ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (24)
Две световни титли донесоха в Пловдив талантливи момичета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 29.05.2017Коментари (1)3622
©
За трети път талантливата балерина Виктория Илиева се окичи със злато на Световния шампионат по танци в Хърватска. Този път вече и при сеньорите. Танцът на Виктория беше създаден от младата хореографка, студентка "Балетна педагогика" в АМТИИ - Василена Шопова, печелила пет пъти световна титла. Виктория е възпитаничка на музикалното училище в Пловдив, от класа на Галина Гешева. От една година е част и от балетни постановки на пловдивска опера.

Танцьорка с държавна стипендия за даровити деца в областта на танцовото изкуство спечели другата световна титла при юношите. Това е чаровната Стела Боянова от 8-б клас на СУ "Паисий Хилендарски". До последния ден, преди заминаването, семейството й изработваха уникалния костюм, с който да пресъздаде културата на Боливуд. Ето че съвместните усилия на педагог и родители доведоха до най-високото признание за нашето момиче.

Най-младата състезателка на Спортен клуб "ЕРА", с първо сериозно състезание от такъв ранг, първокласничката Милка Георгиева от НУ "Пенчо Славейков", завоюва Вицесветовна титла при най-малките. Тя е пример, как "труд на халост няма". Изключително дисциплинираната и талантлива Милка прекарва часове в залата, като пренася у дома немалка част от акробатичните елементи, зададени от старши треньорката Кремена Шопова. Тя замина с майка си и "разби" конкуренцията, като се изкачи на почетната стълбица със сребро.

От 24-29 май се състезаваха над 7000 състезатели от 55 държави за "Световните майстори на танца" /World Dance Masters/. Събитието се излъчваше от 12 национални телевизии, включително и от Южна Африка. 

"ЕРА" имаше спечелени още квоти в дуети, групи и формации, при това само в Лига А, но не можа да събере достатъчно средства, за да изпрати целия отбор. Въпреки всичко, школата продължава и през лятото непрекъснати занимания в залите на Военен клуб и Дома на културата. Средата на юни предстои премиерата на най-новия им танцов спектакъл "Алиса в страната на чудесата". Все още има незаети роли и позиции за тези, които искат да бъдат част от "чудесата" на ЕРА.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Благодарим за вниманието, Plovdiv24! Много сме горди и щастливи! Искаме да обявим на всички нови деца и младежи, че отваряме широко вратите си в "ковачницата за шампиони"- ЕРА! Потърсете ни! <3
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Вики Радева с бронзов медал в Австрия, заминава за Гърция за Евро 2024
Победи с 6:2 и 4:1 за Стамен Белчев в срещите с Ботев
Спартак се готви усилено за дербито със Саяна
Стамен Белчев обяви: Голямата цел е спечелването на Купата на България!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: