ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Простреляният от озверял военен в Пловдив разкри потресаващи подробности
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:23 / 05.06.2017Коментари (39)35847
Веселин Балев, който бе прострелян и едва оживя, проговори. 44-годишният мъж едва не бе убит от озверял военен. Той бе с опасност за живота, с голяма кръвозагуба, само бързата намеса на лекарите, които за щастие реагирали скоростно, го е спасила. Скандалът гръмна в събота сутринта. Двете деца на Балев разхождали питбулите си в квартал "Тракия" в Пловдив, където семейството живее. 

Кучетата видели котки пред блока и ги подгонили. Това вбесило бившия военен Димитър, който започнал да псува и заплашва 13-годишното момче и 15-годишното момиче. Притеснена, дъщерята на Веселин Балев му се обадила и казала какво се случва. Бащата слязъл пред блока, в този момент се появил 56-годишният агресор. 

Прострелял в крака Балев, после едното куче. Преди това обаче стрелял по децата. За щастие не ги улучил. Бившият военен е стрелял с пистолет "Макаров". Беше арестуван за 72 часа, прокуратурата му повдигна обвинение за опит за убийство. Ето какво разказва пред "Блиц" в ексклузивно интервю от болничната стая простреляния Веселин Балев.  

- Г-н Балев, как сте, слава Богу, сте жив? 

- Държа се. Оперираха ми крака, счупена ми е подбедрената кост. Не мога да ставам. На легло съм в болница и не се знае още колко време ще остана неподвижен. 

- Какво се случи, помните ли? 

- Дъщеря ми се обади, беше много притеснена, каза, че някакъв човек крещял по тях: "Ще ви изтрепя". Те разхождаха кучетата долу. Два питбула имаме. Всички наоколо знаят, че животните не са агресивни. Децата в махалата са израснали с тях. Този човек бил на терасата, когато кучетата подгонили някакви улични котки. Той се ядосал. Аз слязох веднага, отидох да го търся, но не намерих адреса. 

Отидох навън при децата. В този момент той се появи с боен пистолет и стреля. Първо стреля по децата. За щастие не ги улучи. После стреля по мен. Рани ме в крака, аз паднах на земята, започнах да вия от болка. Кучетата веднага дойдоха при мен и легнаха. Той продължи да стреля по тях, изпразни цял пълнител, въпреки че животните бяха легнали до мен и можеше пак да ме улучи. Рани единият питбул. Не го смути нито моят ужас, нито писъците на децата. Гледаше ме в очите и стреляше. Беше на 3 метра от мен.  

- Вие познавате ли този човек? 

- Не, никога преди не съм го виждал. Той отскоро се е пренесъл да живее някъде до нас.  

- Как са децата ви сега? 

- В стрес са, уплашени са, с тях работят психолози. Съпругата ми също не е добре, много е стресирана и притеснена. Никога досега там, където живеем, не имало такива агресии. Та той можеше да ни избие.  

- Кучето ще оживее ли? 

- За щастие Нерон беше опериран и ще оживее. 

- Какво работите вие? 

- Занимавам се със строителство. Сега това, че лежа и не знам колко време ще съм неподвижен, също ме притеснява. Няма да мога да ходя на работа. 

- Какво наказание искате за стрелеца? 

- Адекватно. Искам да се приложи цялата сила на закона и да получи реална присъда. Това си беше опит за убийство - и на мен, и на децата.


Още по темата: общо новини по темата: 6
08.10.2019 »
07.06.2017 »
06.06.2017 »
03.06.2017 »
03.06.2017 »
03.06.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Прочетете коментарите на "Големия Томи". Според мен, там е истината.
+4
 
 
Истината е че не е стрелял по децата изобщо,стрелял е когато кучетата са били насъскани срещу него и са тръгнали да го хапят,след това се е появил бащата и той го гръмнал в крака....но това в никакъв случай не е опрадание ...
+2
 
 
Хора ориентирайте се и се огледайте къде живеете. Не виждате ли, че навсякъде има площадки за кучета и всички паркове са осрани от тях. Децата няма къде да играят няма детски площадки. трябва строги мерки и контрол за хората имащи кучета, но никой не го е*ава за нищо. Не разбрахте ли, че ако убиеш домашен любимец ще лежиш, а човешкия живот е между 5000 и 10000лв. Така че човека го е използвал при самозащита.
+4
 
 
Тоя боклук се е изкарал света вода,всички в квартала знаят че е долен пропаднал тип.Скандалите с децата му и кучетата нямат спиране...статията няма общо с истината...не мисля че точно със стрелба нещата ще се оправят защото сега започва едно размотаване по разпити и дела...
-1
 
 
По точно собсвениците на оръжие тр да се размислят за тежестта на един патрон
+4
 
 
Въпросните деца от много време тормозят хората в района с кучетата си,и да имало е стара вражда,и да кучетата са били насъскани срещу въпросния стрелец,но това не го опрадава защото той не е бил на пътя с пистолета а си е бил на терасата,взел е пистолета си и слязъл долу,което май говори за някакъв умисъл....
+10
 
 
Докато живеех в Дания се чудих защо не виждам такива породи кучета по улиците, въпреки че там имаше много четириноги. Оказа се, че е забранено със закон да имаш питбул... Относно по темата - кой знае какво всъщност се е случило.
+9
 
 
За да има "баланс" дайте и гледната точка на военния!Защо ни го спестявате?Или е по-важно да се покажем като филантропи пишейки само едностранни новини.
0
 
 
Няма лоши ку4ета има лоши стопани а ли4но на Веселин ку4етата мога да кайа 4е са много спокоини ку4ета
+5
 
 
този изперкал военен трябва да си понесе наказанието защото е стрелял по деца а това е опит за убийство, и кучетата нямат вина което и да е куче като види котка ще я подгони аз имам приятели които имат питбули и неса въобще агре сивни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: