ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Прокуратурата обвини психопата, заклал по особено жесток начин възрастно семейство
Автор: Васил Динев 13:33 / 07.06.2017Коментари (5)4885
© btv
Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе в съда обвинителен акт спрямо Иван Николов, на 31 г., за това, че по расистки подбуди умишлено е умъртвил повече от едно лице, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост - престъпление по чл. 116 ал. 1 т.4, т.6 предл. 3 и 4 и т. 11, предл. 2 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс и за това, че по расистки подбуди е причинил леки телесни повреди на повече от едно лице - престъпление по чл. 131 ал.1 т.4 предл.3 и т.12 предл. 2 във връзка с чл.130 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 5 ноември 2016 г. в Пазарджик, обвиняемият Иван влязъл в къщата на 77-годишния А.И. и съпругата му В. И., на 68 г. Жената седяла на леглото, а съпругът й бил легнал на дивана. Обвиняемият носел нож в дясната си ръка и се насочил към тях. Той намушкал с ножа в гърдите А.И., а на съпругата му нанесъл удари в гърба. След това обвиняемият, влачейки, изнесъл трупа на мъжа на двора, а после и на улицата, забил нож в корема му и си тръгнал към дома.

На 6 ноември 2016 г., сутринта, обвиняемият Иван излязъл от дома си в Пазарджик, като носел въздушна пушка. Отишъл в градинката пред жилищен блок, като имал намерението да привлече вниманието, за да се "вдигнат хората на революция". С въздушната пушка стрелял по гаражна врата и по прозорците на един от жилищните блокове, но никой не му обърнал внимание. Видял няколко жени, които вървели по улицата, и произвел два изстрела, като ранил две от тях в краката. Непосредствено след това бил задържан от полицията.

По делото са били извършени множество експертизи: за ДНК изследване на биологичен материал, съдебномедицински, балистични, дактилоскопни, комплексни психиатрични и психологични. Установено е, че обвиняемият Иван Н. е могъл да разбира свойството и значението на извършеното от него и да ръководи постъпките си. Той е криминално проявен, осъждан, търпял е и ефективно наказания "лишаване от свобода". Последното му осъждане е от месец март 2008 г. Още като непълнолетен обвиняемият Иван Н. започнал употребата на наркотични вещества, което наложило нееднократното му включване в лечебни програми.

Според медицинската експертиза двамата съпрузи са починали от причинените множество прободно-порезни рани. По тялото на А.И е имало 14 прободно-порезни рани в областта на гърдите, челото, корема, крайниците, а по тялото на В.И. - 9 прободно-порезни рани в шията и гърба. Причините и условията, способствали извършване на престъпленията се коренят в личностовите особености на обвиняемия, дискриминационните му нагласи, в грубото незачитане на личността, живота и телесната неприкосновеност. Предстои Окръжен съд-Пазарджик да насрочи първо заседание по делото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ако Окръжен съд Пазарджик го осъди толкова бързо, колкото време беше нужно за Ахмед Муса и групата за радикален ислям, Иван Николов директно трябва да се пенсионира. Направо да му пращат документите в НОИ. Разбирам, че са нужни поне 2-3 години, за да се насрочи първо заседание по делото. След това 5-6 години отлагане поради неявяване на починалите свидетели. Още 7-8 години за обжалване и какво става накрая? Помните ли какво беше казал Осама бен Ладен: "Ще се предам, ако ме съдят в България!" Вервайте ми, както казваше един познат.
+1
 
 
"Още като непълнолетен обвиняемият Иван Н. започнал употребата на наркотични вещества, което наложило нееднократното му включване в лечебни програми". КОМЕНТАР: Единствената ефективна програма за лечение на наркозависимостта е ИЗОЛИРАНЕ от обществото, за дълги години, докато индивидът се изчисти и се приучи към труд и зачитане на законите! При рецидив - изолиране завинаги! Всичко друго е тинтири-минтири за "усвояване" на средства по европейски програми без никакъв ефект...
0
 
 
Да го окачат на един ченгел и да пуснат конски мухи да го ядат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: