ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Собственикът на Prolift, в чийто асансьор бе блокирано дете: Асансьорите не са за сами деца
Автор: Мариана Панчева 09:43 / 13.06.2017Коментари (29)20129
© Plovdiv24.bg
"Това не е инцидент, а аварийно спиране." Това заяви за Plovdiv24.bg управителят на фирмата, поддържаща асансьора в блока на ул. "Тодор Влайков" 2, който миналата седмица пропадна заедно със 7-годишно детенце. 

След случилото се, както и след като от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор намекнаха, че ще отнемат разрешителното за дейност и на поддържащата, и на надзорната фирми, наш репортер се свърза с Румен Петров - шеф на Prolift - фирмата, посочена за сервиз на стикера, залепен на авариралия асансьор. В хода на разговора ни обаче стана ясно, че конкретният обект се поддържа от ЕТ "Медина - Румен Петров и синове", която е регистрирана на същия адрес и при отнемане на лиценза й договорите могат да се прехвърлят от едната на другата фирма. 

Петров бе категоричен, че асансьорът има досие, общото му състояние е добро, технически изправен е и обвини инспекторите, извършили проверка на фирмата след инцидента в няколко лъжи. 

"Лъжа е, че асансьорът не е минал задължителен преглед", посочи той. По думите му съоръжението има технически преглед, осъществен в 12-месечните срокове, а ревизионната книга е в държавния надзор. Противоречие откри и в твърдението, че по асансьора е извършен сериозен ремонт преди 4 месеца, когато (по думите му) реално става дума за смяна на лампа, кабел и монтиране на разговорно устройство. 

"Единственото, което не работи е разговорното устройство, защото липсва акумулаторната батерия. Това е."

Защо обаче го няма този така важен елемент, станал ли е обект на умишлена кражба, тепърва ще се изяснява. 

"В публичното пространство има едни именити телевизии, които бълват огън и жупел и кръв им тече от зъбите. Цялата работа е там, че докато не излезе официалният документ от Държавната агенцията за метрологичен контрол ние не може да вземем отношение. После ще видим как стоят нещата. И след това ще се видим в съда."

Клиентите си Румен Петров успокои, че няма от какво да се притесняват, тъй като хората му са отговорни и можещи и попита риторично: "Има ли някой, който да рискува човешкия живот?". 

А за детенцето, попаднало в злощастната ситуация, коментира единствено, че малчуганите по принцип не трябва да бъдат оставяни сами в асансьори. "Питам, след като неговите майка и баба са толкова заинтересовани, защо са го оставили да се движи само? Всички се притесняваме, но защо са оставили детето само? Аз не бих." 

Целият разговор с Румен Петров за още много интересни подробности по случая гледайте в интервюто на Plovdiv24.bg. 

Ние ще продължим да следим темата в очакване на резултатите от проверката на ДАМТН и решението на агенцията дали ще отнеме разрешителното на двете фирми, както и какво ще се случи с другите клиенти на фирмата.

Изпращайте ни и вашите читателски сигнали, мнения и коментари по темата на novini@plovdiv24.bg или от специалната ни страница Изпрати новина. 





Още по темата: общо новини по темата: 3
12.06.2017 »
06.06.2017 »
05.06.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Едно време като бяхме на около 7г. и се возихме постоянно по асансьорите без придружители и кво да не би да не сме станали хора!? То като е писано да стане/най-вече заради мърлявия контрол и работата през пръсти, а също и, че няма наказани/ не с придружител ами и с шефа на техниците да се качиш все тая!!!
-1
 
 
Да съгласен съм. Дете без придружител! Също стане ли нещо веднага за да е доволен народа се наказва фирмата поддържаща обекта. Но забравяме че по някога не зависи от нас. Тоя е техника.
-1
 
 
Абе нали все пак трябва да има някво ограничение в годините?! Плюс - минус няколко дни не са от значение. Може ли да влезнеш някъде, където иска 18+, а да ти остават дни до тогава - не. Нали по закон. Ама след 3 дена можеш. Та.. за асансьора... ми дали ша е на 7 и 5 дена или или на 7 без 5...
0
 
 
Имали сме случаИ на спрени асансьори с предписание, че са опасни и са за неотложен ремонт, но има 'майстори', които казват 'абе бал съм му м@йката, няма да ходя пеш', и си пускат асансьора. И после, КОГАТО стане белята, сервиза го обира!
0
 
 
После цъкайте минуси колкото щете. Тези в държавната агенция, поради честата им смяна / щото малък бюджет, нали/ , да ме простят, но имат жълто около устата. Освен наредбата да тълкуват от страната на непогрешимия, нищо друго не знаят. Бай ти Румен е работил като вол цял живот и разбира се доживя да го наричат "дъртак". Не се притеснявайте ! Скоро и такива като него няма да има. Ще спре асансьора и ще ходите пеша. С протокол за работещо разговорно устройство в джоба.
+2
 
 
Много от лаладжиите коментатори си нямат и най-малка представа за какво иде реч. Минал съм през доста асансьори за времето в което бях на практика/стаж/работа в асансьорен сервиз. ПОЧТИ ВСИЧКИ искат да се возят, но не и да плащат! Единици са входовете, в които има разбирателство и се събират необходимите средства за извънреден или планов ремонт. Българина е тъпо, нагло и просто животно, което не обича да плаща за услуги и ремонти. Чакали сме по няколко месеца да се съберат пари за осъществен ремонт със средства на сервиза. Шахтите са пълни с какви ли не боклуци, други боклуци пикаят в кабината и по вратите, в следствие на което заключалките ръждясват и вратите не се отварят и прочие и прочие... За счупените стъкла, бутониери и крушки да не говорим. Преди да си отворите устата /за някои коментиращи се отнася/, информирайте се малко!
0
 
 
Истината е, че или трябва да се сменят с нови, или ще е кърпеж.
-4
 
 
ХЕЙ ДЪРТАК ТОВА НЕ Е ОПРАВДАНИЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ И НА ТВОЯ РОДНИНА ТОВА ЛИ ЩЕШЕ ПАК ДА ТИ Е ОТГОВОРЪТ
-3
 
 
Като те гледам ти май си за придружител.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: