулира се с неговото име и затова сме в тази ситуация", категоричен бе защитникът. 

"Умишлено и пресилено бе задържането му за 72 часа, пресилена е и забраната да напуска България, пресилен е дори този процес сега."

Обвинението обаче настоя за отстраняването от длъжност на Банков с аргумент, че е извършил тежко умишлено престъпление и точно заради служебното си положение може да повлияе на администрацията и студентите при провеждане на разследването. 



Още по темата: общо новини по темата: 33
09.12.2019 »
02.12.2019 »
14.11.2019 »
28.10.2019 »
10.07.2019 »
09.07.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И двамата имат чисто съдебно (или мръсно неразкрито) минало, "впечатляваща" научна кариера със "световно" значение за науката и практиката, добри и грижовни съпрузи, родители и дядовци, изобщо - пример за поколенията! Но народът е казал - никога не е късно да станеш за резил...
+1
 
 
Като една бивша възпитаничка на УХТ ще кажа, че винаги е имало купуване на изпити и това винаги е било всеизвестна тайна. Някои колеги си ги купуваха, други учеха, трети преписваха, четвърти...кой знае...схеми всякакви. И по мое време си имаше тарифи (има-няма 15 години). Една от най-неподкупните - Златанова - е тя вземаше най-скъпо!!! Това беше последният и най-тежък изпит, който оставаше да взема за да се дипломирам. Реших, че не ми се работи 3 месеца за нейния изпит и такива грешни пари няма да дам, така че се наложи да си го взема по стандартния начин :) Сега като чета коментарите колко са свестни всички и как всичко е инсценирано - не ме разсмивайте! Почти няма изпит, който не може да бъде купен! Хайде да не се заблуждаваме! Моят избор беше да не плащам и НЕ СЪМ ПЛАЩАЛА, но познавах колеги, които си плащаха и си вземаха изпитите на редовна сесия без проблем, въпреки че нищо не знаеха! А Василев беше от преподавателите, които харесвах, които се изразяват добре, имат стабилна психика и ясни критерии за оценяване. Жалко, че той ще е жертвения агнец, но да ми се говори, че е натопен... хайде моля!
-2
 
 
Познавам, макар и не лично, проф. Василев. Контактувал съм с него, засичал съм го по журита и конференции. След случая коментирах с колеги, които го познават по-добре от мен. Всички от тях са изненадани и не вярват, че е взимал пари по този начин. Също така, ако погледнете коментарите, ще видите, че много рядко някой студент се изказва срещу него в този смисъл (за разлика от другия професор, който въобще не познавам). Тъй като поназнайвам туй-онуй за УХТ, аз си мисля, че знам какво се е случило. Вероятно т. н. "дилъри" наистина са уреждали изпити. Но, това е ставало по друг начин, най-вероятно в канцелариите на съответния факултет - това е универсален и удобен способ, а и не е прецедент. Изпитите на Василев са в първи или втори курс, той изпитва стотици студенти и едва ли ги помни всичките, нито пък си прави труда да следи какво се случва с тях по-нататък - никой преподавател не го прави. Спокойно на някой завършващ може да му се промени оценката в съответните протоколи - сега всичко е електронно - достатъчно е секретарката в съответната канцелария да отдели 1-2 минути. Никой няма да се усети и да тръгне да проверява съответствие с евентуална книжна версия на протокола, която обикновено се губи в тези канцеларии. Разбира се, дилърите за пред студентите казват, че дават парите на еди-кой си преподавател - нормално е да ги лъжат. Вероятно Василев е изгърмял, за да се прикрие истинската схема. Но, според мен, няма да успеят да го осъдят поради липса на доказателства. Съответно, той ще заведе дело и ще го спечели - сигурен съм, че ще го направи. Не знам каква е истината, но смятам, че съм прав в предположенията си.
+4
 
 
Няма дим без огън, казва народът. Корупцията е навсякъде в България, вкл. и в университетите. Тези двама "професори" не са единствените сред "академичните среди", които "продават" изпити, но по някаква си сгода са избрани за изкупителни жертви. Като пример: не случайно на Университета за Национално и Световно Стопанство казват, че УНСС означавало "Утре Носете Съответната сума".
-2
 
 
Познавам лично Николай Банков и твърдя, че е свястен и честен човек, според мен не би взимал подкупи. Най-вероятно някой го е натопил заради лична вражда...
+1
 
 
Доколкото виждам, обвинението не разполага с нито един епизод за корупцията на този Николай Банков. Лов на вещици ли има? Вместо да осъдят бивши и настоящи министри, търсят под вола теле. Какво стана с Вальо Топлото, Румен Овчаров, Мария Мургина, Сергей Станишев...?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: