ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Адвокат: Това дете не е закоравял престъпник! Прокуратурата: Какво дете?
Автор: Мариана Панчева 17:47 / 31.05.2017Коментари (119)32389
"Смущаващо е, че толкова много хора - родители, учители, приятели, са се подписали в защита на човек, прегазил жена на пешеходна пътека и избягал. Това е показателно за обществото ни и каква оценка има то относно случващото се в страната".

Това заяви прокурор Атанас Янков в съдебната зала днес по повод случая с 19-годишния Асен Гюрганчев, обвинен в това, че на 13 април 2017 г. е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Бонка Куманова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Гюрганчев поиска да бъде освободен от ареста, но съдът не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение. 
 
"Категорично не сме общество, което толерира подобни деяния, но не бива да бъдем толкова крайни в анализа на фактите", коментира защитата на Гюрганчев - адвокат Константин Давчев. Той изтъкна и факта, че жертвата също е имала известна вина за смъртта си, загатвайки за изводите от експертизата, базирани на разкази на свидетели. Адвокат Давчев обрисува Асен като добро дете, съвестен младеж, обичан от приятели, осъзнал вината си и разкаял се. 

"В млада пълнолетна възраст е, едва 19-годишен, живее в Пловдив с родителите си, има отлични характеристики, в негова подкрепа има подписка със стотици подписи от съученици, учители, познати, приятели. Това е лице с ниска степен на опасност, без антипрояви и до този случай без нарушение по ЗДП. Затова сега тази мярка не бива да се превръща в наказание"

А и напускането на местопрестъплението не е предпоставка, че сега ще се укрие, категоричен бе Давчев. Избягал е, а след това е опитал да заличи следите си единствено от страх, категоричен бе той.  

"Това дете не е закоравял престъпник, за да избяга и да крои планове да се крие. Мотивите му са уплаха, уплаха като ответна реакция, воден от вътрешни чувства и емоции. Поправянето на автомобила не е замитане на следите, а Асен - като възпитано дете, таящо уважение към родителите си, чисто и просто е искал да ремонтира колата. Ако е искал да избяга, е имал цял ден и цяла нощ. И защо да поправя колата, нея е можел да зареже и да се скрие. Но къде ще избяга, къде ще се скрие това момче на 20 години?".

Обвиняемият целенасочено и съзнателно е напуснал местопроизшествието, и второ - след катастрофата сам е започнал да търси помощ за отстраняване щетите по колата. 

"Това е демонстрация на желание да избегне наказателна отговорност. А и да не подценяваме възрастта на Асен. Постоянно се казва "дете", а той е пълнолетен, носещ своята отговорност. Така че да говорим за детска постъпка е неуместно, а заличаване на следите пък не е ремонт, а заличаване съпричастността към престъплението", категоричен бе прокурор Янков. В крайна сметка съдът определи срок от 3 дни за ново обжалване на мярката за неотклонение "задържане под стража". 





Още по темата: общо новини по темата: 35
07.03.2018 »
01.11.2017 »
31.10.2017 »
31.10.2017 »
31.10.2017 »
29.10.2017 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Той затова българина е на тоя хал,защото живее с мнението на хората
-1
 
 
Всички са застанали с имената си госпожа,а дали го защитават е друг въпрос,запознайте се със случая с подписката и тогава се изказвайте
+3
 
 
Стига вече!!! Децата не карат коли, а ги возят!!!! Действията му са целенасочени към прикриване на следите от престъплението!!!!
0
 
 
Пуснете го детето, само така роднините на загиналата ще могат да се погрижат за него:) И след няколко такива случая, май ще е по-безопасно за всички такива примати да се задържат в ареста, включително и за него :)
+4
 
 
като е "дете", защо са му дали да кара ,а?
+2
 
 
Подкрепят го докато някой не ги отнесе тях или техен роднина. Човек трябва да си понася последствията и да носи отговорност, поне да беше останал след като я е блъснал, куче да е пак трябва да спреш каква душа носи този не знам. Никой не иска в затвора още повече детето или най-добрия ти приятел да влиза там. Накрая го изкарайте герой, не бил такъв не бил онакъв, какво като е утрепал жена и е избягал като първата п*тка. Бил се стреснал, тинейджър бил, на 19г си е много голям даже. П.С - Всички си изказваме мнението от гледната точка на хора, които не са преживяли такова нещо и никой от нас не знае как би реагирал в такава ситуация, но при положение че вече има камери почти на всяко кръстовище и е станало пред голямо заведение, трябва да си страшно малоумен, за да избягаш..
0
 
 
Да ти ги изкарам и какво ще стане,я кажи?
0
 
 
#Българиябезобразия ни заливат, трябва промяна!
+1
 
 
Проблема на обществото е, че общество вече няма. Всеки, който се види с малко пари, решава, че е нещо повече от другите. Отначало решава, че не носи отговорност пред обществото и съвсем нормално решава и че не носи отговорност пред закона. Ако направиш забележка на някой, че е паркирал лошо, че е направил опасна маневра, че кара бързо, само ще те напсува - "Някакъв цървул ще ми държи сметка" И когато дойде логичното - инциденти с фатален край, той си знае, че е нещо повече от другите и закона не важи за него. И не е той виновен, че е прегазил човек, а наглеца осмелил се да се пресича на пешеходна пътека пред него. Думите на адвоката не са ли пълна наглост? Този човек не го ли е срам да говори така? Не се ли гаври и подиграва с хората? Как да не му пожелаеш от сърце някое добро дете с някоя мощна кола да прегази някой негов близък? Така наречените озверели хора, всъщност искат само едно - когато са на пътя да има сигурност и отговорност. И когато отговорността я няма, поради липса на общество, ние разчитаме на съдии, прокурори и адвокати, да наложат насила ред и справедливост. Жалкото е, че близките на тези, които трябва да ни пазят се возят в скъпи и сигурни автомобили и оцеляват и в тежки катастрофи, а тези които трябва да бъдат защитени, са на пешеходните пътеки или режат старите трошки за да вадят труповете им.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: