»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
„итателски
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
—амоуби се бивши€т първи секретар на Ѕ ѕ в ѕловдив
»зточник: plovdiv-online 19:31 / 18.06.2017 ќтпечатай »зпрати
©
Ѕивши€т първи секретар на Ѕ ѕ в ѕловдив ѕантелей ѕачов се самоуби снощи в дома си с личното си оръжие. ѕачов е бил изписан от болница с диагноза рак на дебелото черво. “€лото ще бъде кремирано и след това положено в урна. ѕантелей ѕачов е един от подкрепилите преврата срещу “одор ∆ивков през ноември 1989-а.

Ќа 26 ноември 1989-та ѕантелей ѕачов лично излиза пред демонстрантите на първи€ в ѕловдив митинг срещу Ѕ ѕ и усп€ва да спре разрастването на напрежението и призивите за атакуване на ѕартийни€ дом. ¬последствие е пратен от правителството на јндрей Ћуканов за български представител в комиси€та по закриване на —ъвета за икономическа взаимопомощ /—»¬/ на страните от ¬аршавски€ договор.—лед като се завръща от тази си миси€, ѕантелей ѕачов се пенсионира.

ѕантелей ѕачов е роден на 24 февруари 1939 г. в јсеновград в семейството на комунистически€ активист Ћазар ѕачов, осъден на смърт и екзекутиран през 1942 г. и Ѕела —имеонова  л€шева.†—лед гимнази€та започва работа като работник в завод "Ѕалкан" в ѕловдив.

„лен е на Ѕ ѕ от 1964 г. «авършва инженерна физика в »нститута за стомана и сплави в ћосква и през 1967 - 1975 г. е заместник-директор на «авода за пишещи машини "ћарица" в ѕловдив.†„лен е на бюрото на √радски€ комитет в ѕловдив. —лед това е на работа в апарата на Ѕ ѕ в ѕловдив, като през 1984 г. оглав€ва градски€ комитет. ѕрез 1977 г. завършва јќЌ—”.

«авръща се в ѕловдив, където работи като инструктор в ќкръжни€ комитет на Ѕ ѕ и секретар на ќбщински€ партиен комитет. ќт 1981 г. е секретар на ќкръжни€ комитет на Ѕ ѕ, отговар€щ за организационните въпроси, а от 1984 г. е първи секретар на ќбщински€ комитет на Ѕ ѕ в ѕловдив.

ќт 1981 г. е кандидат-член, а от 1986 г. - член на ÷ентрални€ комитет на Ѕ ѕ. Ќа 16 ноември 1989 г. е избран и за член на ѕолитбюро и остава на този пост до кра€ на €нуари следващата година.«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
„удесна новина! ћол€,всички всички бивши и сегашни членове на бкп-то да последват примера му!
-1
 
 
ћного ми е интересно на н€кои от всички ,,анализатори,,тук,ако случайно им постав€т тази диагноза ,както на ѕачов,дали ще имат смелостта и куража да стор€т това,което е извършил той?!?»ли само стихи€та ви е в оплюването,хуленето,злобата и ненавистта към всичко заобикал€що?Ќаистина сме много кофти народ....ама много!
-1
 
 
≈динственото му добро дело през ока€ни€ му животец
-1
 
 
≈й гнусен пал€чо защо се самоуби ве мръсник долен.....на това ли те научи Ѕ ѕ.....айде бори се мъжки с болеста както пишеха на времето комун€гите за партизаните че сте €ли корени от дърветата.....колко хора пропищ€ха от вас мръсна измет....ами всички останали нормални българи как приемат тази болест и от не€ си отиват.....разликата е че те са много по достойни от теб мръсна гнидо долна.
+1
 
 
Ѕќ Ћ” Џ“  ќ…“ќ ”Ќ»ўќ∆» ѕ»Ў≈ў» ћјЎ»Ќ» » ѕќƒЋя ¬ќƒј Ќј јћ≈–» јЌ— »я ƒ»–≈ “ќ– Ѕ»—≈– ƒ»ћ»“–ќ¬ „ќ¬≈ Џ“  ќ…“ќ ¬Џ—“јЌќ¬» ѕ»Ў.ћјЎ. —јћќ «ј Ў≈—“ ћ≈—≈÷ј » ѕ–ќЅ» Ќј яѕќЌ— »я“ ѕј«ј– Ќќ  ќћ”Ќя√»“≈ ∆≈—“ќ ќ ћ” «ј¬»ƒя’ј » ћ” ѕќƒЋя’ј ¬ќƒј Ќќ Ѕќ√ «јЅј¬я Ќќ Ќ≈ «јЅ–ј¬я
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћай 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
¬  ¬иктори€ ¬олей, сезон 2017/2018
‘  ћарица, сезон 2017/2018
“¬ сезон 2017/2018
24 май: ƒен на слав€нската писменост и култура
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
 акво всъщност тр€бва да се случи с ѕартийни€ дом?
–еконструкци€!
—ъбар€не и постро€ване на нова сграда
—ъбар€не на сградата, постро€ване на хубава опера, отвар€не на гледката към планината
Ќе мога да прецен€
ƒруго
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2016 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта. ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: