ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министър Павлова: Председателството е шанс да променим имиджа на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:41 / 19.06.2017Коментари (1)1850
©
"Председателството е шанс да променим имиджа на България", заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по Би Ти Ви. "Ползите и печалбата от него са преки и косвени. В България по време на председателството ще пристигнат 22 000 души. Това са държавни глави, министър-председатели, министри, експерти, представители на неправителствени и други организации", посочи министър Павлова. Тя подчерта, че това е добра възможност за българския бизнес и икономиката ни, тъй като хотелите, ресторантите, дори магазините за сувенири ще посрещат всички тези гости. 

"Държа да отбележа, че техните разходи не са за сметка на българската държава", каза още Павлова. Посещението, самолетните билети, нощувките и другите разходи са за сметка на очакваните гости. Единственият ангажимент на държавата ни е към премиерите и министрите, които пристигат, плюс към още един техен придружител.

"Втората възможност, която дава председателството, е България да бъде представена и опозната не само в ролята си на балансьор и медиатор, което е много важно като председателстваща Съвета на ЕС, но и да покажем всичко, с което е непозната. Например България не е позната със своето културно-историческо наследство", допълни министър Павлова.

"Председателствата идват и си отиват ротационно на всеки шест месеца. Но ние имаме по-голяма амбиция и бих казала - с покритие в няколко аспекта. Първо да покажем, че не сме просто една държава в задния двор на Европа, а сме външна граница, която както и досега добре пази Европа", заяви министър Павлова. Тя допълни, че можем да бъдем балансьор, а и сме призвани да бъдем арбитър в тежките преговори и триалози, които ще се наложи да водим по време на Българското председателство. Става дума за темите Брекзит, бъдещето на Европа, на кохезионната политика след 2020 г. и най-важната тема за България - ситуацията на Балканите и Югоизточна Европа.

"България може и трябва да бъде лидер на Балканите. Трябва да протегнем ръка към нашите съседи и в духа на мира и добросъседството да помогнем", каза министър Павлова.

По отношение на утвърдения тригодишен бюджет за подготовката и провеждането на Българското председателство, който е 150 милиона лева, министърът подчерта, че в него се включва и подобрението на сградния фонд на НДК, на резиденция "Бояна" и на други допълнителни инфраструктурни обекти. Останалите държави, когато правят изчисления и подават отчетите си за разходите на своето председателство, не включват в тях изразходените средства за сградния фонд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Шанс беше рожденния ден на Симеон, но беше пропуснат. И следващия ще бъде пропуснат. Нашите политици от далавери, нямат време за работа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: