ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Страшна трагедия раздели щастливо семейство завинаги, жената иска справедливост!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 20.06.2017Коментари (3)53580
© Монитор
Вдовица на загинал при катастрофа на 17 февруари т.г. професионален шофьор от Кричим търси свидетели на жестокия инцидент, за да изчисти паметта на съпруга си. Само ден след катастрофата, без дори да е била изготвена автотехническата експертиза за механизма на произшествието, дознател от полицията й казал, че мъжът й е карал с много висока скорост и сам е причинил смъртта си. Въпреки че била все още в шок, Евелина не повярвала и започнала сама да търси факти какво точно се е случило със съпруга й Стоян Атанасов рано сутринта във фаталния ден на пътя между Индустриалната зона край село Стряма и автомагистрала "Тракия".

36-годишният й съпруг и баща на 10-годишния им син Георги бил изключително внимателен шофьор. Евелина е категорична, че Стоян никога не би превишил скоростта, за да се прибере с минута-две по-бързо. Казва, че той и на нея понякога се е карал, ако я усетел да кара бързо. Бил дисциплиниран шофьор, защото му се налагало да кара и деца, а и работници с микробуса си. Младото семейство имало малка фирма за транспортни услуги в Кричим.

Притежавали няколко микробуса, които и Стоян, и Евелина шофирали. Приживе мъжът й теглил кредити, за да развие бизнеса си и да купи автобус. Във фаталния ден Стоян Атанасов трябвало рано сутринта да закара работници в Индустриалната зона, след което да се върне в Кричим. Преди да тръгне, той оставил на Евелина якето си и я помолил да му го изпере. Всичко това младата жена разказва през сълзи, защото в деня след катастрофата от полицията й намекнали, че има вероятност мъжът й едва ли не да се е самоубил или че сам си е бил виновен за катастрофата. 

"Как е възможно човек, който имаше прекрасно семейство, добър бизнес, не сме имали никакви проблеми тогава, да тръгне да се самоубива, ама преди това да ми остави якето си да го пера?!", се пита Евелина.

Катастрофата станала в 8,50 часа на прав участък от пътя преди резервата "Чекерица". Стоян вече бил оставил работниците в Индустриалната зона и шофирал към магистрала "Тракия", за да се прибира в Кричим, когато станало немислимото. "Предполага се, че е имало и друг участник в катастрофата, но още няма доказателства, защото не е готова автотехническата експертиза. Белият микробус, който Стоян е шофирал, е застърган от едната си страна", обяснява почернената жена. 

Предположенията са, че ремаркето на камион, който е пътувал към индустриалната зона и вероятно е карал с висока скорост, когато се е разминавал с микробуса, е поднесло и е ударило Стоян. Ударът изхвърлил буса вдясно от пътя, през канал до шосето, след което се е спрял в земеделски земи. Въпреки нищожното време за реакция Стоян е успял да извърти крайно наляво волана на микробуса си в последен отчаян опит да го върне обратно на пътя.

Разследването на вдовицата до момента е установило, че камери били заснели на паркинга на голям логистичен център в Индустриалната зона минути след тежката катастрофа шофьор на камион да оглежда возилото си. Този мъж бил установен от полицията и бил разпитан, но пред ченгетата той заявил: "Чух някакъв шум, но нищо не съм видял".

"Няма как да не видиш 7-8-метров бус! Според мен този камион е засякъл Стоян и най-вероятно ремаркето му е поднесло, като така е изхвърлило мъжа ми в канавката. Той от 14 години возеше работници. Имаме вътрешен лиценз за транспортните услуги. Бизнесът ни е законен. Возеше и много деца по екскурзии, а често пъти плащаше на инвалиди сметките по заведения. Пенсионерки от съседните села също е возил напълно безплатно на екскурзии. Такъв човек беше мъжът ми. Много беше опитен", казва Евелина. 

Тя е категорична, че ще се бори докрай истината за смъртта на съпруга й да излезе наяве. Затова търси свидетели на жестоката катастрофа от 17 февруари 2017 г., които да могат да разкажат какво са видели и дали наистина има втори участник с камион в произшествието.

"Всяка сутрин в 9,30 часа Стоян ми носеше закуска, но в онзи ден той не се прибра. Няма как да стане тази катастрофа, освен ако бусът не е бил изблъскан. Аз видях буса след катастрофата - от началото до края по него има следи от друго превозно средство", категорична е Евелина. 

Тя уточнява, че съпругът й бил измил микробусът вечерта преди катастрофата. 

"Аз няма да ги оставя нещата така. Няма да мълча. Ходих да видя мястото на катастрофата. Виждаха се следите на микробуса на мъжа ми. Седмица-две преди катастрофата Стоян преди ми се оплакваше, че
©
Стоян, Евелина и синът им Георги преди трагедията
камионите по пътя от магистралата към село Стряма, карат много бясно. Оплакваше се от това какви шофьори има по пътя с тези камиони", казва Евелина. Въпреки че е било февруари, пътят е бил изчистен и сух, не е имало и мъгла.

"Искам разследващите да си свършат работата час по-скоро. Автотехническата експертиза трябва най-накрая да стане готова. Искам всички да разберат, че съпругът ми не е бил виновен за нищо. Това ще го докажа и до последно ще се боря", е категорична младата жена. 

Тя е обидена от това, че повече от 4 месеца няма никаква информация докъде е стигнало разследването, дали е установена вината на шофьора на камиона и ако това е така, защо той не е бил арестуван. В същото време банки и частни кредитори я притискат да връща заемите, които Стоян е теглил приживе за фирмата им. За да успее да погаси кредитите, Евелина е започнала да разпродава бусовете. 

От това също й е мъчно, защото малкият им транспортен бизнес бил граден в последните 14 години както от нея, така и най-вече от покойния й съпруг. Целта й е поне да запази дома си в Кричим, за да има къде да отгледа сина им Георги.

"Няма да допусна да изкарат Стоян виновен, защото така е най-лесно. Защото той е мъртъв и не може да се защити. Живият може да каже всичко и да подкупи дори. Някой направи ли проучване колко вдовици и сираци останаха в България след пътнотранспортни произшествия? Пътищата ни са пълни с убийци. Но ако законите ни се спазваха, убийците на пътя щяха да са в затвора. Не те да си спят спокойно, а аз и синът ми по цяла нощ да плачем", е непримирима Евелина Атанасова. 

Тя не иска да съди шофьора на камиона, ако разследващите установят неговата вина. Казва, че не тя трябва да го съди, а българският съд. "Ако той си признае, защото и той в онази сутрин е бил тръгнал за работа, както моят съпруг. Той не е излязъл с цел да убива някого. Предполага се, че и този човек има семейство и деца. Аз не искам да съм съдник. Според мен съдът и Господ ще го накажат", казва вдовицата, която е категорична, че няма да допусне вината за катастрофата да бъде стоварена на мъртвия й съпруг.




Източник: Агенция "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За съжаление в България има много малко полицаи, които да си вършат работата като хората. Декември месец 2015 година едва не претърпях ПТП с една цитанска каруца без никакви светлоотразителни елементи, като преди около час преди това бях подал сигнал в Пътна полиция - Пловдив и на 112. При наличие на контролиращи полицаи на КЦМ тази каруца не беше заловена. Не "Били я видяли". Един от същите полицаи след време искаше да ми пише акт за това, че единият фар посред бял ден не ми работел (заради букса, която се е измъкнала в "прекрасния участък" между КЦМ и Асеновград). Не искат да работят, а искат пари! Успех в борбата!
+1
 
 
Познавах го Стоян,возила съм се при него,когато работех във фирма,която превозваше наши работници,изключително внимателен шофьор,много жалко,но в нашата държава нищо никога не стига до края.Мир на праха му,страхотен човек беше.рџ?ћ Семейството му да бъде силно и да се бори до край за истината.
+3
 
 
Подктепям Ви но ще е много трудно в нашата скапана държава дс се намери справедливост
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: