ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Задържаха мъж за сводничество
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:50 / 01.06.2017Коментари (0)3717
©
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Калин В., на 50 г., за сводничество на жени към проституция и за набиране и транспортиране на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия при условията на опасен рецидив.

Днес Районен съд-Пловдив наложи на Калин наказание от три години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален "строг" режим и глоба в размер на 20 000 лева. Делото се гледа по съкратеното съдебно следствие /Глава ХХVІІ НПК/ и поради тази причина присъдата бе редуцирана с една трета. Калин се признава за виновен.

Калин е бил осъждан за сводничество. След като напуснал затвора през 2015 г., започнал да публикува в различни интернет сайтове обяви за предлагане на компаньонки за сексуални услуги. Той посочвал мобилен телефон, на който клиентите да се обаждат. В обявите включвал снимка на момиче и изброявал предлаганите сексуални услуги, като цената за един час била 100 лева и се увеличавала спрямо исканите от клиента "допълнителни екстри". 

Поръчките приемал той или някоя от компаньонките, на която имал доверие. Жените били превозвани до посочени от клиентите адреси с автомобили на обвиняемия. Практиката била част от заработената сума да се поделя между обвиняемия и жената. По делото е установено, че Калин използвал за предоставяне на сексуални услуги три жени, на възраст от 23 г. до 25 г. 

На 28 май 2016 г. трима турски гражданин се обадили по телефона на Калин и поръчали три жени за сексуални услуги. Обвиняемият повикал свой познат, с когото закарали две от жените с автомобил до посочен адрес в центъра на Пловдив. Калин по-късно е бил задържан от полицията и е образувано досъдебното производство, по което днес същият получи присъда.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Пловдив в 15-дневен срок. Днес, 1 юни 2017 г., по искане на Районна прокуратура-Пловдив, след приключване на делото и постановяване на осъдителната присъда, съдът промени мярката за неотклонение на Калин от "подписка" в "задържане под стража" и той бе отведен от служители на "Съдебна охрана" от залата в ареста в Пловдив. 

По същото делото Калин първоначално е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража", но същата му е изменена в подписка, тъй като по друго дело /за шофиране в пияно състояние/ е бил осъден на "лишаване от свобода" за срок от 9 месеца и е бил преведен от ареста в затвора на 24.06.2016 г. за изтърпяване на това наказание. По искане на прокуратурата на 11.01.2017 г. на основание чл. 68, ал.7 от НПК Пловдивски районен съд е наложил на подсъдимия Калин мярка" Забрана за напускане пределите на Република България".

На делото днес прокуратурата представи уведомление, че на 31 май 2017 г. Калин е бил задържан в Пловдив от служители на отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР-Пловдив при акция за противодействие на престъпления, свързани с проституция, трафика на хора и сексуална експлоатация на лица от женски пол. По случая се води отделно досъдебно производство в Районна прокуратура-Пловдив. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: